De Pura Tanah Lot Tempel is de meest bezochte en gefotografeerde tempel op Bali. Om de indrukwekkende tempel hangt een bijzondere vibe. Hier vertel ik je waarom de tempel een must-see is tijdens je vakantie op Bali.

Hij staat boven op een kunstmatige rots in het midden van de zee. Het ziet er een beetje vreemd en tegelijk interessant uit, vind ik zelf. Zeker bij zonsondergang is het een prachtig mooi gezicht en zeer geschikt voor een mooie vakantiefoto. Hier leer je meer over deze unieke, mysterieuze tempel op Bali.

Pura Tanah Lot

Bezichtiging | Bijzonderheden voor toeristen | Bereikbaarheid

 

09.08.20

Instaworthy roze (!) hotel op Gili Air

Direct aan het strand!

Instagrammers opgelet, dit is een van de meest fotogenieke hotels van Indonesië! Pink Coco Gili Air is - de naam zegt het al - heel erg roze én ligt direct aan het strand.

01.08.20

5* Droomresort op Bali

Met infinity pool midden in het regenwoud!

Ben jij ook al aan het dromen en plannen voor een verre reis in 2021? Dan móet je dit resort op Bali even zien. Vanuit de infinity pool kijk je met een lekker drankje uit over de jungle. Hier wil je wel een weekje vakantie vieren!

 

De mysterieuze zeetempel

In Indonesië is de islam de voornaamste religie, met uitzondering van Bali. Hier is ongeveer 93% van de inwoners Hindoeïstisch, en dat al vanaf de 8ste en 9de eeuw. Deze tempel is erg belangrijk voor de Balinezen en wordt daarom strikt bewaakt door een Hindoepriester. Niet-gelovigen is het niet toegestaan om de tempel te betreden. Je kan de tempel bewonderen vanaf het strand of vanaf het bezoekersterras, vanwaar je het beste uitzicht hebt. De tempel wordt het meest gefotografeerd tijdens de zonsondergang, dus aan het einde van de dag kan het hier druk zijn. Daarom wordt het aangeraden om er zo vroeg mogelijk te zijn, zodat je een mooi plekje kan bemachtigen. Wil je zo dicht mogelijk bij de tempel komen, dan zul je alleen bij eb droge voeten houden.

Bijzonderheden voor toeristen

Tegen een kleine gift mag je van het heilige water drinken uit de waterbron aan de voet van de steen, of je kan er je handen en gezicht in wassen. In de rotsen aan het vasteland kan je ook een grot vinden genaamd Ular Suci, waar je heilige slangen kan vinden. Hier kan je de slangen ook zien na het maken van een kleine donatie. Naar verluid zou er nog niemand gebeten zijn door de slangen. Dat zou ontzettend onfortuinlijk zijn, want de slangen zijn erg giftig.

Zo bereik je de tempel

Je vindt de Pura Tanah Lot Tempel in het zuidwesten van Bali, in het district van Tabanan. De dichtstbijzijnde grote stad is Kuta. Je kan de tempel het beste bereiken met de fiets of met een korte strandwandeling langs het strand van Kuta. Ik kan een excursie naar deze tempel van harte aanbevelen.

Naar mijn mening is een bezoekje aan deze mysterieuze tempel tijdens je vakantie Bali een absolute must. Heeft een van jullie deze mysterieuze tempel misschien al bezocht?

Zin gekregen in een reis naar Bali?

De nieuwste deals voor een goedkope Bali vakantie