Strijk jij ook graag met vrienden neer op een zonnig terrasje voor een Gin & Tonic en zou je wel eens willen weten hoe jouw favoriete drankje gemaakt wordt? Ga op vakantie naar Beieren en ontdek samen met de makers van de lokale specialiteit ‘Snow White Gin’ de geheimen van de Spessart, een sprookjesachtig boslandschap.

De Duitse regio Beieren staat bekend om haar jarenlange tradities die vaak net even anders dan anders zijn. Zo ook deze gin-traditie! Vier jonge studenten zijn verantwoordelijke voor het bekroonde ‘Sneeuwwitje-gin‘, een lokaal drankje dat inmiddels geliefd is in heel Duitsland. Fabian Kreser nam een aantal jaar geleden de branderij van zijn grootouders over en trekt nu samen met zijn vrienden de bossen in om de ingrediënten voor de gin te verzamelen.

De naam van het drankje – Snow White oftewel Sneeuwwitje – verwijst naar de sprookjesachtige regio waar de jongens wonen en waar de ingrediënten vandaan komen. De jongens gebruiken enkel lokale producten: bronwater en naalden van de Douglasspar uit het bos en appels uit de boomgaard van hun ouders. En met success – in 2018 veroverde hun Snow White gin de zilveren medaille op het Craft Spirit Festival.

De bossen van de Spessart – een middelgebergte op de grens van de Duiste deelstaten Beieren en Hessen – leveren dus uitstekende ingrediënten voor een lekker drankje, maar herbergen nog veel meer moois. Ga samen met de ginmakers op pad in de Spessart en help bij de appeloogst of het verzamelen van naalden en bronwater. Natuurlijk is er tijdens deze tour ook tijd om het drankje zelf te proeven!

De mooiste highlights van de Spessart

Ga je liever zelf op avontuur? Met deze tips van de locals verken je de mooiste plekjes van de Spessart. Alsof je je even in een sprookje waant!

  • De bossen van de Spessart lenen zich perfect voor een lange wandeling of hike. Wandel over de rollende heuvels, langs kabbelende beekjes en historische boswachtershuizen. Vlakbij Lohr am Main vind je het 531 meter hoge uitkijkpunt de Sohlhöhe waarvandaan je uitkijkt over de bossen van de Spessart.
  • Klim ook naar de Klosterkuppel bij het Forsthaus Aurora. Dit is het hoogste punt van de Beierse Spessart. Een mooi uitzicht gegarandeerd!
  • Neem een kijkje in het Lohrer Spessartmuseum, gevestigd in het Lohrer Schloss dat ook wel bekend staat als het Kasteel van Sneeuwwitje.
  • Prik een vorkje bij de Bayerische Schanz, het hoogstgelegen restaurant in de Spessart. De vele bochten maken de route naar het restaurant geliefd bij motorrijders, maar ook te voet is de weg mooi. Na deze klim heb je wel een hapje en een drankje verdiend!
  • Maak een uitstapje naar het vakwerkstadje Miltenberg en loop naar binnen bij Museum Stadt Miltenberg, een van de mooiste musea van Duitsland.
Beieren
Het stadje Lohr in Franken. Foto: www.bayern.by - Bernhard Huber

Beieren vakantie boeken

Kun jij niet wachten om een glaasje Sneeuwwitje-gin te proeven? Boek dan nu je vakantie naar het Duitse Beieren! Gurutip: boek een natuurhuisje in de Spessart en overnacht op een unieke plek midden in de bossen.

Meer uit het Travel Magazine: