Wijn-aholics, verzamelen! Ga samen met je favoriete wijnliefhebber(s) een weekendje weg en overnacht geheel in stijl in een van deze te gekke wijnhotels. Cheers!

Van een vriendinnenweekend tot een romantisch uitje met je geliefde, een flesje wijn doet de sfeer altijd ten goede. Maar waarom zou je het bij een flesje laten, als je ook kunt overnachten in een heus wijnhotel! Van een weekendje vertoeven in een groot wijnvat tot slapen in een luxe hotel met wijnkelder, ik zet de leukste wijnhotels voor je op een rij.

3x Slapen in een wijnhotel

De Vrouwe van StavorenWeinhaus Halfenstube | The Winery Hotel

De Vrouwe van Stavoren

Een van mijn favoriete wijnhotels vind je gewoon in Nederland. Naast standaard kamers beschikt De Vrouwe van Stavoren in Friesland over twaalf enorme wijnvaten die zijn omgetoverd tot hotelkamers. Sommige wijnvaten hebben zelfs een sauna en bubbelbad! Een avondje bubbelen onder het genot van je favoriete flesje wijn, zie je het al voor je?

Bekijk hier

Weinhaus Halfenstube – Duitsland

Logeer bij een wijnboer in een van de beste wijnregio’s van Europa in Hotel Weinhaus Halfenstube. Deze voormalige wijnboerderij aan de Moezel beschikt over moderne kamers en heeft de oude wijnkelder omgetoverd tot wellnessruimte met meerdere sauna’s, een stoombad en massageruimtes. Het wijnhuis produceert nog steeds haar eigen wijn, die de gastheer je maar al te graag laat proeven. Wie kan dat aanbod nou afslaan?

Bekijk hier

The Winery Hotel – Zweden

Bij wijn denk je misschien niet direct aan Zweden, maar toch vind je hier een van de leukste wijnhotels ter wereld. The Winery Hotel ligt op zo’n tien kilometer van Stockholm en biedt huis aan een eigen wijnmakerij. Ga op rondleiding en leer alles over de bijzondere Zweedse wijnen. In de wijnboetiek (Vinotek) kun je deze wijntjes ook nog eens uittesten tijdens een wijnproeverij. Is dit nog niet genoeg wijn voor jou? In de Winery Kitchen kun je terecht voor heerlijke maaltijden onder het genot van een passende wijn.

Bekijk hier

 

Meer uit het Travel Magazine: