Word toerist in eigen land! Nederland heeft enkele prachtige routes om met de auto af te leggen. De gemakkelijkste route is natuurlijk een rondje IJsselmeer, waarbij je praktisch niet kunt verdwalen. Hier hebben we een aantal nog mooiere autoroutes door Nederland op een rijtje gezet.

De mooiste autoroutes van Nederland

Kastelenroute Friesland | Verken Zuid-Limburg | Langs de Deltawerken van Zeeland

Kastelenroute door Friesland

De Elfstedentocht schiet als eerste te binnen bij een rondreis door Friesland maar het is natuurlijk wel erg ambitieus om zoveel steden te willen bezoeken. Wist je dat Friesland over wel vijftig kastelen en landhuizen beschikt? Zes van deze kastelen kunnen bezocht worden en vormen een mooie route voor een bezoek aan Friesland. De Zes Kastelenroute begint in Leeuwarden. Verder gaat de route langs Bears, Veenwouden, Veenklooster, Jelsum en Marssum.

Alle Friesland aanbiedingen

De grachten van Leeuwarden

 

De schoonheid van Zuid-Limburg

Het Zuid-Limburgse heuvellandschap behoort tot de mooiste gebieden van Nederland. Fietsen is er een zeer populaire bezigheid maar ook met de auto kun je optimaal genieten van de pittoreske plaatsjes en prachtige natuur. Valkenburg is de eerste stop op deze route. De ruïne van het kasteel op de Heunsberg en de gemeentegrotten vormen leuke excursies. Rijd verder naar Gulpen voor een bezoek aan de Gulpener brouwerij. De Amerikaanse begraafplaats bij Margraten vormt een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog. Langs Cadier en Keer gaat het verder naar Maastricht, waar je ten slotte optimaal van de Limburgse levensstijl kunt genieten. Deze korte route kun je natuurlijk uitbreiden met een bezoek aan de omgeving van Klimmen of het Drielandenpunt, dat vooral bij kinderen tot de verbeelding spreekt.

Alle Limburg aanbiedingen

arcen_bridge_shutterstock_573993031

De Deltawerken van Zeeland

Ben je in voor een wat langere route, dan stel ik de Deltaroute voor. Deze 310 kilometer lange route brengt je langs alle 13 deltawerken van Nederland en loopt voor een groot deel over de snelweg. Geniet van al het moois dat Zeeland te bieden heeft: de mooie vergezichten over het landschap en de historische vissersdorpjes. De route is uitgestippeld door de ANWB en Rijkswaterstaat en brengt je van Rotterdam via de Deltawerken tot aan Middelburg en Vlissingen. Je kunt ook kiezen voor de toeristische route die je langs nog meer hoogtepunten (hoewel vaak onder zeeniveau) brengt.

Alle Zeeland aanbiedingen

A lighthouse on a beach at sunset.

Autoroutes door Nederland

Wat is voor jou de mooiste autoroute van Nederland? We horen het graag in de comments! De Veluwe, het IJsselmeer, de Sallandroute – er zijn nog zo veel andere mooie routes om te ontdekken. In de tulpenbloeitijd mag ook een rit door Holland zeker niet ontbreken.

Hotel aanbiedingen in Nederland

Meer uit het Travel Magazine: