Malta, dat wonderschone stukje land in de Middellandse Zee tussen Noord-Afrika en Sicilië, lokt met zijn unieke flair en heerlijke stranden en baaien. Hoewel zandstranden op Malta niet in overvloed zijn, zijn er zeker een aantal mooie baaien met zand te vinden. Bovendien vind je op het eiland vele kleine, verborgen rotsstranden.

Op Malta vindt ieder zijn persoonlijke paradijs: windsurfers, relaxende zonneaanbidders en families kunnen hier allemaal een schitterende vakantie beleven. Afgelegen strandjes tussen de rotsen, gouden zand en de Blue Lagoon op het kleine naburige eiland worden omgeven door het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. Met dank aan het gunstige klimaat kun je hier tot diep in oktober komen zwemmen. Langs de 137 kilometer lange kust zijn vele verborgen stranden te ontdekken. Ik zal je een handje helpen door de mooiste stranden van Malta op een rijtje te zetten. Wanneer je een huurauto tot je beschikking hebt, kun je het eiland makkelijk verkennen en wie weet stuit je dan op nog meer verborgen stranden!

De mooiste stranden op Malta

Mellieha Bay | Golden Bay | Ghajn Tuffieha | St. Peter’s Pool | Gozo en Comino

Mooiste stranden Malta Golden Beach

Het langste zandstrand van het eiland: Mellieha Bay

Het strand van Mellieha Bay ligt direct bij het gelijknamige plaatsje in het noorden van Malta. Dit is het langste en ook meteen het meest geliefde zandstrand op Malta. Het water is hier bijzonder rustig en kristalhelder. Dit zandstrand is zeker geschikt voor families: kinderen kunnen hier zandkastelen bouwen en in het lauw-warme ondiepe water plonzen, terwijl de ouders genieten van de zon. Als je even klaar bent met relaxen, kun je hier een ritje maken met de bananenboot, windsurfen of waterskiën.

Mellieha Bay strand Malta

Voor weinig geld kun je in de zomer zonnenschermen en ligstoelen huren en bij de snackbar verkopen ze ook vers fruit. Het dorp Mellieha ligt op een heuvel boven de baai, maar op de boulevard vind je talloze cafeetjes, restaurants en kleine hotels.

Golden Bay in het noorden van Malta

Het strand aan de westkust in het noorden van Malta verenigt toeristische flair met ongerepte natuur: het zand is voor Malteser begrippen bijzonder fijn, met weinig stenen en lekker breed, zodat je hier zeker een plaatsje vinden kunt.

Net als bij Mellieha vind je hier allerlei voorzieningen die je voor een perfecte dag aan het strand nodig zou kunnen hebben: zonneschermen en ligstoelen, badgebouwen en hotels, cafés en restaurants.

Mooiste stranden Malta Golden Beach

In het hoogseizoen kan het hier wat vol zijn, wat niet in de laatste plaats komt doordat het strand goed bereikbaar is per bus en er veel parkeerplaatsen in de buurt liggen.

De verborgen baai van Ghajn Tuffieha

Vlakbij Golden Bay in het noordwesten van het eiland, bevindt zich dit kleine stukje grond. Om het strandje te kunnen bereiken, dien je eerst ontelbare traptreden te bedwingen. Misschien is dat dan ook de reden, dat het hier altijd beduidend rustiger is dan bij het strand van Golden Bay.

Onderaan de heuvel spoelt het zoute zeewater aan op het smalle strand. Je vindt hier een kleine snorkelzone, dus vergeet je duikbril niet! De baai is de perfecte plaats voor jonge stellen en vrienden die op zoek zijn naar een beetje rust. Als het niet te warm is, vormt het beklimmen van de rotsen rond het strand een leuke afwisseling.

Ghajn Tuffieha strand Malta

Juist wanneer de andere strandgasten allang weer richting hun hotel zijn vertrokken, is het prachtig om nog wat langer in de baai te blijven hangen. Aanschouw hoe de zon langzaam in zee zakt en de lucht langzaam in een kleurrijk palet verandert. Als je nog twijfelt of dit strand werkelijk een bezoek waard is, kun je eens een blik werpen op de Tripadvisor beoordelingen. De score van 4.5 van de 5 sterren spreekt voor zich.

Snorkelen in St. Peter’s Pool

St. Peter’s Pool is geen typisch strand dat je zou herkennen van de ansichtkaarten, want het is een rotsachtige baai. Toeristen die hun weg naar het zuidpunt van Malta vinden, zullen hier vooral lokale bewoners treffen die van de zon genieten en door het kristalheldere water waden.

Deze kleine baai is echt een klein paradijs voor snorkelaars. Verken het onderwaterleven in dit natuurlijke zwembad van rotsen. Op de omliggende rotsen is er veel plaats om te zonnen.

St. Peters pool - mooiste stranden op Malta

Let op: als je met de auto die kant op gaat, voert de weg naar de baai over een hobbelige eenbaansweg. Bij tegenverkeer is het hier vrij smal!

De beste stranden op Gozo en Comino

Nu ik je over de mooiste stranden op Malta heb verteld, zal ik je deze twee mooie stranden op de kleine zustereilanden Gozo en Comino niet onthouden. Een daguitstap is zeker de moeite waard.

De Blue Lagoon op Comino

Een bezoek aan Malta is niet compleet zonder een uitstapje naar de mooiste baai van de archipel. Onderneem een excursie per boot naar het naburige eiland Comino en droom weg bij het kristalheldere, azuurblauwe water van de Blue Lagoon. Het voelt hier bijna alsof je op de Caraiben bent beland!

De Blue Lagoon bij Comino

Ramla Bay op Gozo

Ramla Bay is niet alleen het grootste zandstrand op Gozo, maar als je het mij vraagt ook een van de mooiste stranden van de archipel. Je kunt je hier verheugen op een bijna 400-meter breed  strand met een rood-gouden gloed, dat wordt omsloten door een wonderschone, rotsachtige baai. In tegenstelling tot de stranden op Malta zelf, zijn hier in de verste verte geen hotels te vinden.

Ramla bay, strand van Gozo

Ik hoop dat ik je enthousiasme heb kunnen aanwakkeren om deze mooie stranden op Malta te bezoeken. Hier vind je mijn mooiste Malta vakanties, wie weet kun je binnenkort ook genieten van het uitzicht op de stranden van Malta!

 

►Hier vind je al mijn Malta vakanties◄

 

Meer uit het Travel Magazine: