Sevilla, de naam alleen al klinkt als muziek in mijn oren. Niet te vergeten te noemen is deze hele regio, waarvan Sevilla de hoofdstad is. Ik moet bekennen dat ik verliefd ben geworden op Spanje. Als ik ooit nog terug ga naar Sevilla, ga ik zeker een huurauto oppikken vanaf het vliegveld en direct doorrijden naar de dichtstbijzijnde staden Huelva (94 km) en Córdoba (145 km). Of misschien zelfs nog een stukje verder naar de kustplaatsen zoals Gibraltar (198 km) en Malaga (208 km). Dit klinkt als de perfecte roadtrip! Maar voor degene die Sevilla nog niet hebben gezien zal ik eerst vertellen over deze geweldige plek.

Ontdek Sevilla

Wat maakt Sevilla zo speciaal? | Bezienswaardisheden in Sevilla   |   Cultuur in Sevilla

Magie hangt in de lucht

Als Spanje’s op vier na grootste stad zijn er zeker wat interessante dingen te zien hier. Volgens de legende hebben we de held Hercules uit de Griekse mythologie te danken aan de oprichting van Sevilla. Hierdoor wordt het centrum het grootste historische centrum van het land. Gekenmerkt door tal van torens is het uitzicht over de stad betoverend en de stad straalt leven uit door de kleurrijke straten.

A-view-along-a-canal-towards-the-southern-side-of-the-Plaza-de-Espana-in-Seville-Spain-in-the-stillness-of-the-early-morning-in-summertime-shutterstock_1190502871

Zoals je weet maakt grootte nooit uit, maar ik kan niet ontkennen dat het oude centrum van Sevilla iets speciaals heeft. De smalle, kleine straatjes die dwars door de stad lopen geven het een ongelooflijk charme. Het uitzicht lijkt sprekend op een foto – de gevels van de huizen gloeien in de warme gloed van de zon terwijl hofjes en pleintjes er ontspannen bij liggen. Een normale wandeling door deze straatjes doet al wonderen voor je geest en ziel. Zelfs wanneer de gebouwen geen zonlicht in de straatjes werpen en ze in de schaduw liggen is het er prachtig.

De wijk Santa Cruz is vooral populair onder de lokale bevolking en de toeristen. Bloemen decoreren de rijen van kleine witte huizen en bomen geven schaduw langs de weg. Nu ik er weer aan denk lijkt het net alsof ik er weer ben. Na jaren van verbazing over deze plek kan ik me nog steeds laten verassen.

Sevilla

Een glimp van het leven in Sevilla

Ook al kan je hier gemakkelijk meemaken hoe de traditionele Sevillianen leven, de toeristische bezienswaardigheden bekijken is zeker ook de moeite waard. Echt waar, je kan niet een paar dagen in Sevilla doorbrengen zonder de indrukwekkende architectuur op te merken.

Eindeloze uitzichten…

Mijn eerste gedachte bij het zien van de Santa Maria de la Sede Kathedraal was hoe adembenemend het is. Hij torent hoog boven de stad uit en is de grootste kerk in heel Spanje. Het indrukwekkende gebouw is gebouwd in de 12e eeuw en fungeerde oorspronkelijk als moskee. Het werd in de 13e eeuw uitgeroepen tot kathedraal. De constructie die je vandaag de dag ziet is grotendeels gebouwd in de 15e eeuw en is meer dan 23.000 vierkante meter. Kijk maar eens naar de foto en krijg een indruk van de prachtige gevel met de vele torens en decoratie. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen zal je opvallende details vinden.

Alsof het toeval is, is mijn volgende bezienswaardigheid min of meer deel van de Santa Maria de la Sede Kathedraal. Ik heb het over la Giralda. Vroeger een minaret en tegenwoordig is het een klokkentoren die trots ongeveer 76 meter hoog uittorent. In het verleden sierde hij boven nog drie gouden ballen. Nu staat er een beeld van de Maagd Maria die op grote hoogte de toren versierd.

Sevilla kathedraal

Je moet natuurlijk een bezoek brengen aan het koninklijk paleis, het Alcázar van Seville. Het Alcázar ligt niet te missen aan de Avenida de Menéndez Pelayo. Sinds de 14e eeuw heeft de vestiging uitbreidingen meegemaakt nadat het van eigenaar tot eigenaar werd overgegeven. Als gevolg hiervan ziet de architectuur er bijzonder interessant uit. Tot vandaag de dag verblijft de Spaanse koning hier wanneer hij op bezoek is met zijn familie. Zoals je kan verwachten heeft het landschap ook een indrukwekkende tuin. Kijk maar eens naar de foto’s, dit moet genoeg zijn om zelfs een amateuristische tuinier jaloers te maken.

Real-Alcazar-Reales-Alcazares-gardens-in-Seville-Andalusia-Spain-shutterstock_132807815

Geweldige architectuur

Sevilla’s schoonheid is zeker niet een kwestie van toeval. Prachtige paleizen, gezellige pleinen en een eindeloze lijst aan bezienswaardigheden blijft de bezoekers imponeren. Het is het beste om een klein overzicht te hebben voordat je je vakantie naar Sevilla boekt om er zeker van te zijn dat je alle geweldige architectuur meekrijgt.

  • La torre del oro: betekend ‘gouden toren‘. De naam van deze toren is zeker geen toeval. Jaren geleden zouden zeelieden hun schatten in deze togen opslaan.
  • Plaza de Toros de la Maestranza: wanneer je in Sevilla bent moet je ten minste een keer een stierengevecht zien. Waar kan je dit beter doen dan in de Plaze de Toros de la Maestranza? Het wordt immers beschouwd als een van de mooiste arena’s in Spanje.
  • Metropol Parasol: een enorme houten structuur vormt het Plaza de la Encanacion en is uitgegroeit tot een van de nieuwe bezienswaardigheden van Sevilla. Met 150 meter lengte, 70 meter breedte en 26 meter hoog bied deze unieke structuur bescherming tegen de zon. Het biedt schaduw aan de markten en open lucht evenementen.
Sevilla

Levendiger dan ooit

Iedereen die Sevilla bezoekt zal verliefd worden op de stad. Niet alleen op de prachtige gebouwen, maar ook op de Zuid-Spaanse levenslust. Om echt opgenomen te worden in de easy-going en vreugdevolle stemming van de lokale bevolking adviseer ik een bezoekje in april. Dan vindt hier la Feria de Abril plaats. Tijdens dit evenement is de hele stad omgetoverd tot feestlocatie en is er een groot feest voor jong en oud. Een van de belangrijkste locaties is de Barrio Los Remedios. Hier vind je diverse tenten met zelfgemaakte tapas om uit te proberen voordat je de dansvloer op gaat. Nu we het toch over de dansvloer hebben, wisten jullie dat Sevilla wordt gezien als de geboorteplaats van de Flamenco? Dus bereid je voor om de heupen los te laten gaan!

Sevilla

Bijna alle vrouwen dragen traditionele flamenco outfits die alleen maar bijdragen aan de geweldige atmosfeer. Ze worden begeleid door hun mannen die niet bang zijn er gelakt uit te zien in pak met stropdas. Dit zelfs ondanks de warme temperaturen. Mis je hier met de traditionele lokale cultuur.

Niet alleen in april kan je hier de geweldige cultuur leren kennen. Het hele jaar door zijn er verschillende feesten. De wijk Santa Cruz nodigt je uit om heerlijk te ontspannen aan het eind van een enerverende dag. Heb ik je ondertussen al besmet met mijn liefde voor Sevilla? Of ben je al een langere tijd in de ban van deze prachtige stad…?

 

Alle Sevilla aanbiedingen