Van street art in Kingston tot verborgen watervallen en afgelegen strandjes, reis mee langs de hidden gems van Jamaica aan de hand van mijn beste insider tips!

Bekende bezienswaardigheden zoals de stad Montego Bay, de Dunn’s River Falls en de Blue Mountains ken je misschien al, maar wist je dat Jamaica ook nog heel veel verborgen plekken heeft ver weg van de toeristenmassa? Jamaica verrast continu, met nieuwe highlights en avonturen om iedere hoek. Maar, waar vind je die hidden gems? Geen zorgen, ik heb tijdens mijn reis naar Jamaica de beste insider tips voor je verzameld!

Insider tips voor Jamaica

Halfmoon Beach

Ras Natango Gallery & Garden

41 Fleet Street | Hampden Estate

Somerset Falls

Boek jouw Jamaica vakantie

 

 

Halfmoon Beach, Hanover

Wil je relaxen op een paradijselijk strand zonder eerst met je strandtas in je hand te moeten zigzaggen tussen alle andere toeristen? Gooi je strandhanddoek dan uit op Half Moon Beach, 12 kilometer ten noorden van Negril in het westen van Jamaica. Ontspan met een goed boek in een hangmat op het witte strand of neem een verfrissende duik in het helderblauwe water.

Insider tips Jamaica
Foto: Maren Fischer

Op het zand van Half Moon Beach staan een paar houten hutjes die je voor 25 dollar per persoon een nachtje kunt boeken. Let op: Half Moon Beach is een privéstrand. Om op het strand te zonnen betaal je tussen de vijf en tien dollar entree.

Insider tips Jamaica
Foto: Maren Fischer

Ahhh Ras Natango Gallery & Garden

Kleurrijke kunst en natuur komen samen bij Ahhh Ras Natango Gallery & Garden, gelegen op een steile helling in de heuvels bij Montego Bay. Kunstenaar Ras heeft hier samen met zijn vrouw en zoon een paradijsje gecreëerd voor natuur- en kunstliefhebbers.

Insider tips Jamaica
Foto: Maren Fischer

In de tuin spot je papegaaien, kolibries en verschillende andere vogelsoorten. Binnen in de galerij hangen verschillende kleurrijke foto’s van Jamaica tentoongesteld. Misschien een leuke souvenir voor in je woonkamer thuis?

Insider tips Jamaica
Foto: Maren Fischer

Fleet Street, Kingston

Hoofdstad Kingston telt veel vrolijk gekleurde straten, maar vooral Fleet Street is leuk om doorheen te lopen. Straatkunstenaars hebben de muren in deze straat versierd met kleurrijke street art. De street art in en rondom Fleet Street is onderdeel van het project Paint Jamaica, dat als doel heeft de binnenstad van Kingston via street art te verbeteren.

Insider tips Jamaica
Foto: Maren Fischer

Hampden Estate, Falmouth

Rum is een onmisbaar onderdeel van de Jamaicaanse cultuur. Ga mee met een rondleiding door Hampden Estate en krijg een kijkje achter de schermen van een suikerrietplantage en ontdek hoe rum gestookt wordt.

Insider tips Jamaica
Foto: Maren Fischer

De weg naar Hampden Estate toe is al een ervaring op zich. Je rijdt tussen een lange rij palmbomen door naar het landhuis, dat dateert uit 1771 en regelrecht uit een filmset lijkt te komen. Vlak bij het hoofdgebouw is de ingang van de rumstokerij waar de rondleiding plaatsvindt. Hier zie je hoe rum gedistilleerd wordt – een niet te missen tour in Jamaica!

Insider tips Jamaica
Foto: Maren Fischer

Somerset Falls, Hope Bay

In Jamaica vind je verschillende watervallen, waarvan de Dunn’s River Falls de bekendste is. Lang niet alle watervallen zijn heel bekend onder toeristen en dit zijn daarom nog echte insider tips. Neem bijvoorbeeld de Somerset Falls in de buurt van Port Antonio.

Insider tips Jamaica
Foto: Maren Fischer

Via een weelderig groene tuin loop je naar een roeiboot die je naar de waterval brengt. Je vaart diep een grot in waar een enorme waterval naar beneden klettert. Stap hier uit het bootje voor een frisse duik. Gurutip: bezoek de Somerset Falls ’s ochtends vroeg en met een beetje geluk heb je dit natuurspektakel voor jezelf alleen. Neem hierna ook nog een kijkje bij een van de weinige zwarte stranden van Jamaica, direct tegenover de Somerset Falls.

Lunchtip: Wil je typisch Jamaicaans eten proeven, stop dan voor of na je bezoek aan de waterval bij het nabijgelegen restaurant Likkle Portie voor een lekkere lunch.

Insider tips Jamaica
Foto: Maren Fischer

Zin in een vakantie naar Jamaica? Boek jouw vakantie via Holidayguru

Heb je na het lezen van deze insider tips ook zin gekregen in een vakantie naar Jamaica? Check dan snel mijn beste Jamaica deals en vind jouw ideale vakantie naar dit prachtige eiland.

 

Meer uit het Travel Magazine