Snorkel in de turquoise zee, slenter door pittoreske dorpjes en ga op zoek naar Game of Thrones-locaties – en krijg ervoor betaald! Malta trekt miljoenen uit om het toerisme deze zomer een boost te geven.

Na meer dan een jaar coronacrisis kan Malta niet wachten om deze zomer weer toeristen te verwelkomen. Het kleine Mediterraanse eiland wil zo graag dat je langskomt dat je zelfs betaald krijgt om in een luxe hotel te overnachten!

Om het toerisme op Malta een flinke boost te geven, kondigde de Malta Tourism Authority onlangs het ‘Incentives for Free Independent Travellers’ programma aan. Het eiland trekt 3,5 miljoen euro uit om toeristen deze zomer een extra reden te geven om hun vakantie naar Malta te boeken. Je ontvangt tussen de 100 en 200 euro!

Het great blue hole op Gozo bij Malta

Hoe werkt het?

Hotels die geïnteresseerd zijn om mee te doen aan het programma, kunnen zich melden bij de Malta Tourism Authority. Het bedrag dat toeristen krijgen, wordt deels door de overheid en deels door de deelnemende hotels betaald. Je ontvangt tussen de 100 en 200 euro, afhankelijk van het aantal sterren van het hotel waarin je verblijft. Dit bedrag kun je uitgeven bij het hotel aan je overnachtingen, eten en drinken of andere faciliteiten.

Malta hoopt vanaf 1 juni 2021 weer buitenlandse toeristen te ontvangen. Wie in aanmerking wil komen voor dit leuke extraatje, dient zijn of haar vakantie direct bij een van de deelnemende hotels aan het Incentives for Free Independent Travellers te boeken.

Liever een pakketreis boeken?

Boek je liever vlucht en hotel ineen? Dan krijg je helaas geen geld toe. Op vakantie naar Malta hoeft evengoed niet duur te zijn! Bekijk mijn deals hieronder maar eens:

 

Inspiratie voor je vakantie naar Malta uit het Travel Magazine: