Kleurrijke huizen in een kleine baai, een mooie filmset en de kans om in turquoise wateren te zwemmen.. Wat wil je nog meer? Misschien entertainment met karakters zoals Olijfje en Popeye? In Popeye village op het mediterraanse eiland Malta is dat geen probleem!

Bij toeval kwam ik tijdens mijn vakantie het kleurrijke Popeye Village in Malta tegen! Gozo, het kleine buureiland van Malta was mijn eigenlijke bestemming, maar ik raakte al snel overtuigd om toch een bezoek te brengen aan de schattige huisjes van deze attractie. Wie zegt nou nee tegen een kinderheld? Grote onderarmen, een pijp in de hoek van z’n mond en natuurlijk de spinazie, iedereen kent Popeye!

Popeye Village | Tickets en openingstijden

Popeye Village in Malta – Een kleurrijke filmset

De makers van de Popeye-film bouwden een prachtige filmset van kleurrijke huisjes in Anchor Bay in de buurt van Mellieha, die je vandaag de dag ook nog kunt bezoeken. De Hollywoodfilm met een sterrencast heet ‘Popeye’. Robin Williams speelt de sterke zeeman die tijdens de zoektocht naar zijn vader veel avonturen beleeft. Aan het eind vindt hij zelfs een schat. Ondertussen probeert hij Olijfje te redden van haar verloofde Brutus (op Malta en in de film Bluto genoemd).

Na de opnames in 1980 zou de filmset vernietigd worden, maar dit kleine filmdorp behoort nu tot een van de meest populaire attracties van Malta. Bezoekers kunnen de huisjes in het dorp ook vanuit een ander perspectief bekijken door een gratis boottocht te nemen. Het team van Popeye Village heet iedereen welkom bij de ingang van het dorpje en geeft een kleine show. Men danst, zingt en iedereen die wil, kan meedoen aan het optreden.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Debbie Debono (@debonodebbie)

In de hutjes zie je vele filmprops en ook kun je de hele film zien. Popeye Village is een must voor filmfans met een oog voor detail, aangezien de hele set prachtig is. Na een ontdekkingstocht neem je een duik in het heldere water en is het tijd om van het zonnetje te gaan genieten.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Jesús Otin (@otinphotography)

Tickets en openingstijden voor Popeye Village

Hieronder vind je alle praktische informatie over Popeye Village, van openingstijden tot entreeprijzen en hoe je met het openbaar vervoer in het film dorpje kunt komen. Popeye Village krijgt op Tripadvisor een zeer goede beoordeling van vier van de vijf sterren van eerdere bezoekers.

Wat is het adres?

Triq Tal-Prajjet, Il-Mellieħa, Malta

Wat zijn de openingstijden van Popeye Village in 2018?

Juli en augustus: 9:30 – 19:00
April, mei, juni, september, oktober: 09:30 – 17:30
November tot en met maart: 09:30 – 16:30

Wat kost entree tot Popeye Village?

Als je online tickets koopt is de entree als volgt:

  • Juli en augustus: €17, kinderen 3-12 jaar €13,50
  • April, mei, juni, september, oktober: €15, 3-12 jaar €12
  • November tot en met maart: €10.50, 3-12 jaar: €8,50
  • Hier kun je tickets boeken

Hoe kun je Popeye Village bereiken met het openbaar vervoer?

Vanuit het centrum van Mellieha en vanaf Mellieha Bay neem je bus 101 naar Popeye Village.

Hoe in Mellieha Bay geraken (Mellieha Bay wordt ook wel Ghadira genoemd):

  • Vanuit Valletta: bus 41 en 42
  • Vanuit Sliema: bus 222
  • Vanuit Bugibba: bus 221

Als je een vakantie op Malta doorbrengt, mag je deze attractie niet overslaan! Bekijk hieronder ook eens mijn andere tips voor Malta, van de beste deals tot de mooiste stranden van het eiland!

 

Kijk hier voor een goedkope Malta vakantie

 

Meer over Malta: