Er zijn van die wel hele spectaculaire bruggen in de wereld en alleen al de eerste blik daarop zorgt ervoor dat je maag zich omdraait. Maar er zijn dan ook adrenalinejunkies die juist op zoek zijn naar deze sensatie en de engste bruggen zullen ze vinden! Maar waar? Dat laat ik je vandaag zien.

Waarschuwing: de volgende foto’s zijn niet voor angsthazen. Van zelf in elkaar getimmerde bruggen tot een Skywalk gemaakt door architecten – ze hebben allemaal één ding gemeen: je moet er nogal wat moed voorover hebben om deze bruggen te trotseren. Ik heb vandaag voor je de specataculairste en gevaarlijkste bruggen ter wereld gevonden. En bij de eerste oogopslag zul je al rillingen over je armen krijgen.

De spectaculairste bruggen ter wereld bevinden zich in…

Rusland | Pakistan | India | Spanje  | VS

Skybridge in Rusland

De lnagste hangbrug voor voetgangers is ongeveer 500 meter lang en vind je in Rusland, iets specifieker: in Sotsji. Dappere bezoekers kunnen de burg oversteken dat 200 meter boven de grond hangt. Je hebt er wel een adembenemd uitzicht op de Krasnaya Polyana en je kunt er zelfs een bungee jump wagen.

Hussaini brug in Pakistan

Je moet wel zeer moedig zijn om deze brug over te steken, of suïcidaal zijn. De oude brug met houten planken en en touwen maakt zijn naam zeker waar. De overgang is voornamelijk bedoeld voor de bewoners. Zij moeten deze gevaarlijke overtocht maken om aan de overkant van de rivier te komen.  Niet voor niets, wordt de Hussaini brug beschouwd als de meest gevaarlijke brug ter wereld.

Enge bruggen

De levende bruggen van Meghalaya in India

Een bezondere brug gemaakt uit levende materialen door de leden van Khasi stam, je vindt het hier in India. Om dit te doen werden de wortels van bomen gebruikt en lieten ze deze groeien in de bepaalde richtingen. Deze bruggen zijn wel erg sterk, duurzaam en gaan lang mee. Sommige van deze bruggen zijn al meer dan 100 jaar in gebruik en zien er ook nog eens geweldig uit. Zou jij met een goed gevoel deze brug oversteken?

Enge bruggen

De brug van de koninklijke weg van de Caminito del Rey in Spanje

Het Koningspad slingert langs de El Chorro en hangt tot ongeveer 200 meter boven zeespiegel. En oh ja het heeft ook nog geen balustrades of geplaveide paden. Er zijn bruggen zoals deze die van de ene kant van de kloof naar de andere leiden. Deze zijn zo onveilig dat ervaren klimmers de dood hier hebben ervaren. De regering heeft nu ook het probleem erkend en is begonnen het pad te herstellen.

Enge bruggen

De Lake Pontchartrain brug in de Verenigde Staten

De Lake Pontchartrain brug in Louisiana, met een lengte van 39 km, heeft aansluiting van twee steden. Het bijzondere is dat als je een paar meter op deze brug bent je midden op het water bent en geen land meer kunt zien. Slechts 25 kilometer verderop is het land pas weer te zien. gevaarlijk is deze brug zeker niet want duizenden automobilisten gebruiken deze brug dagelijks.

Enge bruggen
Foto: iStock.com/jcarillet

Ik weet niet hoe het met jullie ziet, maar ik word al een beetje misselijk als ik naar deze foto’s kijk. Dit is echt alleen voor adrenaline junkies! Eigenlijk ook niet zo gek dat deze fascinerende maar gevaarlijke bruggen zoveel fans hebben. Begrijp jij het? Zou jij één van deze bruggen oversteken?