Save the date voor de leukste evenementen in de Oostenrijkse Alpen. Tijdens dit winterseizoen is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn het decor van onder andere RaveOnSnow, De White Pearl Mountain Days en 3 Days of Jazz. Van dansen op de beats van internationale dj’s tot yoga in de sneeuw, dit kun je allemaal verwachten!

Wat maakt een wintersportvakantie, naast een goed pak sneeuw, uitdagende afdalingen en een gezellige après ski, nóg leuker? Een tof evenement! Tijdens het skiseizoen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vinden er verschillende evenementen plaats die je niet wilt missen. Combineer een skivakantie in de Oostenrijkse Alpen met springen op de beats van bekende DJ’s, yoga tussen de bergen, het nieuwe jaar inluiden met het grootste (gratis) feest in Fieberbrunn of zie de beste freeriders ter wereld tijdens de Freeride World Tour in Fieberbrunn.

RaveOnSnow | Pre-New Year Fieberbrunn | 3 Days of Jazz
White Pearl Mountain Days | Freeride World Tour
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

saalbach dj
© Saalbach.com / Daniel Roos

RaveOnSnow

Houd jij wel van een feestje tijdens jouw wintersport vakantie, maar ben je een beetje klaar met de traditionele schlagers? Dan val je in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn niet alleen met je neus in de sneeuw, maar ook in de boter! Half december vindt namelijk het jaarlijkse RaveOnSnow weer plaats. Dit legendarische elektronic music winter festival brengt verschillende stijlen van elektronische muziek bij elkaar op fantastische locaties zowel indoor als outdoor. Een van de hoogtepunten tijdens het festival is de Gipfel Party. Je gaat hier namelijk raven in de sneeuw op de top van de Schattberg op maar liefst 2000 meter boven zeeniveau.

raveonsnow
© Saalbach.com / Erik Schütz Goodby

Pre-New Year’s Eve Party in Fieberbrunn

Ben jij rond de jaarwisseling in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn te vinden? Sluit het jaar dan af op spectaculaire wijze tijdens de Pre-New Year’s Eve Party in Fieberbrunn! Op 30 december vindt dit grootse feest plaats onderaan het station Bergbahnen Fieberbrunn. De hemel wordt opgelicht tijdens een magische ski fakkeltocht gevolgd door een indrukwekkende vuurwerkshow en tot in de vroegste uurtjes dans je op de deuntjes van de Queen tribute Band. Het allerbeste van dit alles? Iedereen mag gratis komen!

Saalbach
© Saalbach.com

3 Days of Jazz

Alsof wintersport vakantie zelf al niet leuk genoeg is, kun je het nu zelfs combineren met maar liefst negen jazzconcerten tijdens het 3 Days of Jazz festival. Van 17 tot 19 januari 2020 vindt dit bijzondere winter jazz programma plaats in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. In de dorpen Saalfelden en Leogang komen de grootste jazzfanaten helemaal aan hun trekken tijdens het 3 Days of Jazz festival. Bekijk hier het hele programma en boek je tickets.

3 Days of Jazz
© Saalfelden Leogang Touristik / Johannes Radlwimmer

White Pearl Mountain Days

Bij muziekfestivals denk je vaak aan warme, zonnige dagen, bezwete lijven die tegen elkaar aan dansen, koude biertjes en met een kater wakker worden in een tentje op een veld. Wist je dat je in Oostenrijk ook tussen de bergen en de sneeuw geniet van goede muziek, lekkere drankjes en heel veel gezelligheid? Ga in maart op wintersportvakantie naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en pak het gratis festival White Pearl Mountain Days mee.

White Pearl Mountain Days duurt twee weken lang (van 20 maart tot 5 april 2020) en kent een propvol programma. Muziek staat hierbij centraal en DJ’s uit binnen-en buitenland spelen tussen de bergtoppen van de Alpen de lekkerste deuntjes voor je. Sets van bekende dj’s worden afgewisseld met live muziek.

Yoga in de sneeuw

De lekkere muziek is nog maar het begin, want de White Pearl Mountain Days combineren het beste van een muziekfestival met dat van een lifestyle evenement en een culinair festival. Volg bijvoorbeeld een lesje yoga, zumba of jumping in de sneeuw. Van een uurtje springen op zo’n trampoline krijg je wel trek toch? Veel skihutten, restaurants en hotels in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn bieden deze twee weken speciale menu’s en culinaire hoogstandjes aan.

saalbach yoga
© Saalbach.com / Daniel Roos

Freeride World Tour Fieberbrunn

Nog zo’n leuk evenement dat dit jaar op de kalender staat van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: de Freeride World Tour in Fieberbrunn. Ken je freeriden al? Dit is een van de meest extreme vormen van wintersport waarbij je off piste zelf een mooie afdaling zoekt. Dit Oostenrijkse skigebied is een van de beste plekken om deze uitdagende sport te beoefenen. Daarnaast vindt hier ieder jaar de Freeride World Tour plaats: een freeride evenement op het hoogste niveau. De Freeride Word Tour vindt plaats van 7 tot 13 maart 2020.

Zoek een mooi plekje op in het Contest Village op de 1645 meter hoge Lärchfilzkogel. Hier staat een groot scherm waarop je samen met andere fanatieke toeschouwers ziet hoe de professionele freeriders een uitdagende afdaling overwinnen. De 620 meter lange afdaling begint op 2118 meter hoogte.

Meer over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Naast deze toffe evenementen biedt Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ook de rest van het wintersportseizoen veel plezier in de sneeuw. Met meer dan 270 kilometer aan pistes kun je hier uren- en dagenlang over nieuwe afdalingen skiën en snowboarden. Of probeer andere leuke winterse activiteiten zoals paragliden boven de Alpen, rodelen, langlaufen of tuben. En wat dacht je van de Flying Fox XXl, een van de langste en snelste kabelbanen ter wereld? Met een snelheid tot wel 130 kilometer per uur vlieg je over de bergen. Als dat nog niet genoeg adrenaline door je aderen pompt, kun je in dit skigebied ook nog eens heel goed freeriden.

 

Meer uit het Travel Magazine: