Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe hotels kom ik vaak avontuurlijke locaties tegen, die je meer bieden dan een bed en een dak. Of het nou om het Boomhotel in Zweden gaat of luxe onderkomens in de jungle in Bali, ik laat het je allemaal zien. Deze keer maak ik het wel heel extreem: Skylodge Adventure Suites. Hier slaap je in een transparante capsule die in een heilige vallei in Peru hangt. Als dit geen echt avontuur is, weet ik het ook niet meer.

Foto: Tripadvisor

Skylodge Adventure Suites in Peru

Het meest ongewone hotel is waarschijnlijk deze hangende lodge in het midden van een heilige vallei in Peru. Deze drie Skylodge Adventure Suites zien er uit alsof ze aan de klif vastzitten! Met een bed in elke pod, kunnen hier in totaal acht mensen overnachten. Ik krijg de kriebels als ik er aan denk om hier te overnachten! Echte avonturiers zullen hier echter graag een nachtje doorbrengen. Je zweeft op 400 meter hoogte met een fascinerend uitzicht over de omliggende valei. De capsules lijken op grote vogelnesten met fenomenale uitzichten. Het is het enige hotel met ‘een miljoen’ sterren. Dit extraordinaire hotel opende in 2013 en biedt 3 loges, ieder van 7,5 meter lang en 2,6 meter hoog. De speciale capsules zijn gemaakt uit aerospace aluminium en waterresistente polykarbonaat. Nou, als het goed genoeg is voor een ruimteschip..

 

Je vraagt je misschien af hoe je in de capsules komt.. In normale hotels loop je gewoon langs de receptie, hier moet je echter een rots te beklimmen om bij je bed te komen. Om je hierbij te helpen zijn ijzeren hulpstukken in de klif gemaakt, die als hulptredes dienen. Wanneer je eenmaal in je capsule arriveert, moet je even gaan zitten en van de omgeving genieten. De capsule is geheel transparant en biedt een spectaculair uitzicht. Zelfs vanuit de badkamer kun je de vallei bewonderen, maar dit is geen accommodatie voor bangeriken

 

Voor een overnachting betaal je tussen de 260 en 280 euro. Bij de prijs zit het transport naar je hotel inbegrepen, klimuitrusting, een gourmetdiner met een fles wijn en ontbijt met een uitzicht. Voor zo’ onvergetelijk ervaring, is het deze prijs waard! Waar kun je dit anders ervaren?