Sommigen houden gewoonweg van het prachtige uitzicht andere overwinnen hun hoogtevrees, wat vind jij van deze spectaculaire skywalks?

Bezienswaardigheden bezoeken hoort simpelweg bij elke vakantie. Grote oude gebouwen kunnen al snel saai worden, maar bij de bezienswaardigheden die ik je vandaag laat zien kan alvast verklappen dat je je niet gaat vervelen. Dit zijn niet je standaard observatie platformen, maar juist actie volle ervaringen waarbij je géén last moet hebben van hoogtevrees. Als je op vakantie nou op zoek bent naar wat adrenaline, zoek dan niet verder!

De meest spectaculaire skywalks ter wereld

Grand Canyon Skywalk in Arizona | Observatie platform ‘The edge’ in Chicago

Dachsteins ‘5fingers’ in Oostenrijk | Auckland Sky Tower in Nieuw Zeeland | EdgeWalk in Toronto

Skywalk X in Macau | Supertrees in Singapore | Skypoint Climb in Australië

De langste skywalk ter wereld – China

Skywalks

Grand Canyon Skywalk

De meeste van jullie hebben denk ik wel eens van de  Grand Canyon Skywalk gehoord, niet waar? Zo niet, dan lees je dit artikel op het juiste moment en op de perfecte tijd! In Arizona wacht namelijk één van de mooiste bezichtigingsplatformen op je! Bij de Grand Canyon, in het Hualapai reservaat, vind je the horseshoe-shaped skywalk torens die 221 boven de rotsen van de Grand Canyon is. De dappere bezoekers, en dat zijn er zo’n  3000 elke dag, lopen over een glazen vloer op zo’n duizelig makende hoogte. Ongeveer 1200 meter zit er tussen jou en de afgrond van de Canyon. Wie weet misschien sta jij hier wel ooit; zou je dan over de rand durven te kijken?

Grand Canyon Skywalk
Grand Canyon Skywalk

Chicago’s observatiedek ‘The Ledge’

Het observatiedek van Willis Tower in Chicago  zal je ook zeker wel die adrenaline kick geven, maar ook kippenvel hoort erbij denk ik. Het hoogste gebouw in de stad, eerder bekend als de Sears Towers, heeft een adembenemd uitzicht over de stad Chicago. “The Ledge” is hier een werkelijke highlight; een “viewing box” met glazen vloer op bijna 412 meter hoogte en ligt op verdieping nr 103! Beeld je eens in: je staat hier en onder je is niets meer dan leegte! Je kijkt naar de gigantische wolkenkrabbers en de drukke straten van de stad. Misschien ben je een beetje bang, maar vrees niet want je wordt beloond met een magnifiek uitzicht.

Chicago Rooftops

Dachsteins ‘5fingers’ in Oostenrijk

Niet ver weg van ons vind je een platform in de vorm van een hand, Het Krippenstein plateadu in Dachstein. Het observatiedek ligt op de laatste verdieping van de 2108 meter hoge toren. Bezoekers kunnen genieten van een uniek uitzicht over de bergen en Lake Hallstatt. Wist je trouwens dat elke “vinger” een speciaal kenmerk heeft? Ze zijn allemaal 4 meter lang behalve de middelvinger. Op de eerste brug is er een gouden fotolijst waar je kunt poseren voor een geweldige foto. Het tweede platform is geheel uit glas gemaakt. De middelvinger heeft een springplank (nee, je kunt deze vinger niet betreden of er überhaupt overheen lopen) – het symboliseert de vrijheid van de bergen. De vierde vinger heeft een “gat” waar bezoekers een adembenemend uitzicht in de abyss krijgen. En last but not least de laatste vinger; deze vinger heeft een aantal verrekijkers zodat je een nog beter uitzicht hebt van de natuur. Dit observatiedek is wel erg aantrekkelijk, niet waar?

Young girl standing on the viewing platform Five Fingers.  Alps

Auckland Sky Tower in Nieuw Zeeland

Deze toren is zeker niet over de zwakke harten tussen ons. Integendeel: pure adrenaline is nodig voor de Auckland Sky Tower in Nieuw Zeeland! De tv en uitzichttoren is 328 meter hoog en is het hoogste gebouw van het zuidelijk halfrond. Naast de twee gebruikelijk observatie platformen, die 22 meter hoog zijn, je kunnen de aller dapperste zelfs rondom de toren lopen op deze hoogte. Een beetje over de railling hangen, het kan! Maar vrees niet want je zit natuurlijk vast aan een touw dus er kan niks gebeuren. Als dit “open platform” nog niet genoeg adrenaline kick voor je is kun je kun je een Skyjump doen. 192 meter verticaal omlaag springen van het platform. Ongeveer 85 km/h laat je zo’n 11 seconden vliegen totdat een automatische kabel dit stopt.

Auckland, New Zealand- December 12, 2013. Bungee jumping man.
Foto: iStock.com/mrcmos

Edge walk in Toronto

Waar vind je een beter uitzicht dan in Toronto op de CN Toren? De televisie toren is het hoogste punt van de stad en is wel bijna 553 meter hoog! Het was waarschijnlijk niet genoeg om hier alleen een observatiedek te plaatsen want voor de absolute adrenaline junkies kun je hier een ‘Edge Walk’ doen. Je kunt naast het platform lopen in de open lucht. Gek he? Maar je zit wel weer vast doodmiddel van een touw zodat er niets kan gebeuren. Als jouw partner net zo extreem als jij kun je er zelfs trouwen, hoog in de open lucht, terwijl je op de Edge Walk staat.

Skywalks

De Skywalk X in Macau

We gaan verder met onze lijst van de spectaculaire Sky Walks en komen aan op De Macau toren die een vrij gelijke Edge Walk heeft zoals die in Toronto. Je kunt een frisse neus halen op 233 meter hoogte. Je kunt zelfs 100 meter omhoog klimmen via een verticale ladder bovenop het gebouw. Of wacht even je kunt zelf de hoogste bungee jump ter wereld hier doen (!)… als je dat durft natuurlijk. Nee aan adrenaline kick activiteiten geen tekort!

People training before bungee jump and sky walk at Macau
Foto: iStock.com/Kisa_Markiza

Singapore Supertrees & Skywalk

De zogenoemde ‘Supertree Grove’ in Singapore is een spectaculair zicht! De twaalf futuristische bomen die ’s nachts in het donker oplichten met neon lampen springen tussen alle gebouwen er zeker tussenuit. De 128 meter lange tocht tussen de bomen door is maar 22 meter van de grond af. Dit is natuurlijk vele malen duizelingwekkender dan de ander skywalks. De uitzichten over Marina Bay en de omliggende tuinen, zijn wel echt eerste klas subliem!

Skywalks
Foto: iStock.com/Nikida

Skypoint Climb in Surfer’s Paradise, Australië

Bij de Skypoint Clim in Surfer’s Paradise moet je de mooie uitzichten over het strand en de stad verdienen. Je begint op de 77de verdieping van de 322 meter hoge Q1 skyscraper, daarna moet je nog 30 meter klimmen om het observatiedek te bereiken. Maar de inspanning is het zeker waard want je wordt beloond met een prachtig uitzicht. En natuurlijk is de klim van zichzelf ook al prachtig.

Skywalks
Q1 toren van bovenaf

De langste skywalk ter wereld in Hunan

China verbrak een eigen record vorig jaar toen ze ’s werelds langste skywalk bouwde bij Shiniuzhai Geopark in Hunan. De brug is 300 meter lang en verbind twee bergen met elkaar. Maar kijk maar niet omlaag want 180 meter leegte verbindt er zicht tussen jou en de grond onder je. En de highlight hier is zeker de glazen vloer! Om de glazen vloer over te lopen moet je wel een beetje moed hebben. En soms zorgt alleen al het kijken naar foto’s ervoor dat je je een beetje zwak begint te voelen in de beentjes.En als dat nog niet genoeg is kun je ook vanaf deze brug bungeejumpen!

Skywalks

Dus, wat vind je ervan? Kan ik je overtuigen om ooit eens zo’n spectaculaire Skywalk uit te proberen? Of misschien heb je er al eentje uitgeprobeerd? Laat het me weten!