Stap in de magische wereld van Walt Disney tijdens een weekend of midweek in Disneyland Parijs. Gil de longen uit je lijf in de attracties van Disneyland Park en Walt Disney Studios Park en overnacht in een Disney hotel vlakbij de parken. Ik deel al mijn Disneyland tips met je!

Voor Disneyland Parijs ben je nooit te oud! Ervaar de g-krachten in de razendsnelle achtbanen, zing mee met het aanstekende deuntje van ‘it’s a small world’, bekijk de prachtige parades op Main Street U.S.A. en het spetterende vuurwerk boven het Disney kasteel. Ik deel al mijn Disneyland Parijs tips met je, van een overzicht van alle parken, attracties en hotels en restaurants tot de tickets, openingstijden en evenementen. Reis mee naar de magische wereld van Walt Disney!

Disneyland Parijs tips: alles over de magische wereld van Walt Disney

Disneyland Parken | Disneyland attracties
Shows en paradesOpeningstijden Disneyland | Wanneer naar Disneyland? | Tickets en prijzen | Adres en kaart | Disneyland Hotels | Evenementen Disney

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs Parken

Wist je dat Disneyland Parijs bestaat uit niet één, maar twee magische parken? Naast het originele Disneyland Park, dat in 1992 haar deuren opende onder de naam Eurodisney, vind je in Parijs sinds 2002 ook het Walt Disney Studios Park. Met ongeveer 14 miljoen bezoekers per jaar is Disneyland Parijs het best bezochte attractiepark van Europa.

Disneyland Park

Disneyland Park is de klassieker onder de Disney pretparken. Maak een reis rond de wereld in ‘it’s a small world’, vlieg door de ruimte in Star Wars Hyperspace Mountain, bekijk de parade op Main Street U.S.A. en bezoek het sprookjeskasteel van Doornroosje. Disneyland Park is opgedeeld in vijf themagebieden: Main Street U.S.A., Fantasyland, Adventureland, Discoveryland en Frontierland.

Walt Disney Studios Park

Naast Disneyland Park ligt Walt Disney Studios Park waar je een kijkje krijgt achter de schermen van de wereldberoemde Disney films. Leer hoe special effects worden gemaakt en neem een kijkje op de filmsets van Disney. Daarnaast vind je in Walt Disney Studios Park ook de populairste attractie van heel Disneyland Parijs: de Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith.

Disney Village

Na een volle dag in de Disney parken is het feest nog niet voorbij! Neem een kijkje in Disney Village, het entertainmentcentrum van Disneyland Parijs waar je veel restaurants, winkels en bars vindt. Daarnaast kun je hier een filmpje kijken in de bioscoop of de Buffalo Bill’s Wild West Show bijwonen.

Disneyland Parijs

Disneyland attracties

In de twee Disneyland parken vind je tientallen attracties, van achtbanen met loopings en schroeven voor de echte daredevils tot attracties voor de allerkleinsten zoals Dumbo the Flying Elephant. Dit zijn de vijf leukste Disney attracties die je echt niet mag missen!

Big Thunder Mountain

Snelle afdalingen, scherpe bochten en spetterende watervallen, durf jij een ritje in de Big Thunder Mountain aan? Deze houten achtbaan in Frontierland is een van de leukste attracties van Disneyland Park en al jaren een favoriet van veel Disney-fans.

Rock ‘n’ Roller coaster starring Aerosmith

Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith is de populairste achtbaan van Disneyland. Terwijl de muziek van de band Aerosmith door de speakers knalt, vliegt de achtbaan uit de startblokken en bereik je in minder dan 3 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur. Woooeeeeeh!

It’s a small world

Eén ritje in ‘it’s a small world’ in Fantasyland en je krijgt het vrolijke liedje de rest van de dag niet meer uit je hoofd. In een bootje vaar je langs de mooiste decors door de zeven continenten. Walt Disney ontwierp deze attractie voor de Wereldtentoonstelling van 1964-1965 in New York. Twee jaar later kreeg de attractie een plek in het eerste Disneyland in Californië en later was het de openingsattractie voor Disneyland in Parijs.

Twilight Zone Tower of Terror

Maak een vrije val van dertien verdiepingen naar beneden in The Twilight Zone Tower of Terror. Razendsnel vliegt de lift waarin je zit naar boven. De deuren gaan open open zodat je uitkijkt over Walt Disney Studios Park. Lang genieten van het uitzicht zit er niet in, voor je het weet val je meters naar beneden.

Star Wars Hyperspace Mountain

De bekende Disney attractie Space Mountain heeft onlangs een update gekregen en heet nu Star Wars Hyperspace Mountain. Deze donkere indoor achtbaan in Discoveryland is een niet te missen attractie voor alle Star Wars-fans en voor iedereen die van een adrenaline kick houdt.

Disneyland shows en parades

Mickey Mouse, Minnie Mouse en Donald Duck dansen door de Disney straten, bekende en aanstekelijke deuntjes klinken uit de speakers en vuurwerk schittert boven het kasteel van Doornroosje. In Disneyland Parijs geniet je van voortdurend wisselende shows en parades. Voor speciale evenementen en feestdagen, zoals de 25ste verjaardag van Eurodisney, Pasen en Kerst zijn er speciale shows en parades. Op de website van Disneyland Parijs vind je het actuele entertainment programma.

Wat zijn de openingstijden voor Disneyland Parijs?

Disneyland Parijs is 365 dagen per jaar geopend. De openingstijden wisselen per seizoen. Verblijf je in één van de Disneyland hotels dan krijg je ’s ochtends exclusief een uur eerder toegang tot de Disneyland parken. In de tabel hieronder zie je de openingstijden in de zomer. Check de website van Disneyland Parijs voor de actuele openingstijden.

Openingstijden zomer
Disneyland Park 10:00 tot 23:00 uur
Disneyland Park Extra Magic Time 08:30 tot 09:30 uur
Walt Disney Studios Park 10:00 tot 20:00 uur
Westsahara Inland (Süden und Südosten) 08:30 tot 09:30 uur

Wat is de beste tijd voor een Disneyland vakantie?

Disneyland Parijs is het hele jaar door geopend en kun je dus in elk seizoen bezoeken. Plan je reis tussen half januari en half maart of tussen half april en half mei als je lange wachtrijen bij attracties wilt voorkomen. In deze periode is het minder druk dan in het hoogseizoen. Het beste is om doordeweeks te gaan, wanneer het rustiger is dan in het weekend. Houd er wel rekening mee dat sommige shows en evenementen niet doorgaan tijdens het laagseizoen.

In de weekenden, rondom de feestdagen en in de zomermaanden zijn er de meeste shows en evenementen in Disneyland Parijs en zijn de parken en attracties langer open. Wel is het een stuk drukker. Wil je toch in de zomer Disneyland bezoeken, dan kun je een Disneyland Paris FASTPASS aanschaffen. Met deze pas krijg je voorrang bij verschillende attracties.

Hoe werkt de Disneyland Paris FASTPASS?

 1. Kies een attractie uit en stop je Disney-toegangskaart in de FASTPASS-machine.
 2. Je krijgt nu een ticket met daarop een toegangstijd voor de attractie.
 3. In de tussentijd kun je andere, minder drukke, attracties bezoeken.
 4. Op de aangegeven tijd ga je naar de gekozen attractie en kun je via de speciale, snellere ingang naar binnen.

Tips voor kortere wachtrijen in Disneyland

De  FASTPASS is een goede manier om de lange rijen bij je favoriete attracties over te slaan. Er zijn nog meer manieren om je wachttijd te verkorten en zo optimaal te genieten van alle attracties en shows.

 • Verblijf in het Disneyland Hotel, de Compass Club in Disney’s Newport Bay Club, de Golden Forest Club in Disney’s Sequoia Lodge of de Empire State Club in Disney’s Hotel New York en profiteer van de speciale Disney Hotel FASTPASS die gasten van deze Disney hotels ontvangen. Dexe extra FASTPASS mag je één keer per persoon per dag gebruiken.
 • Gasten die verblijven in de Castle Club suites in het Disneyland Hotel en de suites in Disney’s Newport Bay Club, Disney’s Hotel New York en Disney’s Seqoia Lodge krijgen een VIP FASTPASS die onbeperkt geldig is voor all attracties aangesloten bij het FASTPASS systeem.
 • Sta vroeg op en profiteer van de Extra Magische Uren. De Disneyparken openen haar deuren 1 tot 1,5 uur eerder speciaal voor gasten van de Disney hotels. Verblijf je niet in een Disney hotel, zorg dan alsnog dat je op tijd bij de ingang bent zodat je als een van de eersten naar binnen loopt.
 • Bespaar veel tijd met de Single Rider. De meeste bezoekers reizen in groepen en willen samen in een attracties. Daardoor ontstaan hier en daar lege stoeltjes die opgevuld worden met mensen uit de Single Rider rij. Je zit niet naast je vriend of vriendin, maar profiteert wel van een veel kortere rij. De Single Rider is niet bij elke attractie beschikbaar. Je vindt deze kortere wachtrij bij de Star Wars Hyperspace Mountain en bij Crush’s Coaster, RC’Racer, Toy Soldiers Parachute Drop en Ratatouille: The Adventure in het Walt Disney Studios Park.
 • Bezoek een drukbezochte attracties tijdens een van de shows of parades in Disney. Wanneer veel mensen in Main Street U.S.A. naar de parade met Mickey en de andere Disney figuren staan te kijken, zijn de rijen bij veel attracties korter.
 • Reserveer je lunch  online zodat je daar minder lang op moet wachten en plan je diner later op de avond in het Disney Village, wanneer de Disney parken gesloten zijn.

Tickets en prijzen Disneyland Parijs

De prijzen voor tickets voor Disneyland Parijs verschillen per reisperiode en seizoen. De tickets voor Disneyland Parijs zijn opgedeeld in drie categorieën: MINI tickets, MAGIC tickets en SUPER MAGIC tickets. MINI en MAGIC tickets zijn geldig op specifieke data, SUPER MAGIC TICKETS zijn na aankoop één jaar geldig. Dit is dus de beste optie als je nog niet weet wanneer je naar Disneyland wilt. Heb je wel al een datum in gedachten, koop dan een MINI of MAGIC ticket, want deze zijn goedkoper. Daarnaast kun je kiezen tussen een ticket voor één park of een ticket waarmee je beide parken kunt bezoeken. In onderstaande tabellen heb ik de prijzen per ticket voor je op een rij gezet.

Tickets voor één dag

MINI Ticket MAGIC Ticket SUPER MAGIC Ticket
1 dag/1 park (volwassene) €53 €69 €79
1 dag/ 1 park (kind) €48 €63 €72
1 dag / 2 parken (volwassene) €73 €89 €99
1 dag / 2 parken (kind) €68 €83 €92

Meerdaagse toegangstickets

2 dagen 3 dagen 4 dagen
Volwassene Vanaf €150 Vanaf €185 Vanaf €226
Kind Vanaf €133 Vanaf €166 Vanaf €180

Hoe kom je in Disneyland Parijs?

Disneyland ligt ongeveer twintig minuten ten westen van Parijs. Vanaf Utrecht rijd je in 5 tot 6 uur naar het pretpark. Op het Disney Car Park parkeer je je auto voor €25. Wanneer je in één van de Disney-hotels verblijft, kun je de auto gratis parkeren.

Het adres van Disneyland Parijs is:

Boulevard de Parc
Serris/Coupvray
77700 Frankrijk

Met de trein reis je ook heel eenvoudig naar Disneyland Parijs. Neem vanaf Amsterdam, Schipol of Rotterdam de Thalys naar Paris Gar du Nord. Hier stap je over op de metro naar Châtelet Les Halles waar je de regionale trein RER-A neemt naar Disneyland Paris.

 

Disneyland Parijs Hotels

Om Disneyland Parijs op haar mooist te ervaren, raad ik je aan een paar dagen in de pretparken door te brengen. Wil je midden in de magische wereld van Disney overnachten, boek dan een kamer in één van de 7 Disneyland hotels:

 • Disneyland Hotel
 • Disney’s Hotel New York
 • Disney’s Newport Bay Club
 • Disney’s Seqoia Lodge
 • Disney’s Hotel Cheyenne
 • Disney’s Hotel Santa Fe
 • Disney’s Davy Crockett Range

Overnachten in één van de Disney hotels heeft een aantal voordelen. Je slaapt vlakbij de ingang van Disneyland Park en Walt Disney Studios Park en hebt vrijwel geen reistijd. Daarnaast krijgen alle gasten van de Disney hotels ’s ochtends een uur eerder toegang tot de parken dan alle andere bezoekers. Je kunt er ook voor kiezen om in een van de Disney Partner Hotels te overnachten. Deze liggen ietsje verder van de Disney parken vandaan, maar met de gratis shuttlebus ben je er in slechts 10 minuten.

Disneyland Parijs

Evenementen Disney

Het hele jaar door organiseert Disneyland Parijs evenementen voor jong en oud. Van Disney’s Halloween Festival, Disney’s Betoverende Kerst en Oud en Nieuw in Disney tot een marathon dwars door de pretparken.

Halloween in Disneyland

In oktober is het griezelen geblazen met Mickey en Minnie Mouse in Disneyland Parijs tijdens Disney’s Halloween Festival. Pompoenen, griezelige versieringen en Disney-figuren in Halloween-kostuums hullen Disneyland in de herfst in een spookachtige Halloween-sfeer.

Kerst in Disneyland

Wat is er leuker dan kerst vieren in Disneyland? De kerstversieringen en gigantische verlichte kerstbomen geven de Disney parken een nog magischere sfeer. Vanaf begin november tot begin januari zijn er verschillende kerst shows en evenementen en is er natuurlijk de Disney’s Christmas Parade.

Oud en Nieuw in Disneyland

Luid het nieuwe jaar in met de New Year’s Eve Party in Disneyland Parijs. Met een speciaal ticket heb je na de reguliere sluitingstijd toegang tot de parken en attracties, een speciaal entertainment programma en zie je de grote vuurwerkshow boven het Disney kasteel.

Disneyland marathon

Combineer een vakantie in Disneyland Parijs met de leukste hardloopwedstrijd ooit tijdens het Disneyland Paris Magic Run Weekend. Dit hardloopweekend vindt ieder jaar in september plaats. Je kunt kiezen uit verschillende korte of langere afstanden: van 5 kilometer tot een halve of hele marathon. Het parcours neemt je mee door de Disneyparken en haar bekende attracties.

Heb je net als ik nu ook zin gekregen in een weekendje Disneyland Parijs? Lekker gillen in de achtbanen, ontbijten met Mickey in een van de Disney Hotels en ’s avonds nog een drankje doen in het Disney Village. Op naar Parijs!

Meer over Disneyland en Parijs: