Beste reistijd Seychellen

Alle info over het weer en de beste reistijd op de Seychellen

Ongeveer 115 eilanden in de Indische Oceaan vormen de Republiek der Seychellen. Ze worden opgesplitst in Inner & Outer Islands. Veel mensen gebruiken de korte vorm Seychellen voor de naamgeving van de eilandstaat. De locatie nabij de evenaar brengt veel zonneschijn naar de eilanden. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar is 24 tot 30 graden Celsius. De luchtvochtigheid ligt gemiddeld echter rond de 80%. De moessons bepalen het tropische klimaat op de Seychellen. De noordwestmoesson brengt het regenseizoen naar de Seychellen en heerst in de maanden december tot en met maart.

Klimaat op de Seychellen

In januari valt de meeste regen op de Seychellen. In april en mei is er vrijwel geen wind op de eilanden en vanwege de moessonverandering is het weer klam. Hierdoor is april met 26 tot 31 graden Celsius de heetste en meest vochtige maand van het jaar. In de maanden mei tot en met september kan het door de zuidoost moesson hard waaien en stormachtig zijn maar toch valt in deze maanden de minste regen. Juli en augustus zijn met temperaturen tussen de 24 en 29 graden de koelste maanden. Zware stormen zijn ondanks de moessons zeldzaam op de Seychellen. De overgangsperiode in oktober en november kent ongeveer 7 uur zon per dag, er staat weinig wind en door de moessonwisseling is de luchtvochtigheid hoger dan 80%.

Anse-Source-dArgent-Strand-auf-der-Insel-auf-den-Seychellen-iStock-482360960-2_crop-1

Klimaattabel Seychellen

Gedetailleerde informatie over het klimaat op de Seychellen wordt gegeven in de klimaattabel. Hieronder vertel ik aan de hand van deze tabel meer over de beste reistijd op de Seychellen.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 29 30 30 31 30 29 28 28 29 29 30 30
Min. temperatuur in °C 24 25 25 25 25 25 24 24 24 24 24 24
Zonuren per dag 5 6 7 8 8 8 8 7 7 7 7 6
Watertemperatuur in °C 27 28 28 29 28 27 26 26 26 26 27 27
Regendagen per maand 16 11 11 12 10 10 8 8 9 10 13 16

Beste reistijd Seychellen – maandoverzicht

 

Een reuzenschildpad op de Seychellen

Hoewel het het hele jaar door tropisch warm is, geven de volgende maanden de beste reistijd voor de Seychellen weer. Deze zijn op basis van de geringere neerslag en de minder hoge luchtvochtigheid het meest geschikt voor een vakantie op de Seychellen.

 • Mei: 30°C, 8h zon, 28°C watertemp., 10 regendagen
 • Juni: 29°C, 8h zon, 27°C watertemp., 10 regendagen
 • Juli: 28°C, 8h zon, 26°C watertemp., 8 regendagen
 • Augustus: 28°C, 7h zon, 26°C watertemp., 8 regendagen
 • September: 29°C, 7h zon, 26°C watertemp., 9 regendagen
 • Oktober: 29°C, 7h zon, 26°C watertemp., 10 regendagen

De mooiste reizen naar de Seychellen

Shark Beach op de Seychellen

Goedkoop naar de Seychellen

 • Voor minder dan €1250 p.p.
 • 10 dagen inclusief vlucht en hotel
Hangmat op het strand van de Seychellen

Zonvakantie Seychellen

 • Hotels op max. 250 meter van het strand
 • Geniet van het spectaculaire uitzicht
 • Inclusief vluchten en hotel
Luxe strandbed op La Digue

Luxe vakantie Seychellen

 • Ontspannen in 4* en 5* hotels
 • Beoordeling van 8 of hoger
 • Luxe hotels vlakbij het strand

Het weer op de Seychellen – info over het regenseizoen

De beste reistijd voor de Seychellen loopt van mei tot en met oktober. In deze maanden valt er minder regen en is de luchtvochtigheid aangenamer. In juni en juli is het hoogseizoen. Ook de andere maanden van het jaar zijn geschikt voor een vakantie op de droomeilanden. Het weer van november tot en met april kan worden omschreven als tropisch heet, regenachtig en met een hoge luchtvochtigheid.

Het droge seizoen en het regenseizoen op de Seychellen:

 • Droge tijd: mei, juni, juli, augustus, september & oktober
 • Regenseizoen: november, december, januari, februari, maart & april

Het laagseizoen heeft echter andere voordelen. Reizen, vluchten en hotels zijn goedkoper en er zijn minder toeristen op de eilanden. Niets staat een rustige vakantie op deze droomeilanden in de weg. Het regenseizoen is lang niet zo heftig als je zou denken. Op de Seychellen vallen meestal korte tropische buien uit de hemel. Daarna komt de zon weer tevoorschijn en kun je je hemelse strandvakantie voortzetten.

Op de vlakke eilanden zoals La Digue is de kans op regen lager in het regenseizoen dan op eilanden met grotere hoogtes zoals Mahé. Als je tijdens het laagseizoen reist en het op je favoriete eiland regent, kun je gaan eilandhoppen. Er zijn goede bootverbindingen tussen de populaire eilanden MahéPraslin en La Digue. [/wrapper]

Beste reistijd voor activiteiten op de Seychellen

De Seychellen zijn het hele jaar door een verleidelijke vakantiebestemming. Afhankelijk van hoe goed je het vochtige weer kunt verdragen, is het laagseizoen net zo aantrekkelijk als het hoogseizoen. Tijdens het plannen van je vakantie is het goed om alvast na te denken welke activiteiten je er wilt ondernemenVoor elke activiteit is er een betere of minder goede reistijd.

Beste reistijd om te duiken en snorkelen op de Seychellen

De beste reistijd voor duikers zijn de overgangsmaanden tussen de twee moessons die het klimaat op de Seychellen bepalen. Tijdens de moessonwisseling is het windstil op de Seychellen. Zo zijn de omstandigheden om te duiken optimaal en heb je goed zicht onderwater. Wil je tijdens je vakantie zoveel mogelijk van de onderwaterwereld zien? De beste reistijd om te duiken op de Seychellen zijn de periodes van eind maart tot half mei en half september tot half december.

Snorkelen kun je het hele jaar op de Seychellen. Het is belangrijk dat je in de stormachtige maanden van mei tot september riffen aan het strand opzoekt. De hoge golven komen hier minder snel waardoor je beschut kunt snorkelen en zwemmen.

Duiken op de Seychellen

hangmat seychellen

Beste reistijd om te zonnen op de Seychellen

Of het nu zomer of regenseizoen is – op de Seychellen kun je het hele jaar door een leuke strandvakantie doorbrengen. Buiten het regenseizoen staat er meer stroming in de Indische Oceaan door de zuidoost passaat. Vooral op de bovenwindse, naar het zuidoosten gerichte stranden kan de zee onrustig zijn met hoge golven. Als je op een rif bij de kust zwemt, hoef je nergens bang voor te zijn en kun je je heerlijk mee laten voeren met de golven. Voor zwemmen met een kalme zee kun je tussen mei en met oktober het beste de stranden bezoeken die naar het noorden en westen gericht zijn. Deze stranden zijn beter beschut tegen de wind en maken een fantastische vakantie mogelijk tijdens het hoogseizoen.

Beste reistijd om te surfen op de Seychellen

Terwijl duikers eerder de windstille maanden opzoeken voor een vakantie, is dit juist niet het geval voor surfers en windsurfers. De wind zorgt namelijk voor de perfecte golven. Daarom is de beste reistijd om te surfen en windsurfen op de Seychellen de periode van mei tot en met september. Het hoogseizoen dus.

Beste reistijd om te zeilen op de Seychellen

Wie graag zeilt, kan dit het hele jaar door goed op de Seychellen doen. Veel zeilers waarderen de windstille maanden wat minder. Hoor je ook bij deze groep, dan zijn de beste maanden om te zeilen mei tot en met oktober.

Strand op de Seychellen

Vissen op de Seychellen

Beste reistijd om te vissen op de Seychellen

Houd je van vissen en wil je tijdens je Seychellen vakantie je hobby uitoefenen? Vlieg dan in de maanden van oktober tot en met april naar de droomeilanden in de Indische Oceaan. In deze tijd zijn de weersomstandigheden optimaal om een hengeltje te werpen.

Beste reistijd om te wandelen op de Seychellen

Voor wandelen zijn de maanden met meer wind het meest geschikt (mei tot en met september). Tijdens het regenseizoen is wandelen ook mogelijk maar wel iets bewerkelijker omdat het in deze periode tropisch warm is met een hoge luchtvochtigheid.

Conclusie: de beste reistijd voor de Seychellen

De Seychellen lokken met een gemiddelde dagtemperatuur van 30 graden het hele jaar door toeristen van over de hele wereld. Het klimaat op de Seychellen is tropisch warm vanwege de moessons. De beste reistijd voor de Seychellen zijn de maanden mei tot oktober. In deze maanden staat er door de zuidoost passaat meer wind, regent het minder en is de luchtvochtigheid lager op de droomeilanden in de Indische Oceaan. Afhankelijk van wat je van plan bent op de Seychellen en hoeveel je wilt investeren in je vakantie, kan ook het laagseizoen tussen november en april interessant zijn voor een vakantie. Voor duiken zijn de windstille overgangsmaanden tussen de moessons bijvoorbeeld beter. Bovendien zijn de prijzen voor reizen in het regenseizoen vaak goedkoper. Beslis zelf wanneer je naar de Oost-Afrikaanse eilanden wilt vliegen voor een onvergetelijke tijd!

Vind je droomvakantie!

Alle Seychellen aanbiedingen

 

De beste reistijd voor andere bestemmingen

Opmerkingen

2
Recent comments
Laat alle opmerkingen zien

jouw mening?