De Pura Tanah Lot Tempel heeft een unieke sfeer om zich heen hangen. Het is een indrukwekkende en unieke zee tempel op Bali, en is ook meteen de meest bezochte en gefotografeerde tempel op het Indonesische eiland.

Hij staat boven op een kunstmatige rots in het midden van de zee. Het ziet er een beetje vreemd en tegelijk interessant uit, vind ik zelf. Zeker bij zonsondergang is het een prachtig mooi gezicht, en zeer geschikt voor een mooie vakantiefoto. Hier leer je meer over deze unieke, mysterieuze tempel in Bali.

Pura Tanah Lot

Bezichtiging | Extra’s | Bereikbaarheid

De mysterieuze zee tempel

Indonesië bestaat grotendeels uit moslims, behalve Bali. Op Bali is ongeveer 93% van de inwoners Hindoeïstisch, en ze kwamen hier in de 8ste en 9de eeuw. Deze tempel is erg belangrijk voor de Balinezen en wordt daarom strikt bewaakt door een Hindoepriester. Niet-gelovigen zijn niet toegestaan om de tempel te betreden. Je kan de tempel bezoeken vanaf het strand of vanaf het bezoekersterras, vanwaar je het beste uitzicht hebt. De tempel wordt het meest gefotografeerd tijdens de zonsondergang, dus aan het einde van de dag kan het hier druk zijn. Daarom wordt het aangeraden om er zo vroeg mogelijk te zijn, zodat je een mooi plekje kan bemachtigen. Natuurlijk kan je de tempel bereiken, maar alleen bij eb zal je hierbij droog blijven.

 

Bijzonderheden voor toeristen

Voor een kleine toegift mag je van het heilige water drinken uit de waterbron aan de voet van de steen, of je kan er je handen en gezicht in wassen. In de rotsen aan het vasteland kan je ook een grot vinden genaamd Ular Suci, waar je heilige slangen kan vinden. Hier kan je de slangen ook zien na het maken van een kleine donatie. Naar verluid zou er nog niemand gebeten zijn door de slangen. Dat zou ook vrij dom zijn, want de slangen zijn erg giftig.

Zo bereik je de tempel

Je vindt de Pura Tanah Lot Tempel in het zuidwesten van Bali, in het district van Tabanan. De dichtstbijzijnde grote stad is Kuta. Als je een stukje naar het noorden reist bereik je de hoofdstad Tabanan. Je kan de tempel het beste bereiken met de fiets of met een korte strandwandeling langs het strand van Kuta. Ik kan een excursie naar deze tempel van harte aanbevelen.

Naar mijn mening is een bezoekje aan deze mysterieuze tempel tijdens je vakantie Bali een absolute must. Heeft een van jullie deze mysterieuze tempel misschien al bezocht?

Zin gekregen in een reis naar Bali?

Actuele deals voor een Bali vakantie

Beste reistijd Bali