Natuurlijk kun je niet alle backpackers over dezelfde kam scheren, maar als we het eerlijk moeten toegeven komt seks in hotels vrij vaak voor. Het probleem wat zich hier presenteert: het laatste waar een backpacker aan denkt is een slaapplek voor de nacht te vinden. Ze geven hun geld liever uit in een bar dan aan een privé kamer. Daarom eindigen de meesten van hen dus ’s avonds in een slaapzaal met maximaal 27 andere mensen die naast en boven hen slapen. Daarom dus voor je volgende backpacking trip: de ultieme tips voor seks in een hostel – en ze werken gegarandeerd!

Seks in een hostel

Persoonlijke ervaringen | 5 plekken waar je niet gestoord wordt

Zelden een nacht zonder een vluggertje

Vandaag de dag reizen backpackers de hele wereld over. De meest favoriete bestemmingen zijn: Thailand, Brazilië, India of Vietnam. Backpackers zijn vooral aangetrokken tot Aziatische landen vanwege goedkope accommodatie, eten en bars. Een paradijs voor talrijke reisliefhebbers en openhartige backpackers is Australië. In 2016 hebben meer dan 7 miljoen internationale reizigers het land van de wilde kangoeroes bezocht. Meer dan 700.000 van deze bezoekers kwam uit de Verenigde Staten.

Of het nu om werk of om reizen gaat, of als toerist of student – Australië is erg populair onder jongvolwassenen. Net klaar met school en de wereld ligt aan je voeten, je bent single en hebt geen verantwoordelijkheden. De vreugde van de liefde is voor de meeste backpackers ook een onderdeel van de reiservaring. Vooral in Sydney, Melbourne en langs de Gold Coast (rond het feest resort ‘Surfers Paradise’) groepen de backpackers samen en delen hun seksverhalen.

Seks, Goon en hostels – Een overzicht van een hotelmedewerker

Ik kwam een grappig verhaal tegen van Rhian Huges op het internet. Rhian werkt in de Arts Factory Lodge in Byron Bay. Ze heeft al veel gezien en gehoord sinds ze hier werkt. Byron bay is de hippiestad van Australië – cannabis, drumstellen en spiritualiteit trekken elk jaar miljoenen backpackers. Rhian is een Australische burger en vertelt dat hostels een beetje als “Speed Dating on Steroids” worden gebruikt. Mensen van verschillende landen zitten dicht op elkaar in een kleine ruimte, eten en slapen samen en delen dezelfde douche – “Het is geen wonder dat hier ongebruikelijke liefdesrelaties ontstaan”, schrijft ze. Elk jaar is het hetzelfde liedje, ‘de zomer komt eraan, de backpackers roll up en de sunny boys ontmoeten de verlegen meiden.” Het begint allemaal in de keuken. “Ze kletsen een beetje, drinken en dan komt de Goon tevoorschijn (goedkope Australische wijn). Twee uur later worden de reisplannen van tafel geveegd, blijken de backpackers wanhopig verliefd en besluiten samen verder te willen reizen. Het gesprek wordt steeds intenser en ze kunnen beide hun gevoelens niet meer onderdrukken.

“Wat ik tot op de dag van vandaag niet helemaal begrijp is waarom mensen de noodzaak voelen om hun nieuwe vriendschap in een stapelbed te bevestigen, in een kamer met nog negen andere mensen,” verteld Rhian. “Maar de behoefte is blijkbaar erg groot, want dit komt bijna dagelijks voor. Sommige gasten zijn erg luid, of de bedden gaan schudden waardoor andere gasten de kamer verlaten.” De Arts Factory Lodge heeft ook een camping deel. In je eigen tent heb je geen gluurders en daardoor geen problemen… zou je denken. “Veel bezoekers vergeten dat een tent slechts een millimeter dik is en de buren (en daarmee de hele camping) elk geluid kunnen horen”, schrijft Rhian. Maar de donkerste nachten kunnen hier ook leiden tot een visueel vermaak, vooral wanneer de kampeerders van een beetje romantiek genieten.. “Een kaars of dimmend licht staat vaak nog aan en daardoor kunnen de andere kampeerders van een speciale schaduwshow genieten. De authenticiteit van de verhalen van Rhian kan ik natuurlijk niet achterhalen. Daarom ging ik op zoek naar een aantal ervaren reizigers, die bereid waren om hun geheimen te vertellen.

Het is zo makkelijk om seks in een hostel te hebben

Ik heb twee backpackers gevonden die bereid zijn hun geheimen te onthullen. Kerstin komt uit de Verenigde Staten en reisde een tijdje terug nog door Australië. Ben komt uit Australië en woont in het midden van Surfers Paradise. Ze hebben beiden al wat ‘hostel ervaringen’… eentje was gepland en de ander spontaan.

“Deze plek is een gekkenhuis! Het nachtleven is super uniek en het is een non-stop feest. Je vindt er een mooi strand en je kan veel plezier hebben in Dreamworld en Movie World.” Kerstin checkte in in het ‘Sleeping Inn Backpackers’. “Gedurende de dag hebben we de recreatieparken bezocht, en ’s avonds deden we mee aan een Pub Crawl. Dat was veruit de meest beschamende nacht van mijn leven!” Veel alcohol en de remmen gaan los. “Ik was ongelooflijk dronken en kwam op het briljante idee om een man mee te nemen naar mijn hostel,” verteld ze. Kerstin had een bed in een slaapzaal voor 6 personen geboekt, en sliep in een van de bovenste bedden. “Rond 4 uur waren we er eindelijk in geslaagd om de kamer binnen te gaan en op het bed te komen. Ja, het werd steeds spannender en spannender en op een gegeven moment begon het bed te schudden.” De kamergenoten waren erg geïrriteerd en verlieten de kamer. “Kort daarna kwam de manager de kamer in, schreeuwde naar ons en vertelde me dat ik s’ochtends uit kon checken.”

Terwijl Ben nog geen problemen heeft gehad met hostel managers, weet hij wel hoe hij dit probleem kan voorkomen. Ben verblijft bijna elk weekend in een hostel. “Je ontmoet hier zoveel leuke mensen, en iedereen wil gewoon een leuke tijd beleven en leuke verhalen delen – ik vind dit inspirerend.” Natuurlijk ontmoet hij ook veel meisjes. “De meeste meisjes hebben geen relatie en willen gewoon wat lol beleven, net zoals ik.”

Ben woont al 5 jaar in Surfers Paradise en kent al de mooiste plekjes en leukste bars. “Ik laat backpackers zien waar ze het beste kunnen feesten, en na een paar drankjes wordt de sfeer wat relaxter”, verteld Ben. Het probleem met de gedeelde kamers kent Ben maar al te goed. “Seks in een hostel is heel oncomfortabel. Je moet altijd heel stil zijn, anders maak je iedereen wakker.” Daarom neemt hij zijn meisjes liever mee naar huis. “Ik woon slechts 5 minuten van het centrum, dus daarom is dit veel makkelijker en relaxter.” Maar Ben zou het nooit veroordelen. “In hostels tikt de klok gewoon even anders. Iedereen wil plezier hebben, en seks is hier simpelweg een onderdeel van.”

5 Geheime plekjes in een hostel voor een beetje privacy

Er zijn een aantal hoekjes in mijne elk hostel waar je wel een beetje privacy kan krijgen. Hier is mijn top 5 discrete plekjes voor seks in een hostel:

  1. De TV lounge: Je kan in bijna elk hostel wel een TV kamer vinden, die vaak uitgerust zijn met comfortabele banken of zitzakken. Vaak is hier s’nachts niemand te vinden, dus heb je hier gegarandeerd een beetje privacy. Kijk van tevoren wel even of er niet toevallig een bewakingscamera in de kamer hangt. Anders kunnen alle medewerkers straks van een show genieten!
  2. De badkamer: Het grootste voordeel van een toilet is dat je hem op slot kan doen. Niemand kan je hier op heterdaad betrappen en ook niemand zal je herkennen aan de ontbijttafel s’ochtends.
  3. De wasruimte: een roosachtige geur, vier muren en zachte kussens – wat wil je nog meer? De wasruimte is een goed alternatief voor jouw avontuur. Het is bijna helemaal zeker dat je hier niemand tegen zal komen s’nachts, dus je kan je vermaken zonder gestoord te worden.
  4. De zwembadruimte: in veel hostels kan je wel een grote buitenruimte vinden met of een zwembad, een pool of biljard tafel of in ieder geval een aantal bankjes. Gedimde lichtjes en een donkere avondlucht zorgen voor verschillende hoekjes waar jij je samen in kan nestelen.
  5. De privékamer: Ja, in veel hostels kan je ook privékamers vinden. Ze zijn niet eens zo heel veel duurder en het beste komt nog: je kan ze meestal nog midden in de nacht boeken! Hier heb je dus je eigen kamertje, vier muren en een hele nacht zonder gestoord te worden.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor je volgende backpacking trip. Seks in hostels blijkt dus wel vaak een probleem te zijn. Ben je toch op zoek naar een beetje meer privacy? Bekijk dan mijn laatste hoteldeals! En een slaapmaatje? Die mag je zelf zoeken! 😉