Je sluit je ogen, je hoort de golven ruisen, voelt de zon op je gezicht, het zand glijdt langs je voeten… Op de Seychellen kom je helemaal tot rust. We zijn voor je op reis geweest en stellen graag een aantal mooie plekjes aan je voor.

Ten oosten van Afrika liggen een aantal eilanden die aardig lijken op wat je je bij het paradijs op aarde voor kunt stellen. De eilanden van de Seychellen worden omgeven door zandstranden zo wit als het sneeuw van de Alpen, bontgekleurde riffen vol vis en palmbomen zo ver het oog rijkt. Deze eilandstaat begeestert met adembenemende flora en fauna. Ook de karakteristieke granieten rotsen dragen bij aan de schoonheid van het eiland.

Op vakantie naar de Seychellen

De Seychellen in een notendop | Mahé | Praslin | La Digue
Alternatieven | Heenreis en verblijf

Seychellen tips

De Seychellen in het kort

De eilandenstaat Seychellen ligt ten noorden van Madagascar en bestaat uit niet minder dan 115 eilanden die opgedeeld zijn in de binnenste en de buitenste eilanden. Het hoofdkwartier van de Seychellen is het eiland Mahé dat tot de binneneilanden hoort, net als de andere dichter bevolkte eilanden Praslin en La Digue. Op deze drie eilanden woont 90% van de bevolking. De andere eilanden zijn dan ook letterlijk van een ongerepte schoonheid. Op Mahé, Praslin en La Digue struikel je echter zeker niet over de mensen. Je vindt hier veel rustige strandjes waar je zonder moeite de tijd vergeet. De Seychellen liggen niet in het pad van cyclonen, waardoor ze het hele jaar door bezocht kunnen worden. Als het al regent, is dit meestal ’s nachts! Je bent voor je vakantie dus vrijwel niet afhankelijk van het weer. Hier lees je alles over de beste reistijd voor de Seychellen.

Een reuzenschildpad op de Seychellen

Mahé

Victoria is de hoofdstad van de Seychellen en hier landen alle internationale vluchten. Mahé is een uitstekend vertrekpunt om te gaan eilandhoppen. Spring liefst gelijk op een boot naar Praslin of La Digue, zodat je je reis afsluit in Mahé en zo zeker je vlucht terug naar huist haalt. Bovendien kun je dan nog wat inkopen doen op de Sir Selwyn Clarke markt.

Let op: veel straten op Mahé zijn extreem stijl en hebben geen markering naast de weg. Het verkeer rijdt links.

Hier vind je souvenirs in alle soorten en maten: kokosnootolie, marmelade, vers fruit, kleding en lokale kruiden. Vooral op zaterdagochtend is het er gezellig druk. We raden je aan een huurauto te reserveren, zodat je de mooiste stranden van Mahé in enkele dagen bezoeken kunt. Voor maar 5 roepie kun je ook de bus nemen die je rond het eiland rijdt. Spoorboekjes of bustijden zoek je hier echter tevergeefs. Het strand van Beau Vallon is het bekendste op Mahé. Je zult hier ook de meeste restaurants en bars vinden.

Tip: Bezoek zeker de Takamaka Rum distillery. In dit toffe creoolse huis kun je ook heerlijk dineren.

Mahe tips Seychellen
Anse Soleil op Mahé

Praslin

Het tweede eiland van de Seychellen, Praslin, is het beste te bereiken per veerboot. Direct bij aankomst staan de taxi’s je waarschijnlijk al op te wachten. Spreek vooraf een prijs af zodat je niet verrast wordt.

Op de Seychellen bestaan geen privé-stranden. Dit betekent dat je nadat je je aangemeld hebt, ook de stranden van andere hotels gebruiken mag.

Voor dit eiland delen we graag een insider-tip met je: de chalets op het strand van Anse-Kerlan. Hier verblijf je in een chalet midden in een tropische tuin en met het strand direct voor de deur. Bijna niemand weet hiervan! Je ontspant hier dus in grote privacy onder de palmbomen. Nog een kleine tip: ongeveer dertig minuten hiervandaan ligt Constance Lémuria. Meld je bij de ingang aan om toegang te krijgen tot een klein paradijs: het privé-strand Anse Georgette. Op Praslin groeit ook de Coco de Mer. Waar deze noten je aan doen denken laten we aan je eigen fantasie over.

Tips Praslin Seychellen
Anse Georgette op Praslin

La Digue

Tussen Praslin en La Digue is het slechts 15 minuten varen. Misschien herken je dit eiland uit Bacardi of Raffaello reclames. Er zijn hier geen auto’s nodig, het is immers maar een klein eiland. De hemel op aarde verken je dus per fiets! De kans dat je tijdens je fietsrit een reuzenschildpad tegenkomt is heel groot! Laat op een verlaten strand al je zorgen varen. Breng in ieder geval een bezoekje aan het strand van Anse Source d’Argent. Ook als het hier wat drukker is, wil je dit gedeelte van het eiland zeker niet overslaan! Om hier te komen loop je door een palmenbos (de entree kost 100 roepie). Laat je niet al aan het begin van het pad overdonderen door de schoonheid maar loop helemaal door tot het einde. Hier bevindt zich een kleine fruitbar waar ze de beste pina coladas van de hele Indische Oceaan serveren. Tip: bezoek dit strand bij vloed. Als het water op z’n hoogst staat, straalt de zee je toe in al zijn turquoise schoonheid.

Het strand van Anse Source dArgent op La Digue

Alternatieven

Omdat de Seychellen uit maar liefst 115 eilanden bestaat, zijn er voor elk budget alternatieven naast de reeds genoemde eilanden. Wie op zoek is naar luxe van de buitenklasse, reist het best af naar North Island. In deze oase van rust bevinden zich slechts elf prachtige villa’s. Je zult bijna nergens ter wereld zo op jezelf zijn als hier. Op Bird Island staat slechts een hotel op het hele eiland. Het hotel beschikt over 24 bungalows. Ecotoerisme wordt hier met een grote E geschreven. Beide eilanden zijn alleen per vliegtuig of (als je een grote portemonnee hebt) per helikopter te bereiken. Ook op het privé-eiland Denise Island vind je kristalhelder water en uitgestorven stranden. Dit is een droombestemming voor huwelijksreizigers.

St Pierre island
St. Pierre island

Zin gekregen in een droomvakantie?

Op vakantie naar de Seychellen!