Een luxe suite met een kingsize slaapkamer, woonkamer en badkamer zoals in het allermooiste vijfsterrenhotel, maar dan vijf meter onder water. In dit nieuwe onderwaterhotel in de Malediven slaap je tussen vissen en koraalrif!

Eindeloze witte stranden, kraakhelder water, kleurrijk koraalrif en luxe vijfsterrenhotels waar verliefde stelletjes de honeymoon van hun dromen doorbrengen. Peperdure suites met uitzicht op zee en paradijselijke privé eilanden. De Malediven zijn nu al een ware droombestemming, maar het wordt nóg beter. Dit jaar opent onderwaterhotel The Muraka haar deuren, vijf meter onder zeeniveau.

The Muraka: het eerste onderwaterhotel van de Malediven

Conrad Maldives Rangali Island, een vijfsterrenresort op de Malediven, kondigde onlangs aan dat het in het laatste kwartaal van 2018 ‘het eerste onderwaterhotel ter wereld’ opent. Dit klopt niet helemaal, want onder andere hotels in Dubai en Singapore bieden al onderwatersuites aan. Toch is dit project uniek, want het is wel het eerste hotel dat het water induikt op de Malediven. Geheel toepasselijk krijgt het resort de naam The Muraka, wat koraal betekent in Divehi, de officiële taal van de Malediven.

 

Onderwaterhotel Malediven

Hoe ziet een onderwaterhotel eruit?

Je staat je tanden te poetsen in de luxe badkamer en ziet ondertussen tropische vissen voorbij zwemmen. Vanuit je kingsize bed kijk je uit op kleurrijk koraalrif. Eén ding is zeker: een nachtje logeren in een onderwaterhotel is onvergetelijk. Waarschijnlijk houd je je ogen de hele nacht open om van het waanzinnige uitzicht te genieten. Gewoon vanuit je bed! The Muraka bestaat uit twee verdiepingen: boven én onder water. De onderste verdieping ligt vijf meter diep verzonken in de Indische Oceaan en bestaat uit een king size slaapkamer, een woonkamer, badkamer en een ronddraaiende trap die je naar de verdieping boven je brengt.

Boven water vind je nog meer slaapkamers, een badkamer, een sportschool, woonkamer, keuken en bar. In totaal biedt The Muraka plaats aan negen gasten. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, telt het hotel ook nog eens twee zwevende terrassen boven de helderblauwe zee met aan de ene kant een infinity pool en aan de andere kant een viewing deck waar je de mooiste zonsondergang ooit bewondert. Wauw!

In onderstaande video vertellen de architecten over de bouw en het ontwerp van de onderwatervilla. 

Onderwaterrestaurant Ithaa

Het is niet de eerste keer dat de hotelketen Conrad Hotels & Resorts de diepte van de oceaan opzoekt. Dertien jaar geleden opende Conrad Maldives Rangalis Island een onderwaterrestaurant in de Malediven. In restaurant Ithaa geniet je op vijf meter diepte van een uitgebreid 6-gangendiner en van een panoramisch uitzicht op de kleurrijke onderwaterwereld van de Malediven. Het restaurant is ook beschikbaar voor besloten feesten en bruiloften. Als dat geen unieke plek is om het ja-woord te geven!

Miljoenenproject

Voor de bouw van het onderwaterhotel gebruikt de internationale hotelketen een vergelijkbare techniek waarmee ook het restaurant in zee verzonken ligt. Uiteraard hangt daar een flink prijskaartje aan. De kosten voor de bouw en aanleg van The Muraka bedragen ruim 15 miljoen Amerikaanse dollar. Een nachtje logeren in deze unieke onderwatersuite is voor de meesten onder ons helaas niet weggelegd. Voor een nachtje slapen in de Indische Oceaan mag je zo’n 50.000 dollar neertellen. Wat denk jij, zou jij wel een keer in de oceaan willen overnachten?

Alle Malediven deals

 

Meer droombestemmingen: