Velen komen voor het ongelooflijke uitzicht, anderen proberen hun hoogtevrees te overwinnen. Een ding is zeker: op deze skywalks ben je verzekerd van een adrenalinekick! Wat vind jij van deze spectaculaire uitkijkplatformen?

Bezienswaardigheden bezoeken hoort simpelweg bij elke vakantie. Grote oude gebouwen kunnen al snel saai worden, maar bij de bezienswaardigheden die ik je vandaag laat zien kan ik alvast verklappen dat je je niet gaat vervelen. Dit zijn geen standaard observatie platformen maar bezienswaardigheden die je hartslag sneller doen slaan en waarvoor je absoluut geen hoogtevrees moet hebben. Ben je op zoek naar adrenaline tijdens je vakantie – zoek niet verder!

De meest spectaculaire skywalks ter wereld

Grand Canyon Skywalk in Arizona | Observatie platform ‘The edge’ in Chicago

Dachsteins ‘5fingers’ in Oostenrijk | Auckland Sky Tower in Nieuw Zeeland | EdgeWalk in Toronto

Skywalk X in Macau | Supertrees in Singapore | Skypoint Climb in Australië

De langste skywalk ter wereld – China

De glazen burg van Zhangjiajie in China

Grand Canyon Skywalk

De meeste van jullie hebben denk ik wel eens van de  Grand Canyon Skywalk gehoord, niet waar? Zo niet, dan lees je dit artikel op het juiste moment en op de perfecte tijd! In Arizona wacht namelijk één van de mooiste bezichtigingsplatformen op je! Bij de Grand Canyon, in het Hualapai reservaat, vind je the horseshoe-shaped skywalk, die 221 meter over de afgrond uitsteekt. De dappere bezoekers, en dat zijn er zo’n 3000 per dag, lopen over een glazen vloer op duizelingwekkende hoogte. Ongeveer 1200 meter zit er tussen jou en de afgrond van de Canyon. Durf jij over de rand te kijken?

De horseshoe skywalk in de Grand Canyon
Grand Canyon Skywalk

Chicago’s observatiedek ‘The Ledge’

Het observatiedek van Willis Tower in Chicago zal je zeker een adrenalinekick geven. Het hoogste gebouw in de stad, eerder bekend als de Sears Tower, heeft een adembenemend uitzicht over de stad Chicago. “The Ledge” is hier letterlijk een hoogtepunt: de “viewing box” met glazen vloer op bijna 412 meter hoogte ligt op verdieping nr 103! Beeld je eens in: je staat op de glazen vloer met onder je niets dan leegte! Je kijkt naar de gigantische wolkenkrabbers en de drukke straten van de stad. Misschien ben je een beetje bang, maar vrees niet want je wordt beloond met een magnifiek uitzicht.

The Ledge in Chicago

Dachsteins ‘5fingers’ in Oostenrijk

Ook in ons eigen Europa zijn spectaculaire skywalks te vinden, zoals het Krippenstein plateau in Dachstein. Het observatiedek ligt op de 2.108 meter hoge top. Bezoekers kunnen genieten van een uniek uitzicht over de bergen en Lake Hallstatt. Wist je trouwens dat elke “vinger” een speciaal kenmerk heeft? Ze zijn allemaal 4 meter lang, behalve de middelvinger. Op de eerste brug is er een gouden fotolijst waar je kunt poseren voor een geweldige foto. Het tweede platform is geheel uit glas gemaakt. De middelvinger heeft een springplank (nee, je kunt deze vinger niet betreden of er überhaupt overheen lopen) – het symboliseert de vrijheid van de bergen. De vierde vinger heeft een “gat” waar bezoekers een adembenemend uitzicht in de afgrond krijgen. En last but not least de laatste vinger; deze vinger heeft een aantal verrekijkers zodat je een nog beter uitzicht hebt op de natuur. Dit uitkijkpunt is buitengewoon aantrekkelijk, vind je ook niet?

De 5 vingers van het Krippensteinplateau in Dachstein

Auckland Sky Tower in Nieuw Zeeland

Deze toren is zeker niet voor diegenen die last hebben van hun zenuwen. Integendeel: pure adrenaline is nodig voor de Auckland Sky Tower in Nieuw Zeeland! De tv en uitzichttoren is 328 meter hoog en is het hoogste gebouw van het zuidelijk halfrond. Naast de twee gebruikelijk observatie platformen, wacht op 220 meter hoogte een “vrijeluchtplatform”. Er is hier geen leuning om je aan vast te houden, alleen het platform, de frisse lucht en jij! Vrees niet, je wordt natuurlijk gezekerd door een kabel. Als dit “open platform” nog niet genoeg adrenaline kick voor je is kun je kun je een Skyjump doen en 192 meter verticaal omlaag springen van het platform. Met ongeveer 85 km per uur vlieg je zo’n elf seconden tot een kabel je een zachte landing bezorgt.

De skyline van Auckland

Edge walk in Toronto

Waar vind je een beter uitzicht dan in Toronto op de CN Toren? De televisie toren is het hoogste punt van de stad en is bijna 553 meter hoog! Het was voor de Torontonians waarschijnlijk niet genoeg om hier alleen een uitkijkpunt te plaatsen want voor de adrenalinejunkies kunnen hier een ‘Edge Walk’ doen. Je kunt naast het platform lopen in de open lucht. Gek he? Je wordt uiteraard gezekerd zodat je niets kan gebeuren. Als je partner net zo extreem is als jijzelf, kun je er zelfs trouwen!

De CN Tower in Toronto

Skywalk X in Macau

We gaan verder met onze lijst van de spectaculaire Sky Walks en komen aan op De Macau toren, die wel wat lijkt op de Edge Walk in Toronto. Je kunt een frisse neus halen op 233 meter hoogte. Daarnaast kun je 100 meter omhoog klimmen via een verticale ladder bovenop het gebouw. Je kunt zelfs de hoogste bungee jump ter wereld maken (!)… als je dat durft natuurlijk. Aan adrenaline kom je niets tekort hier!

 

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Jyns Yau 進 (@jynsyau) am

 

Singapore Supertrees & Skywalk

De zogenoemde ‘Supertree Grove’ in Singapore vormt een spectaculair gezicht! De twaalf futuristische bomen die ’s nachts in het donker oplichten met neonlampen springen er zeker tussenuit tussen alle gebouwen. Je kunt een 128 meter lange tocht door de bomen maken, en dat op 22 meter hoogte. Dit is natuurlijk vele malen duizelingwekkender dan de andere skywalks. De uitzichten over de Marina Bay en de omliggende tuinen zijn werkelijk uniek!

De Gardens by the Bay bij nacht

Skypoint Climb in Surfer’s Paradise, Australië

Bij de Skypoint Clim in Surfer’s Paradise moet je de mooie uitzichten over het strand en de stad eerst verdienen. Je begint op de 77e verdieping van de 322 meter hoge Q1 skyscraper. Daarna moet je nog 30 meter klimmen om het observatieplatform te bereiken. Deze inspanning is het zeker waard want je wordt beloond met een prachtig uitzicht. En natuurlijk is de klim van zichzelf ook al een highlight.

De Skypoint Climb in Australie
Q1 toren van bovenaf

De langste skywalk ter wereld in Hunan

China verbrak haar eigen record toen ze ’s werelds langste skywalk bouwde bij Shiniuzhai Geopark in Hunan. De brug is 300 meter lang en verbind twee bergen met elkaar. Durf jij omlaag te kijken? 180 meter leegte verbindt jou en de grond onder je en dat terwijl je over een glazen vloer loopt. Het hebben van moed is een vereiste als je de overkant wilt halen! Soms zorgt alleen al het kijken naar foto’s ervoor dat je je een beetje zwak begint te voelen in de beentjes. En alsof dit alles nog niet genoeg was, kun je ook nog een bungee jump van de burg maken!

Skywalks

Dus, wat vind je ervan? Kan ik je overtuigen om ooit eens zo’n spectaculaire Skywalk uit te proberen? Of misschien heb je er al eentje uitgeprobeerd? Laat het me weten!

Ben jij klaar voor het avontuur?

Verre reizen

Meer uit het Travel Magazine: