Hongkong geeft een half miljoen vliegtickets weg aan toeristen over de hele wereld. Wat hier de reden voor is en hoe je kans maakt, lees je hieronder!

Je zal vast denken: lees ik dit nou goed? Maar het is echt waar! Hongkong geeft vanaf 1 maart 2023 een half miljoen vliegtickets weg. Deze tickets zijn in tijden van het coronavirus gekocht om de luchtvaartsector een steuntje in de rug te geven. De komende periode worden deze tickets weggegeven om het toerisme weer op gang te brengen. Het uitdelen van deze tickets wordt in een aantal fases gedaan. In de eerste fase kunnen alleen inwoners van Zuidoost-Azië zich aanmelden voor deze actie. Vanaf april komen hier de inwoners van het vaste land van China bij en vanaf mei wordt de actie voor de rest van de wereld opengesteld.

Kans maken op een ticket

Het is nog niet bekend hoeveel tickets er beschikbaar worden gesteld voor inwoners van Nederland en België. Houd de website van Cathay Pacific (www.cathaypacific.com) in de gaten om kans te maken op een vliegticket naar deze Chinese stad. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je meteen op de hoogte wordt gebracht van meer informatie. Daarnaast kun je de website van de luchthaven van Hongkong via www.hongkongairport.com checken voor de algemene informatie over deze actie.

Bekijk alvast de mooiste accommodaties in Hongkong

Meer uit het Travel Magazine: