In een hostel leer je snel nieuwe mensen kennen, de stemming is er uitgelaten, er wordt volop geproost en na een gezellige avond wordt een nieuwe verovering meegenomen naar de slaapzaal. We hebben wat rondgevraagd en tips verzameld om van seks in een hostel een ongestoord avontuur te maken.

Natuurlijk kun je niet alle backpackers over dezelfde kam scheren, maar als we het eerlijk moeten toegeven komt seks in hostels vrij vaak voor. Het probleem is dat backpackers liever zo weinig mogelijk geld uitgeven aan een slaapplaats en daardoor vaak ’s avonds in een slaapzaal eindigen met maximaal 27 andere mensen die naast en boven hen slapen. Daarom dus voor je volgende backpacking trip: de ultieme tips voor seks in een hostel – en ze werken gegarandeerd!

Seks in een hostel

Persoonlijke ervaringen | 5 plekken waar je niet gestoord wordt

Een romantische overnachting

Zelden een nacht zonder een vluggertje

Vandaag de dag reizen backpackers de hele wereld over. De populairste bestemmingen zijn Thailand, Vietnam en India. Backpackers zijn vooral aangetrokken tot Aziatische landen vanwege de lage kosten voor accommodatie, eten en bars. Hier is het geen probleem om goedkoop een hotelkamer op de kop te tikken. Anders is het in Australië en veel westerse landen, waar een nachtje in een hotel een grote hap uit het budget neemt.

Of het nu om werk of reizen gaat, als toerist of als student – Australië is erg populair onder jongvolwassenen. Net klaar met school en de wereld ligt aan je voeten, je bent single en hebt geen verantwoordelijkheden. De vreugde van de liefde is voor de meeste backpackers ook een onderdeel van de reiservaring. Vooral in Sydney, Melbourne en langs de Gold Coast (rond het feestresort ‘Surfers Paradise’) komen veel backpackers samen en delen hun seksverhalen.

Seks, Goon en hostels – Een overzicht van een hotelmedewerker

We kwamen een grappig verhaal tegen van Rhian Huges op het internet. Rhian werkt in de Arts Factory Lodge in Byron Bay. Ze heeft al veel gezien en gehoord sinds ze hier werkt. Byron bay is de hippiestad van Australië – cannabis, trommels en spiritualiteit trekken elk jaar miljoenen backpackers. Rhian is een Australische en vertelt dat hostels een beetje als “Speed Dating on Steroids” worden gebruikt. Mensen uit verschillende landen zitten dicht op elkaar in een kleine ruimte, eten en slapen samen en delen dezelfde douche – “Het is geen wonder dat hier ongebruikelijke liefdesrelaties ontstaan”, schrijft ze. Elk jaar is het hetzelfde liedje, “de zomer komt eraan, de backpackers roll up en de sunny boys ontmoeten de verlegen meiden.” Het begint allemaal in de keuken. “Ze kletsen een beetje, drinken en dan komt de Goon tevoorschijn (goedkope Australische wijn). Twee uur later worden de reisplannen van tafel geveegd, blijken de backpackers wanhopig verliefd en besluiten samen verder te willen reizen. Het gesprek wordt steeds intenser en ze kunnen beide hun gevoelens niet meer onderdrukken.

“Wat ik tot op de dag van vandaag niet helemaal begrijp is waarom mensen de noodzaak voelen om hun nieuwe vriendschap in een stapelbed te bevestigen, in een kamer met nog negen andere mensen,” vertelt Rhian. “Maar de behoefte is blijkbaar erg groot, want dit komt bijna dagelijks voor. Sommige gasten zijn erg luid, of de bedden gaan schudden waardoor andere gasten de kamer verlaten.” De Arts Factory Lodge heeft ook een camping gedeelte. In je eigen tent heb je geen gluurders en daardoor geen problemen… zou je denken. “Veel bezoekers vergeten dat een tentdoek slechts een millimeter dik is en de buren (en daarmee de hele camping) elk geluid kunnen horen”, schrijft Rhian. Maar de donkerste nachten kunnen hier ook leiden tot visueel vermaak, vooral wanneer de kampeerders van een beetje romantiek genieten.. “Een kaars of dimmend licht staat vaak nog aan en daardoor kunnen de andere kampeerders van een speciale schaduwshow genieten. De authenticiteit van de verhalen van Rhian kunnen we natuurlijk niet achterhalen. Daarom gingen we op zoek naar een aantal ervaren reizigers, die bereid waren om hun geheimen te vertellen.

Het is zo makkelijk om seks in een hostel te hebben

We hebben twee backpackers gevonden die bereid zijn hun geheimen te onthullen. Kerstin komt uit de Verenigde Staten en reisde een tijdje terug nog door Australië. Ben komt uit Australië en woont in het midden van Surfers Paradise. Ze hebben beiden al wat ‘hostel ervaringen’… Eentje was gepland en de ander spontaan.

“Deze plek is een gekkenhuis! Het nachtleven is super uniek en het is een non-stop feest. Je vindt er een mooi strand en je kan veel plezier hebben in Dreamworld en Movie World.” Kerstin checkte in in het ‘Sleeping Inn Backpackers’. “Overdag hebben we de pretparken bezocht, en ’s avonds deden we mee aan een Pub Crawl. Dat was veruit de meest beschamende nacht van mijn leven!” Veel alcohol en de remmen gaan los. “Ik was ongelooflijk dronken en kwam op het briljante idee om een man mee te nemen naar mijn hostel,” verteld ze. Kerstin had een bed in een slaapzaal voor 6 personen geboekt, en sliep in een van de bovenste bedden. “Rond 4 uur waren we er eindelijk in geslaagd om de kamer binnen te gaan en op het bed te komen. Ja, het werd steeds spannender en spannender en op een gegeven moment begon het bed te schudden.” De kamergenoten waren erg geïrriteerd en verlieten de kamer. “Kort daarna kwam de manager de kamer in, schreeuwde naar ons en vertelde me dat ik s’ochtends uit moest checken.”

Terwijl Ben nog geen problemen heeft gehad met hostel managers, weet hij wel hoe hij dit probleem kan voorkomen. Ben verblijft bijna elk weekend in een hostel. “Je ontmoet hier zoveel leuke mensen, en iedereen wil gewoon een leuke tijd beleven en leuke verhalen delen – ik vind dit inspirerend.” Natuurlijk ontmoet hij ook veel meisjes. “De meeste meisjes hebben geen relatie en willen gewoon wat lol beleven, net zoals ik.”

Ben woont al 5 jaar in Surfers Paradise en kent de mooiste plekjes en leukste bars. “Ik laat backpackers zien waar ze het beste kunnen feesten, en na een paar drankjes wordt de sfeer wat relaxter”, verteld Ben. Het probleem met de gedeelde kamers kent Ben maar al te goed. “Seks in een hostel is heel oncomfortabel. Je moet altijd heel stil zijn, anders maak je iedereen wakker.” Daarom neemt hij zijn meisjes liever mee naar huis. “Ik woon slechts 5 minuten van het centrum, dus daarom is dit veel makkelijker en relaxter.” Maar Ben zou het nooit veroordelen. “In hostels tikt de klok gewoon anders. Iedereen wil plezier hebben, en seks is hier simpelweg een onderdeel van.”

5 Geheime plekjes in een hostel voor een beetje privacy

Er zijn een aantal hoekjes in elk hostel waar je een beetje privacy kan vinden. Hier is onze top 5 discrete plekjes voor seks in een hostel:

  1. De TV lounge: Je kan in bijna elk hostel wel een TV kamer vinden, die vaak uitgerust zijn met comfortabele banken of zitzakken. Vaak is hier ’s nachts niemand te vinden, dus heb je hier gegarandeerd een beetje privacy. Kijk van tevoren wel even of er niet toevallig een bewakingscamera in de kamer hangt. Anders kunnen alle medewerkers van een show genieten!
  2. De badkamer: Het grootste voordeel van een toilet is dat je hem op slot kan doen. Niemand kan je hier op heterdaad betrappen en ook niemand zal je herkennen aan de ontbijttafel ’s ochtends.
  3. De wasruimte: de lucht die naar rozen ruikt, vier muren en zachte kussens – wat wil je nog meer? De wasruimte is een goed alternatief voor jouw avontuur. Het is bijna helemaal zeker dat je hier niemand tegen zal komen ’s nachts, dus je kan je vermaken zonder gestoord te worden.
  4. De zwembadruimte: in veel hostels kan je een grote buitenruimte vinden met of een zwembad, een pool- of biljardtafel of in ieder geval een aantal bankjes. Gedimde lichtjes en een donkere avondlucht zorgen voor verschillende hoekjes waar jullie je samen kunnen nestelen.
  5. De privékamer: Ja, in veel hostels kun je ook privékamers vinden. Ze zijn niet eens zo heel veel duurder en het beste komt nog: je kan ze meestal nog midden in de nacht boeken! Hier heb je dus je eigen kamertje, vier muren en een hele nacht zonder gestoord te worden.

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren voor je volgende backpacking trip. Seks in hostels blijft een hot topic! Ben je toch op zoek naar een beetje meer privacy? Bekijk dan onze laatste hoteldeals! En een slaapmaatje? Die mag je zelf zoeken! 😉

Meer uit het Travel Magazine: