Tussen de stijve ambtenaren en volkse Hagenezen ligt een wereld van kunst, cultuur, shoppen en strand. Den Haag is een van de leukste steden van Nederland voor een stedentrip. Hier lees je wat er zoal te doen is in die mooie stad achter de duinen.

Verbaas je over de veelzijdigheid tijdens een bezoek aan ‘s-Gravenhage. Gezellige straten en pleinen, een uitmuntende kunstverzameling en het beroemde Torentje van de Minister-President is wat je in Den Haag zoal aantreft. Na een dag shoppen kun je uitpuffen in een van de beachlounges aan het strand van Scheveningen. Lees hier wat te doen in Den Haag!

Den Haag tips

Verblijf | Bezienswaardigheden | Musea | Winkelen | Scheveningen

Waar verblijven in Den Haag?

In Den Haag is meer dan genoeg te doen om een nachtje weg te rechtvaardigen. Zo kun je ’s avonds zonder zorgen een drankje doen op Plein Den Haag of de boulevard van Scheveningen onveilig maken. Natuurlijk zou iedereen het liefst wakker worden met uitzicht op zee in het Kurhaus maar omdat dat niet voor iedere portemonnee is weggelegd, hier een paar alternatieven voor voordelige hotels in Den Haag.

Het strand van Scheveningen met het Kurhaus op de achtergrond

 

Den Haag bezienswaardigheden

Veruit de meeste bezienswaardigheden in Den Haag zijn goed te voet te bereiken. Niet zo’n wandelaar? Dan biedt de Hop-on Hop-off tram uitkomst. Deze stopt op 16 verschillende plekken, van het Stadhuis tot aan Scheveningen.

Het Binnenhof

Als centrum van de macht ligt het natuurlijk voor de hand dat je een bezoek brengt aan het Binnenhof, de prachtige Ridderzaal en het Torentje van de Minister-President aan de hofvijver. Al bijna 600 jaar zetelt hier het parlement. Misschien zie je een minister aankomen of vertrekken in zijn of haar dienstauto of gewoon op de fiets. Ook het werkpaleis van Koning Willem-Alexander staat in Den-Haag. Hier kun je door het hek naar binnen spieken om een glimp op te vangen van Paleis Noordeinde.

Parlement Den Haag

Het Vredespaleis

In Den Haag staat ook het Vredespaleis, dat het Internationaal Gerechtshof herbergt. Tijdens een audiotour kun je hier meer te weten komen over het ontstaan ervan.

Het Vredespaleis in Den Haag

Madurodam

Misschien wel de beroemdste bezienswaardigheid van Den Haag is Madurodam. Hier vind je alle beroemde gebouwen en de mooiste bezienswaardigheden van Nederland op een schaal van 1:25. Hoewel Nederland dus in het klein te zien is, beslaat Madurodam maar liefst 18.000 m2. Een leuk uitje voor jong en oud.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von SH 📷 🌍 🎥 (@sa_holmes) am

De Japanse Tuin van Clingendael

Bij landgoed Clingendael, goed te bereiken per tram, is de Japanse Tuin te vinden. De tuin is slechts acht weken per jaar geopend en is een lust voor het oog dankzij de Japanse bruggetjes, gebouwtjes en prachtige planten. Een ontspannend uitstapje voor de maanden mei en juni.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Ellen (@meoffie) am

Musea in Den Haag

Het Mauritshuis

Zelfs wie eigenlijk niet van musea houdt, zou eens een bezoek moeten brengen aan het Mauritshuis. In dit compacte museum is de absolute top van de Nederlandse schilderkunst te vinden maar sta je toch na een uurtje weer buiten. Nog genoeg tijd om de rest van de stad te ontdekken!

Het Mauritshuis zelf is op zich al een juweeltje. Het werd in de eerste helft van de 17e eeuw gebouwd als stadspaleis. Het beroemdste meisje van Den Haag vindt hier haar thuis: Vermeer’s Meisje met de Parel. Ook enkele werken van Rembrandt, Ruysdael en andere Hollandse Meesters zijn hier te bewonderen.

Het Mauritshuis in Den Haag

Het Escher museum

Een heel andere tak van kunst is te vinden in het Escher Museum, gevestigd in een klein paleis aan de Lange Voorhout. Zijn werk is uit duizenden te herkennen door het gebruik van gezichtsbedrog en perspectief. Je kent vast de oneindige trappen waarvan de constructie in werkelijkheid niet na te bootsen is of de vissen die overgaan in vogels. Bij het werk van Escher moet je altijd twee keer kijken en dan nog wordt je waarneming in de maling genomen.

Louwman museum

Liefhebbers van paardekrachten halen hun hart op aan de prachtige collectie automobielen van het Louwman Museum. Vergaap je aan de Humber Pullmann van Winston Churchill, de Aston Martin uit James Bond’s Goldfinger en vele andere historische modellen.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Louwman Museum (@louwmanmuseum) am

 

Het Panorama Mesdag

Met een lengte van 120 meter en een hoogte van 14 meter is het panorama van Mesdag het grootste panorama van Europa. Mesdag stond bekend om zijn zeezichten en ook zijn beroemdste werk is een vergezicht op de Noordzee. Bezoekers krijgen een blik op het strand en de zee rond om Scheveningen. Ook de vrouw van Mesdag, Sientje, zit op het Panorama in het zand.

 

Winkelen in Den Haag

Bij een stedentrip in eigen land hoort ook een kleine shoppingtour, vind je niet? De warenhuizen en bekende winkelketens ontvangen je zeven dagen per week met open armen. Windowshopping bij luxe modeboetieks in de historische straten rond de paleizen of juist flaneren in het hippe Zeeheldenkwartier. Een bezoek aan het oudste winkelcentrum van Den Haag, de historische Passage, mag niet ontbreken. Aan het einde van de middag kun je tevreden de terrasjes van het gezellige Plein, de Plaats of de Grote Markt opzoeken voor een hapje en een drankje.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von wanderingthroughthehague (@wanderingthroughthehague) am

 

Scheveningen

Bij mooi weer zijn niet alleen de terrassen op het Plein een publiekstrekker. Nog leuker is het om de tram naar Scheveningen te nemen voor een dagje strand. De beroemde pier ligt al in de zon te blinken, samen met tientallen strandtenten en het beroemde en oogverblindende Kurhaus. Scheveningen is de grootste badplaats van Nederland en ook direct de meest bruisende. Een verfrissende cocktail drinken op de zachte loungekussens terwijl je uitkijkt op zee is absoluut een highlight.

De pier van Scheveningen

Je kunt in Scheveningen leren surfen, bungeejumpen vanaf de pier, een high-tea naar binnen werken in het Kurhaus, een bezoek brengen aan het aquarium van Sea Life, een musical bijwonen in het Circustheater of een visje eten op de boulevard. Scheveningen is een schitterende bestemming voor een weekendje weg aan zee.

 

 

Boek een weekendje Den Haag

Ben jij benieuwd naar de statige ambassades, de musea van wereldklasse of de gezellige winkelstraten? Den Haag biedt de combinatie van stad, strand, cultuur en shopping. Een magische combo die maar weinig steden kunnen bieden. Ik denk aan Barcelona, Nice & Miami. Geen verkeerd rijtje om tussen te staan, denk je ook niet?

 

Hotels in Den Haag

 

Meer uit het Travel Magazine: