Mauritius is niet meer dan paradijseljke stranden, wuivende palmbomen en kraakhelder water? Think again! Laat je verrassen door de diverse bezienswaardigheden en smakelijke keuken van hoofdstad Port Louis.

Port Louis is de drukst bevolkte stad en tevens de hoofdstad van Mauritius. Deze culturele hub ligt in het noordwesten van het eiland en is een echte smeltkroes van culturen. Hier lijkt het wel of verschillende continenten samenkomen. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad behoren onder meer een moskee, een Chinese pagode en een Rooms-katholieke kerk die je allen in één dag kunt bezoeken. Tel daar een levendige markt, diverse interessante musea en lekkere lokale specialiteiten bij op en je hebt redenen genoeg om je strandstoel heel eventjes te verlaten en Port Louis te verkennen.

Port Louis
Foto: photosounds / Shutterstock

Wat te doen in Port Louis?

Bezienswaardigheden | Eten in Port LouisHotels in Port Louis | Is Port Louis veilig?

Bezienswaardigheden Port Louis

De bezienswaardigheden van Port Louis laten zien dat Mauritius meer is dan een zon, zee- en strandbestemming. Het eiland heeft ook op cultureel gebied veel te bieden. Ga tijdens je vakantie op Mauritius een dagje naar Port Louis en maak een rondje langs de mooiste bezienswaardigheden.

Centrale Markt

De Centrale Markt van Port Louis is een goede plek om je bezoek aan Port Louis te beginnen. Struin tussen de locals langs de verschillende kraampjes met verse groentes en fruit, kruiden, vlees en vis of tik een leuke souvenir op de kop.

Port Louis
Foto: Phuong D. Nguyen / Shutterstock

Place d’Armes

Om de hoek van de Centrale Markt loop je over Place d’Armes. Een rij palmbomen siert deze boulevard in het midden van de stad waar je onder meer het Government House – dat dateert uit 1738 – vindt.

Caudan Waterfront

Loop via Place d’Armes verder naar Caudan Waterfront, de jachthaven van Port Louis en het commerciële centrum van de stad. Hier ga je heen als je een avondje uit wilt en een gokje wilt wagen in het casino of een filmpje wilt pakken.

Port Louis
Caudan Waterfront Foto: 8vFanl / iStock

Jummah Masjid Moskee

De Jummah Masjid Moskee in Port Louis is de belangrijkste moskee van het land en is gebouwd in de jaren 50 van de 19e eeuw. De meeste delen van het gebouw zijn voor niet-moslims niet toegankelijk, maar je mag wel een kijkje nemen bij de binnenplaats.

Kwan Tee Pagoda

In Port Louis kun je ook de boeddhistische tempel Kwan Tee Pagoda bezoeken. Dit is de oudste Chinese tempel van het eiland en zelfs van het zuidelijk halfrond.

Cathédrale Saint-Louis de Port-Louis

Niet ver van de Jummah Masjid Moskee en de Kwan Tee Pagoda vind je de Cathédrale Saint-Louis de Port-Louis. Deze Rooms-katholieke kerk dateert uit de jaren 30 van de vorige eeuw.

Blue Penny Museum

Aan Le Caudan Waterfront ligt het Blue Penny Museum dat volledig gewijd is aan de kunst en geschiedenis van Mauritius. Neem hier een kijkje als je meer wilt weten over het eiland en haar historie.

Blue Penny Museum
Blue Penny Museum. Foto: byvalet / Shutterstock

Aapravasi Ghat

Aapravasi Ghat staat vanwege de belangrijke rol die het speelde in de geschiedenis van Mauritius op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ruim een half miljoen contractarbeiders kwamen tussen 1834 en 1920 via Aapravasi Ghat van India naar Mauritus om op de suikerplantages te werken. Vandaag de dag huisvest Aapravasi Ghat een museum.

Fort Adelaide

De Britten bouwden Fort Adelaide halverwege de 19e eeuw om de haven van Port Louis te beschermen. Nu bezoek je Fort Adelaide vooral vanwege het mooie uitzicht over de stad en de omgeving dat je vanaf hier hebt.

Champs de Mars

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Port Louis is Champs de Mars, een parcours voor paardenracen. Het is de op twee na oudste paardenracebaan ter wereld én de plek waar Mauritius in 1968 haar onafhankelijkheid vierde.

Eten in Port Louis

Voor alle foodies onder ons is Port Louis ook een bestemming om niet over te slaan op Mauritius. Door de mix van culturen in de stad is ook de keuken heel divers. Zo kun je er lekker Aziatisch eten in Chinatown, maar kun je er ook goede Indiase en Arabische restaurants vinden. Zin in een koud biertje? Zoek dan de Lambic Beer Bar op. Gurutip: maak kennis met de lokale keuken tijdens een Street Food Tour door Port Louis.

Eten in Port Louis
Foto: iStock

Is Port Louis veilig?

Ten slotte een belangrijke vraag: is Port Louis veilig? Zolang je je gezonde verstand gebruikt en alert bent, is het geen enkel probleem om Port Louis te bezoeken. Let – met name op de drukke markten – goed op je tas en spullen, omdat er zakkenrollers actief kunnen zijn. Mijd daarnaast ’s avonds afgelegen en slecht verlichte straten. Blijf op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie op Mauritius met het reisadvies van de overheid.

 

 

Boek een vakantie naar Port Louis

Zin gekregen om Port Louis te verkennen? Boek dan nu een voordelige vakantie naar Mauritius via Holidayguru. We zoeken elke dag naar de beste aanbiedingen voor de beste hotels, vluchten en vakanties. Je vindt ze allemaal op onze Mauritius website.

Mauritius deals

Meer over Mauritius in het Travel Magazine