Aanlokkelijk, idyllisch en veelzijdig: Mlini is een echte schoonheid der natuur. Dit plaatsje in Kroatië verveelt nooit. Ben je nieuwschierig geworden wat er te zien is? Lees dan zeker verder…

Het is een voormalig vissersdorpje, dat tussen Dubrovnik en Cavtat z’n wortels vindt: Mlini, een klein plaatsje met een rijke vegetatie. Een idyllisch en wonderschoon dorpje met een lange geschiedenis. Vroeger maalden de graanmolens hier bij dag en dauw, aangedreven door de zoetwaterbronnen in de omgeving. Hoewel de molens vandaag de dag niet meer in gebruik zijn, vormen zij nog altijd het hart van het dorp. Welkom in Mlini, de stad der molens!

Wonderschoon Mlini

Mlini | Excursies | Activiteiten | Accommodaties

Bootjes voor de kust van Mlini

Idyllisch Mlini

Langzaam aflopende zandstranden, afgelegen baaitjes, met bloemen omsierde promenades, al deze karakteristieken maken van Mlini een beauty. Wandel langs de haven, ontspan in de schaduw in het park, of trakteer jezelf in een van de vele cafeetjes. Bars zoals Porto, Vertigo en 23, om er maar een paar te noemen, nodigen uit tot een drankje, terwijl tavernes zoals Lanterna en Astarea je van het Kroatische leven laten proeven. Prachtige stranden, waaronder een nudistenstrand, lopen over in de turquoise gekleurde zee en worden omgeven door geurende dennenbossen. Het is de idylle, die Mlini zo aantrekkelijk maakt.

Mlini vanaf het water

Ontdek de schoonheid van Kroatië

Aangezien Mlini maar tien kilometer van Dubrovnik ligt, is een trip naar de nabijgelegen stad wel de moeite waard. Zeker omdat Dubrovnik wordt beschouwd als een van de mooiste steden van de hele Mediterranee en is uitgegroeid tot een echte trekpleister. Elk half uur vertrekt een bus van Mlini naar Dubrovnik, en dat voor maar €1,50. Ook een bezoekje waard zijn de stad Cavtat en de eilanden Elafiti, Mljet en Korcula. De wijnregio op het schiereiland Peljesac is ook niet ver weg, net als de regio Konavle. Net zo makkelijk neem je een omweggetje naar Mostar of Montenegro.

Meer Kroatië deals

Het haventje van Mlini

Verveling heeft geen kans

Voordat je je afvraagt waarom we Mlini aanbevelen, maar toch alleen maar tripjes naar omliggende stadjes en eilanden opnoemen, zullen we je geruststellen. Er is, naast het bewonderen van de plaats, van alles te doen in Mlini. Als een van de meest vooruitstrevende steden aan de riviera van Dubrovnik, heeft Mlini allerlei activiteiten in petto. Laten we beginnen met watersporten, zoals duiken, windsurfen en jetskiën. Afhankelijk van je plannen, kun je er bootjes, fietsen, scooters of een auto huren. Er zijn hier geen grenzen voor de nieuwschierigen onder ons – het zou natuurlijk jammer zijn als er monumenten of historische plaatsjes onontdekt zouden blijven.

De kust van Mlini in Kroatie

Geniet met volle teugen

Is er een betere manier om de plaatselijke mentaliteit te leren kennen dan door te verblijven in iemand’s huis? Het is niet ongebruikelijk dat vakantiehuizen in Mlini een zwembad hebben, of zelfs direct uitzicht over zee. Zie je al voor je dat je wordt gewekt door de opkomende zon waarna je tot laat in de middag zit te genieten van een glas wijn op het terras.. – het leven in Mlini is prachtig! Hieronder vind je alvast een paar geschikte optrekjes op Airbnb.

 

 

Volgende halte: Mlini

Hebben we je kunnen overtuigen van de schoonheid van deze plek? Als je het ons vraagt, is Kroatië een van de beste reisbestemmingen voor dit jaar. Er is vast nog een goedkope vlucht naar Kroatië te krijgen.

Zonvakantie Kroatië All Inclusive Kroatië

Last Minute Kroatië