Sluit je ogen, adem diep in en geniet van de zinnenprikkelende lucht van de bloeiende lavendelvelden. De Provence roept – de bloeitijd is eindelijk begonnen!

Waar je ook kijkt, overal zie je intens gloeiende lavendelvelden. De kleine knoppen beginnen zich zachtjesaan te openen, donkerblauwe tot dieppaarse bloemen veranderen delen van Zuid-Frankrijk in een uniek kunstwerk der natuur. Deze Franse regio is elk moment van het jaar bezienswaardig, maar toch in het bijzonder tijdens de bloeitijd. Bekijk alvast de kleurrijke foto’s van de lavendelvelden in de Provence en bepaal zelf of het tijd is voor een spontane vakantie naar het zonnige Frankrijk. We kunnen het alleen maar aanbevelen.

Lavendelvelden in de Provence

Het symbool van de Provence | Het Bloeiseizoen | Op naar de Provence!

Lavendel in de Provence

Lavendel – het symbool van de Provence

Zodra de temperaturen in de Provence beginnen te stijgen, de bijen beginnen te zoemen en het overal violet-blauw kleurt is het duidelijk – de bloeitijd begint! Een blik over de lavendelvelden is magisch – je wilt je ogen bijna niet meer afwenden van het mooie kleurenpalet. De lavendelvelden zijn ondertussen hét symbool van de Provence, en trekken jaarlijks vele toeristen naar deze pittoreske regio.

“Een zee van geurende bloemen…”

Geen wonder, want de bloeiende lavendelvelden in de Provence zijn echt prachtig. Als je tijd hebt om tussen half juni en begin augustus een paar dagen op vakantie te gaan naar Zuid-Frankrijk, aarzel dan zeker niet, maar stap in de auto of op de fiets om de lavendelvelden van dichtbij te bekijken.

De lavendel provincie

Velen van jullie vragen zich waarschijnlijk af, “Wat is de beste reistijd om de lavendelvelden in de Provence te bezoeken?” Afhankelijk van de weersomstandigheden is de beste reistijd van half/eind juni tot begin/half augustus. Natuurlijk gaat de natuur z’n eigen weg, dus dit zijn schattingen. Het bloeiseizoen hangt grotendeels af van het weer, maar in deze periode heb je de beste kans om de lavendel in volle bloei te zien. Vooral de lavendelvelden van Vaucluse en op het Valensole plateau in de Haute-Provence trekken veel bezoekers.

De beste reistijd: 

Vanaf half/eind juni tot begin/half augustus, afhankelijk van het weer.

De lavendel is niet alleen een lust voor oog en neus, je kunt deze bloemen ook in alle soorten en maten kopen: als honing, een geparfumeerd kussentje, zeep of kruid. Het meenemen van een klein souvenir is bijna onvermijdelijk. Echte lavendelkenners claimen dat de bloemen ook positieve, helende krachten hebben. Voor wie graag meer wil weten over de bloemen, bevelen we een bezoek aan het Musée de la Lavande aan. Het museum bevindt zich in het hart van natuurpark Luberon, in het mooie plaatsje Coustellet. Je wordt hier bijgepraat over de geschiedenis, werking en kwaliteiten van lavendel.

Lavendel Provence

Op naar de Provence!

Ruik je intussen ook de sensuele geur van de lavendelvelden of ligt het aan mij? Een ding is zeker: deze betoverende, paars-blauwe bloementapijten verdienen zeker een plaats op je bucket-list. Combineer je vakantie naar Zuid-Frankrijk met een kleine tour door de Provence en vang een glimp op van de bloeiende lavendelvelden en de rest van het schitterende landschap. Hier en daar struikel je over een mooi havenstadje of idyllische wijngaard die uitnodigt tot een stop. Kortom, maak je agenda leeg en plan je volgende vakantie! 😉

Frankrijk in het Travel Magazine: