Ga je naar Kroatië tijdens je volgende vakantie? Plan dan ook een bezoek aan het nationale park Krka! Hier wacht een echt watervalparadijs op je!

Weelderige groene bossen, een wolkeloze, blauwe hemel, het gevoel van de zon op je huid en voor je zie je overal watervallen stromen.. Dat klinkt als een scene uit een film, maar het bestaat echt in het nationale park Krka in Kroatië! Ontdek deze prachtige creatie van moeder natuur!

De Skradinski waterval in het Krka nationaal park

Een betoverend nationaal park

Het nationale park omvat een groot deel van de rivier Krka, die van de stad Knin naar Skradin stroomt. Reserveer een of twee dagen om dit prachtige nationale park te verkennen. Er zijn talloze wandelpaden die je naar de mooiste uitzichtpunten brengen. Mijn tip: in plaats van de watervallen met een boot bezoeken, kun je ook een fiets huren en het park per fiets verkennen. Zo zie je nog veel meer van de adembenemende omliggende natuur.

Krka Nationaal Park vanuit de lucht

Je komt overal watervallen tegen en je krijgt de neiging om in het water te springen (dit mag overigens alleen bij Skradinski Buk). Op het kleine eiland Visovac in het gelijknamige meer staat nog een Franciscanenklooster uit 1445 met een kleine kunstverzameling. Het hoogtepunt van het park is ongetwijfeld de Skradinski Buk. Deze waterval stroomt over 17 verdiepingen naar beneden en het water komt in een klein, ondiepe bron terecht, waar je ook in mag baden! Met een beetje geluk kom je ook een schildpad tegen!

Klooster in het Krka nationaal park

Wat mij met name fascineert aan dit resort is ondanks de vele toeristen, er nog steeds een bijzondere atmosfeer hangt. Het klotsende water, de zonnestralen die door het dak van bladeren schijnt en vissen die in het water relaxen. Hoe vaak maak je zo’n ontspannen sfeer mee in zo’n indrukwekkende omgeving? Niet te vaak denk ik! Ik kan je dus zeker aanraden om het nationale park Krka te bezoeken. In de winter en het voorjaar stroomt het meeste water door het park. In de zomer zijn de watervallen minder hevig en is het er vaak erg druk, al kun je tegen de avond heerlijk slenteren door het nationale park. De Krka watervallen zijn alleen per boot of te voet te bereiken. De boot is bij je entreeticket inbegrepen.

Alle aanbiedingen naar Kroatië