Valentijnsdag, de dag om aan je geliefde te denken en elkaar eens liefdevol te verwennen. Of je het nu wel of niet onzinnig vindt, het is altijd leuk om iets extra’s te doen op 14 februari. Wat zijn de leukste cadeautjes om aan je Valentijn te geven, welke bestemmingen zijn het meest romantisch en wat houdt Valentijn eigenlijk in? Je leest het allemaal in dit Travel Magazine artikel over de meest liefdevolle dag van het jaar!

Meest romantische vakantiebestemmingen Wat is Valentijn?  ❤

Meest romantische vakantiebestemmingen

Romantiek in eigen land

Ons enige echte kikkerlandje heeft heus wel een aantal romantische plaatsen om samen door te brengen. Een paar dagen samen uitwaaien aan het strand, een bungalow huren of met de auto een aantal bezienswaardigheden ontdekken. Ik toon je hier de meest romantische bestemmingen voor een Valentijn in Nederland, of boek gelijk een romantische vakantie.

Ons enige echte kikkerlandje heeft heus wel een aantal romantische plaatsen om samen door te brengen. Een paar dagen samen uitwaaien aan het strand, een bungalow huren of met de auto een aantal bezienswaardigheden ontdekken. Ik toon je hier de meest romantische bestemmingen voor een Valentijn in Nederland, of boek gelijk een romantische vakantie. Capture

#1. Romantische Valentijn op Texel – Een romantische wandeling langs het strand, uitkijkend over de golven van de Waddenzee. Samen een kop warme chocomelk drinken bij het haardvuur in een van de gezellige strandtenten, om vervolgens de wandeling af te maken door de duinen. Rond 14 februari is het nog niet zo warm in Nederland, dus zorg dat je een dikke jas meeneemt, of wandel dicht tegen elkaar aan.

 

#2. Romantische Valentijn in Maastricht – De binnenstad van Maastricht barst van de historische bezienswaardigheden, die je maar al te graag samen gaat bezoeken. Zoek een gezellig plekje uit bij een van de terrassen op het plein de Vrijthof, of geniet van een heerlijk diner bij het Franse restaurant Harry’s. Voor de boekenliefhebbers is er een prachtige boekhandel in een oude kerk te bezoeken, genaamd de boekhandel Dominicanen. Leuk om samen in rond te neuzen en tegelijkertijd te genieten van de prachtige binnenkant van de kerk.

 

#3. Romantische Valentijn in Amsterdam – Onze hoofdstad komt in veel lijstjes voor, maar behoort toch zeker ook in het lijstje met meest romantische bestemmingen in Nederland. Elkaar een kus geven op de Magere Brug, samen een boottocht maken door de grachten of spannen het seksmuseum bezoeken, het kan allemaal tijdens een romantisch bezoek aan Amsterdam.

 

#4. Romantische Valentijn op De Veluwe – Samen genieten van de rust en natuur op de Veluwe. Na een lange wandeling door de Veluwse heide kunnen jullie samen ontspannen in bijvoorbeeld het wellnessresort de Veluwse Bron.

 

#5. Romantische Valentijn in Den Haag – Een Valentijnsweekend kan je ook zeker goed doorbrengen in Den Haag. Combineer een strandwandeling met een bezoek aan deze grote stad. Bezoek bijvoorbeeld samen het Festival Classique en geniet van een uniek programma van klassieke muziek.

 

Romantische steden over de grens

#1. Romantische Valentijn in Brugge – Dicht bij huis, en toch net over de grens. De Belgische stad Brugge is goed bereikbaar met de auto, en toch lijkt het alsof je in een sprookjesstad belandt bent. Maak een romantische boottocht door de grachten, en raak verdwaald in de idyllische steegjes van deze stad. Na het bekijken van de sprookjesachtige monumenten kan je heerlijk gaan eten in bijvoorbeeld restaurant Rock Fort aan de Langestraat.

 

#2. Romantische Valentijn in Parijs – Natuurlijk bemachtigd de stad van de liefde een plekje tussen de romantische steden in het buitenland. Een lange wandeling langs de Seine samen met je geliefde en genieten van de Franse architectuur, zo moet je een Valentijnsdag doorbrengen.

 

#3. Romantische Valentijn in Praag – Deze stad is voor vele misschien nog onbekend, maar zeker een uitstekende Valentijnsdag bestemming. De ‘Gouden Stad’ behoort tot een van de oudste metropolen van Europa. Verras je Valentijn met een trip naar deze prachtige stad. Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar een bezoek aan de Bierspa van Praag kan een leuke activiteit zijn om samen te doen.

 

#4. Romantische Valentijn in Boedapest – Kies tussen de stadsdelen Boeda en Pest, en ga heerlijk dineren in een van de vele restaurants. Boedapest is zeker een van mijn Valentijn bestemmingstips, want je kan er namelijk erg goedkoop naar toe vliegen en nog goedkoper leven! Bezoek ook samen de thermale spa’s, dat is romantisch samen van de warmte genieten!

 

#5. Romantische Valentijn op de Malediven – Heb jij een goed jaar achter de rug gehad, en ben je op zoek naar de op en top Valentijns bestemming? Kies dan voor een zonnige vakantie op de Malediven. Dit eiland is bijna ontworpen voor koppels, en je bent hier zeker van een heerlijke vakantie samen!

 

couple_sleeping_pool_322350296

Wat houdt Valentijn eigenlijk in?

Het is misschien een voor de hand liggende vraag, maar weet jij het antwoord? Er gaan verschillende verhalen rond over het ontstaan van Valentijn, en het is nog steeds niet helemaal duidelijk. Het zou ook kunnen dat het hier over hetzelfde persoon gaat. Erg interessant is het ontstaan van het schrijven van brieven en het geven van cadeautjes op 14 februari. Oorspronkelijk werden er op deze datum anoniem zelfgemaakte kaarten verstuurd aan de geliefde. Pas rond 1990 werd Valentijn een groot succes, waar de winkeliers gretig gebruik van maakten. Ondertussen zie je elk jaar de promoties van de bloemenzaken, online winkels en cadeauwinkels voorbij komen, en dit heeft veel kritiek geleverd op het feest. Doordat winkeliers zo gretig gebruik maken van Valentijnsdag, lijkt het nu alsof het hele Valentijn alleen maar is bedacht door winkels om hun verkoopcijfers te verhogen.

 

Of je er nou van houdt of er niet van bent, Valentijnsdag is een dag om elkaar nog eens goed in de ogen te kijken en elkaar net dat beetje extra aandacht te geven. Wat zijn jouw plannen voor deze Valentijn? ❤

Valentijnsdag winactie

Natuurlijk heeft de Guru ook met Valentijn een mooie winactie voor jullie opgezet. Tot en met 13 februari kon je mee doen, en op 14 februari werd de gelukkige winnaar verrast met een romantische overnachting in het Rotterdamse Mainport!

valentijnsdag winactie

De beste Valentijnsdag uitjes en vakanties: