Duik in de diepte van de zee en laat je verwennen in een luxe hotel. Behalve een televisie is er een enorme glaswand om naar het bonte onderwaterspektakel te kunnen kijken. In dit artikel laten we je de mooiste onderwaterhotels ter wereld zien!

Overnachten in een hotel onder de zeespiegel? In je comfortabele en luxueuze suite siert behalve een televisie ook een gigantische glaswand van veiligheidsglas. Buiten bevindt zich het diepe blauw van de diepzee, binnen gedimd licht. Voor je neus dansen bonte kleine visjes vrolijk door de onderwaterwereld. Deze bijzondere sfeer en onvergetelijke ervaringen beleef je in de mooiste onderwaterhotels ter wereld. Duik in een wereld van luxe en geniet van de rust van de zee!

onderwater hotel

De mooiste onderwaterhotels

Manta ResortAtlantis The PalmResorts World Sentosa – Equarius Hotel

Lovers Deep-onderzeeërsPoseidon Undersea Resort

 The Manta Resort op het eiland Pemba

De onderwater-hotelkamer van het Manta Resort op het eiland Pemba is de perfecte plek als de zee voor jou niet dichtbij genoeg kan zijn. De onderwaterkamer bevindt zich op een drijvend kunsteiland, dat vier meter diep in het glasheldere water ligt. De kamer hoort bij het Manta Resort en is alleen per boot bereikbaar. Aldaar lijkt het alsof je de onderwaterwereld alleen met papegaaivissen, koralen en zeeschildpadden deelt. De zeebewoners kijken nieuwsgierig naar binnen in je suite. Als je tussendoor nog wat frisse landlucht wilt scheppen, begeef je je gewoon naar het dakterras en ga je lekker in de zon liggen. Vooral de zonsondergang is vanaf deze plek adembenemend. Het eiland Pemba ligt overigens voor de kust van Afrika, bij Tanzania.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Manta Resort (@themantaresort) on

Resorts World Sentosa – Equarius Hotel in Singapore

Het aquarium in het Resort World Sentosa in Singapore herbergt 100.000 zeedieren in 43 miljoen liter water, en dat alles achter de grootste, 70 cm dikke, acrylglasplaat ter wereld. Je kunt het S.E.A. Aquarium vanaf €22 bekijken vanuit het miljoenen kostende fun-house, maar je kunt ook een van de elf Ocean Suites van het Equarius Hotel boeken, die er tegenaan liggen. Zo hoef je je geen weg te banen door honderden bezoekers die zich tegen de glasplaat aan drukken, maar bekijk je de voorbij zwemmende mantaroggen vanuit je bed of je badkuip – een stuk relaxter.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Batman Group (@johnbatmangroup) on

Lovers Deep-onderzeeërs in de Cariben en de Rode Zee

200 meter onder de zeespiegel liggen de Lovers Deep-onderzeeërs, waarin verliefde en welgestelde koppeltjes een romantische nacht kunnen boeken. De onderzeeërs zijn luxueus ingericht en helemaal afgestemd op het thema ‘liefde’. Naar keuze duik je onder in de Rode Zee of in het Caribisch gebied. Wie een nacht in een van deze onderzeeërs boekt moet zich er wel op instellen dat de prijs begint vanaf 211.000 euro per nacht. Daarvoor word je echter ook ondergedompeld in luxe: in een kamer met designer-inrichting en geniet je van het inzicht in – en dus niet op – de zee.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Upgrade Pack (@upgradepack) on

 

In voorbereiding: het Poseidon Undersea Resort op Fiji

Hebben we je al eens verteld dat op een privé-eiland in Fiji het eerste “echte” onderwaterhotel gebouwd wordt? Sinds 2001 is het Poseidon Undersea Resort in voorbereiding, maar hoewel het al lang open had moeten zijn, blijft het momenteel nog bij de hoop er ooit te kunnen overnachten. Er zijn wel al beelden om bij weg te dromen, want computergeanimeerde afbeeldingen van de luxueuze suites zijn er al jaren. Wellicht is het ook een tactiek om ons alvast te laten sparen, want een van de 22 suites zal namelijk 24.000 euro gaan kosten voor een weekend met 2 personen. Ongelofelijk, niet? Maar wie zich deze vakantie kan veroorloven, kan ook rekenen op ongekende luxe. In het onderwaterhotel komt namelijk onder meer een bar, een bibliotheek, een balzaal, meerdere vergaderzalen, een wellnessgedeelte en een luxesuite van 110 m2 – natuurlijk allemaal onder het wateroppervlak.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bioily™️ (@bioily) on


Zou jij ook wel eens in een onderwaterhotel willen overnachten? Of heb je liever een hotel boven water?

 

Meer uit het Travel Magazine: