Kleurrijke huizen in een kleine baai, een mooie filmset en de kans om in turquoise wateren te zwemmen.. Wat wil je nog meer? Misschien entertainment met karakters zoals Olijfje en Popeye? In Popeye village in op mediterraanse eiland Malta is dat geen probleem!

Bij toeval kwam ik tijdens mijn vakantie het kleurrijke Popeye Village in Malta tegen! Gozo, het kleine buureiland van Malta was mijn eigenlijke bestemming, maar ik raakte al snel overtuigd om toch een bezoek te brengen aan de attractie. Wie zegt nou nee tegen een kinderheld? Grote onderarmen, een pijp in de hoek van z’n mond en natuurlijk de spinazie, iedereen kent Popeye!

Popeye Village in Malta – Een kleurrijke filmset

De makers van de Popeye-film bouwden een prachtige filmset in Anchor Bay in de buurt van Mellieha, die je vandaag de dag ook nog kunt bezoeken. De Hollywoodfilm met een starcast heeft ‘Popeye’. Robin Williams speelt de sterke zeeman die tijdens de zoektocht naar zijn vader veel avonturen beleefd. Aan het eind vindt hij zelfs een schat.

Na het opnemen in 1980 zou de filmset vernietigd worden maar dit kleine filmdorp behoort nu tot een van de meest populaire attracties van Malta. Bezoekers kunnen het dorp ook vanuit een ander perspectief bekijken door een gratis boottocht te nemen. Het team van Popeye Village heet iedereen welkom bij de ingang en geven een kleine show. Men danst, zingt en iedereen die wil, kan meedoen aan het optreden.

In de hutjes zie je vele filmprops en ook kun je de hele film zien. Popeye Village is een must voor filmfans met een oog voor detail, aangezien de hele set prachtig is. Na een ontdekkingstocht neem je een duik in het heldere water en is het tijd om van het zonnetje te gaan genieten. Entree tot het park kost €10.50 en kleine kinderen krijgen korting. Als je een vakantie op Malta doorbrengt, mag je deze attractie niet overslaan!