Lijkt het jou wel wat om te verhuizen naar een klein Italiaans dorpje of om een hotelletje te runnen tussen de wijngaarden op Sicilië? Dan is dit je kans! Het dorpje Salemi gooit een stuk of tien huisjes in de uitverkoop.

Voor maar één euro verhuizen naar een idylisch dorpje in Italië en elke dag pizza’s eten en wijntjes drinken onder de zon op een piazza. Het klinkt als het scenario van een film die je ‘s avonds onder een dekentje thuis kijkt, maar toch is het La Dolce Vita in Italië dichterbij dan je denkt. Het dorpje Salemi op Sicilië verkoopt binnenkort een aantal huizen voor maar één euro.

Domenico Venuti, burgemeester van het plaatsje, hoopt met deze ludieke actie nieuw leven in het dorpje te blazen, zo vertelt hij aan CNN Travel. De huizen worden verkocht door de gemeente via een veiling die start vanaf één euro. Daarnaast dien je ook een borg van 3000 euro te betalen en een plan te hebben om de huizen – die veelal behoorlijk verouderd zijn – op te knappen. Je moet het dus wel zien zitten om te klussen en het huisje om te toveren tot een Italiaans vakantieparadijs.

Salemi is niet het eerste Italiaanse dorp dat oude huizen in de uitverkoop gooit. Onder meer Mussomeli, ook op Sicilië, en verschillende dorpjes op het Italiaanse vasteland gingen Salemi al voor. Het gaat meestal om kleine dorpjes met een dalende populatie die met de goedkope huizen proberen inwoners naar het Italiaanse platteland te lokken.

Liever op het strand luieren dan klussen? Bekijk dan de nieuwste Sicilië deals:

 

Meer uit het Travel Magazine: