Mallorca is een veelzijdig eiland. Romantische vissersdorpjes, verborgen baaitjes en levendige plaatsjes zijn echter niet de enige aspecten die het eiland zo divers maken. Een bezoek aan de Coves del Drach, de drakengrotten van Mallorca, moet je zeker niet overslaan.

Aan de oostkust van Mallorca, vlakbij het plaatsje Porto Cristo, bevindt zich een bezienswaardigheid die je misschien niet als eerste te binnen schiet als je aan Mallorca denkt: de kalkstenen grotten van Drach. We zullen je vertellen wat deze grotten zo bijzonder maakt en waarom ze zeker een bezoek waard zijn.

grotten van drach mallorca

Een excursie naar de grotten van Drach

Het unieke grottenstelsel strekt zich uit over 1.7 kilometer in Mallorca’s oosten. Kunstig verlichte stalactieten steken uit het plafond van de grot, de ondergrondse meren lenen zich perfect voor een buitengewoon boottochtje, en een auditorium biedt plaats voor concerten en andere opvoeringen op een unieke locatie. Deze grot, die in de 14e eeuw werd ontdekt, is vandaag de dag een plek die veel van zijn mysterie, maar niets van zijn glorie heeft verloren.

De drakengrotten op Mallorca:

  • Entree: €8-15
  • Het hele jaar geopend
  • Gratis parkeren
  • Toegangsuren in het hoogseizoen: 10, 11, 12, 14, 15, 16 en 17 uur
  • Toegangsuren in het laagseizoen: 10:45, 12, 14, en 15:30 uur
  • Een bezoek duurt ongeveer een uur

De sprookjesachtige kalkstenen Coves del Drach behoren tot de belangrijkste en meest spectaculaire bezienswaardigheden van het eiland. De grotten zijn in elk jaargetijde voor het publiek geopend, behalve op 1e Kerstdag en nieuwjaarsdag. Entreetickets kosten €15 voor volwassenen (13 jaar en ouder) en €8 voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Voor deze, toegegeven, wat hoge prijs, ontvang je niet alleen een toegangsticket tot de grotten, maar maak je ook een boottochtje over het meer van Martel, een van de ondergrondse meren, en kun je genieten van een live concert.

Van tevoren kun je online een beperkt aantal tickets aanschaffen, je hoeft alleen de gewenste dag en tijd aan te geven. Let op: in het hoogseizoen, van 13 mei tot 31 oktober, zijn er meer tijdstippen beschikbaar dan in het laagseizoen tussen 1 november en 12 mei. Je kunt de grotten overigens zonder gids betreden. Geen zorgen, verdwalen zoals in de 15e eeuw zul je hier zeker niet meer. 😉 Fotograferen en filmen is toegestaan met uitzondering van het concert. Flitsapparatuur en andere felle lichten zijn niet toegestaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stuart (@sjohn_photography) on

Meer Mallorca deals

Het vissersdorpje Porto Cristo

We raden je aan deze excursie naar de grotten van Drach te combineren met een bezoek aan het havenstadje Porto Cristo. De rustigere oostkust is met zijn kleine dorpjes een droom voor families en koppels. Wandel door de haven van Porto Cristo, breng een bezoek aan het naburige dorpje Manacor met zijn authentieke markt, of ontspan in de romantische baai van Cala Mandia.

Als je tijdens je vakantie op Mallorca nog op zoek bent naar een spannende excursie, raden we je zeker een bezoek aan de Drakengrotten aan. Hier kun je een heel andere kant van Mallorca leren kennen en krijg je een uniek inkijkje in de geschiedenis van het eiland. Vanuit Palma de Mallorca bereik je de Coves del Drach al met een uurtje rijden.

Zonvakantie Mallorca All Inclusive Mallorca

Last Minute Mallorca

Lees meer over Mallorca: