Enorme hoogtes, diepe afgronden en ‘niet al te veilige’ constructies… Ben jij een echte adrenalinejunkie en op zoek naar avontuurlijke reisinspiratie? Heeft hoogtevrees geen effect op jou en ben je wel in voor een uitdaging? Deze bruggen zijn bestempeld als de engste en meest gevaarlijke ter wereld. Durf jij het aan?

Waarschuwing: de volgende foto’s zijn niet voor angsthazen! Van zelf in elkaar getimmerde bruggen tot een torenhoge skywalk  – ze hebben allemaal één ding gemeen: je moet heel wat moed hebben om de oversteek te maken. Ik heb vandaag voor je de specataculairste en gevaarlijkste bruggen ter wereld gevonden. Hier krijg je de rillingen van!

Spanje  | Japan | Rusland | Pakistan | India

De Caminito del Rey in Spanje

Deze route is niet voor watjes! De Caminito del Rey in het zuiden van Spanje slingert tussen de rotsen en cliffen op zo’n 200 meter hoogte. Sommige stukken van de paden hebben niet eens balustraden of fatsoenlijke wandelpaden! De route bevat enkele burggen die je van de ene kant van de kloof naar de andere leiden. Deze zijn zo onveilig dat zelfs ervaren klimmers het pad niet konden trotseren en zelfs de dood vonden! De regering heeft nu ook het probleem erkend en is begonnen het pad te herstellen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentina Porcu (@valentine91x) on Feb 5, 2020 at 2:43pm PST

 

Eshima Ohashi in Japan

Iedereen die – net als ik – geen held is in helling trekken, krijgt bij het zien van deze foto’s spontaan paniek. Het trotseren van de Eshima Ohashi brug in Japan ziet er eerder uit als een achtbaanritje dan simpel de brug oversteken! Gelukkig valt de werkelijkheid mee en heeft de helling ‘slechts’ een percentage van 6.1%. Toch denk ik dat ik liever een andere route neem!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Civil Engineering Discoveries (@civilengineeringdiscoveries) on Feb 19, 2020 at 1:26am PST

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Japan International (@visitjapanjp) on Dec 6, 2017 at 12:23am PST

 

Skybridge in Rusland

De langste  hangbrug voor voetgangers is ongeveer 500 meter lang en vind je in Rusland, iets specifieker: in Sotsji. Op een hoogte van maar liefst 200 meter kunnen daredevils de brug trotseren.  Als je het piepen en kraken van de burg kunt negeren, geniet je hier wel van een adembenemend uitzicht op de omgeving. Voor de grootste waaghalzen is er zelfs de mogelijkheid een bungeejump te maken. Jij liever dan ik!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Citybooq. Your Travel Guides (@citybooq_ru) on Dec 22, 2018 at 10:01pm PST

Hussaini brug in Pakistan

Bij de Hussaini brug in Pakistan is het niet een enorme hoogte wat de oversteek zo eng maakt, maar de staat waarin de burg verkeerd. Deze eeuwenoude hangbrug bestaat slechts uit houten planken en touwen en is voornamelijk bedoeld voor locals om de oversteek te maken. Vanwege de fragile staat wordt de Hussainin brug beschouwd als de meest gevaarlijke brug ter wereld!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rothetennispro (@rothetennispro) on Jul 19, 2019 at 12:49pm PDT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DESTINATIONS (@destinationspk) on Mar 16, 2020 at 6:44am PDT

 

De levende bruggen van Meghalaya in India

Eeuwen geleden heeft de inheemse Khasi stam deze bijzondere bruggen gecreëerd. Om dit te doen werden de wortels van bomen gebruikt en lieten ze deze groeien in de bepaalde richtingen. Deze bruggen zijn wel erg sterk, duurzaam en gaan lang mee. Sommige van deze bruggen zijn al meer dan 100 jaar in gebruik en zien er ook nog eens geweldig uit. Toch zien al die takken er vrij breekbaar uit. Zou jij met een goed gevoel deze brug oversteken?

 

Voor de echte waaghalzen

Bij het zien van deze foto’s voel ik mijn hoogtevrees door het dak schieten, maar voor de echte adrenalinejunkies is dit natuulijk een enorme kick! Jaarlijks trekken deze bruggen en routes dan ook talloze toeristen en fans die de uitdaging aan willen gaan. Durf jij het ook?

 

Meer uit het Travel Magazine: