Ze zijn roze, ze zijn tropisch en ze zijn helemaal hot.. We hebben het natuurlijk over flamingo’s! Op Aruba krijg je de kans om te chillen met deze exotische vogels op het bountystrand ‘Flamingo Beach’.

Wie is er niet gek op flamingo’s? De roze vogels zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét symbool van tropische sferen. Combineer dit met de witte stranden van de Caraïben en je hebt het ultieme, exotische vakantieplaatje. Kun je je voorstellen dat je je tussen de flamingo’s ligt te zonnebaden? Het kan op Aruba! Hier vind je namelijk een privéstrand waar je deze tropische dieren kunt spotten. Lees hier alles over bucketlist bestemming Flamingo Beach op Aruba.

 

Flamingo Beach | Waar ligt Flamingo Beach? | Hoe kom je er? | Praktische informatie

 

Flamingo Beach

Aruba staat bekend om haar vele, witte bountystranden die zich uitstekend lenen voor dagenlang luieren, zonnebaden en Instagram-waardige plaatjes schieten. Maar één strand springt met kop en schouders boven alle stranden uit: Flamingo Beach. Een aantal jaar geleden namen de eerste flamingo’s hun intrek op Renaissance Island, een privé-eiland voor de westkust van Aruba. In de loop der jaren zijn de flamingo’s uitgegroeid tot een ware internetsensatie en veel toeristen brengen dan ook een bezoek aan het eiland tijdens hun vakantie op Aruba. Hoewel de dieren aardig gewend zijn aan mensen – ze eten zelfs uit je hand! – is het natuurlijk van groot belang om voorzichtig en respectvol met de flamingo’s én hun leefomgeving om te gaan.

Een impressie van het flamingostrand op Aruba:

Video: Devon Dyer

Waar ligt Flamingo Beach?

De flamingo’s op Aruba vind je dus alleen op Renaissance Island, zo’n tweehonderd meter voor de kust van Aruba. Dit privé eiland wordt beheerd door het Renaissance Wind Creek Aruba Resort, een super luxe 4* hotel met onder andere waterbungalows, infinity pools en nog veel meer ultieme vakantiegoals! Het hotel bevindt zich op het vasteland van Aruba, niet ver van hoofdstad Oranjestad. Naast Flamingo Beach beschikt Renaissance Island nog over een ander strand: Iguana Beach. Ook dit is een prachtig bountystrand, maar voor het spotten van flamingo’s moet je toch echt op Flamingo Beach zijn.

Hoe bereik je Flamingo Beach?

Er zijn een aantal mogelijkheden om Flamingo Beach te bezoeken. Allereerst kun je een verblijf boeken in het Renaissance Wind Creek Aruba Resort. Je geniet dan niet alleen van alle luxe van het resort, maar je kunt dan ook gratis meevaren naar het privé-eiland van het hotel waar Flamingo Beach zich bevindt. Ook als je niet verblijft in het Renaissance Wind Creek Aruba Resort, kun je een trip maken naar Flamingo Beach. Door een dagpas te kopen, word je met de watertaxi naar het eiland gebracht en kun je de hele dag chillen tussen deze gevleugelde vrienden.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @beyoutifulworld on Feb 19, 2017 at 8:48pm PST

Praktische informatie

  • Flamingo Beach is dagelijks te bereiken per watertaxi tussen 07.00 uur en 19.00 uur.
  • Gasten van het Renaissance Wind Creek Aruba Resort hebben gratis toegang tot Flamingo Beach.
  • Een dagpas naar Flamingo Beach kost $125 per persoon. Deze prijs is inclusief een retourtocht per watertaxi, lunch en drankjes bij Papagayo Bar & grill.
  • Flamingo’s zijn gevoelige dieren en kunnen snel gestresst raken door drukte en (onbekende) geluiden. Om de natuurlijke lefomgeving van de dieren zo min mogelijk te verstoren, is Flamingo Beach een Adults-Only strand.
  • Kinderen zijn welkom op Flamingo Beach tussen 09.00 uur en 10.00 uur. Na 10.oo uur kunnen gezinnen met kinderen genieten van een stranddag op het kindvriendelijke en nabijgelegen Iguana Beach.
  • Het is niet mogelijk om een dagpas vooruit te reserveren; elke zaterdag om 9 uur ’s ochtends worden de tickets voor de komende week online verkocht. Met name in het hoogseizoen kunnen tickets snel opraken. Het is dan ook aan te raden om er vroeg bij te zijn, of contact op te nemen met het Renaissance Wind Creek Aruba Resort om te checken of er nog tickets beschikbaar zijn.
  • Flamingo’s blijven dieren. Hoewel ze heerlijk vertoeven op Flamingo Beach, is er geen garantie dat de dieren ook daadwerkelijk aanwezig zijn op het strand tijdens je bezoek.

 

Bekijk het Renaissance hotel

 

De laatste Aruba deals

 

Zin in  een vakantie op Aruba?

Wil je weten wanneer je het beste naar Aruba kunt reizen? Lees dan meer over de beste reistijd voor het Caribisch Gebied!

Gurutip: Sinds januari 2020 pronkt Aruba op de Lonely Planet Best in Travel List vanwege haar aandacht voor kunst en cultuur. Maar ook op het gebied van milieu maakt het eiland grote sprongen. Zo heeft Aruba sinds 2020 een verbod ingevoerd op single-use plastic en zonnebrand dat schadelijk is voor het koraalrif. Goed bezig, Aruba!

Alle Aruba deals

 

Meer lezen over Aruba?