Het kleine Montenegrijnse eilandje Sveti Stefan in de Adriatische Zee is niet meer dan twee hectare groot, maar dat maakt het juist zo charmant! Wat vroeger een vissersdorpje was, is nu een idyllisch luxe resort voor vakantiegangers en prominenten.

Bij de Adriatische Zee denk je waarschijnlijk aan Kroatië. De romantische dorpjes vol stenen gebouwen met terracotta daken, adembenemende vergezichten en het Mediterrane klimaat laten menigeen wegdromen. Maar iets verder langs de Adriatische kust ligt een nog ondergewaardeerd land vol verborgen parels. Ga mee op vakantie naar Montenegro, naar het eiland Sveti Stefan. Ik laat je zien wat er achter de dikke stenen muren van deze vesting verborgen ligt!

Montenegro vakantie

Sveti Stefan – een uniek eilandje

Het voormalige visserseiland Sveti Stefan ligt vlakbij de badplaats Budva aan de Adriatische kust van Montenegro. Budva is een van de oudste steden van het land. In de zomer liggen de temperaturen hier rond de dertig graden, met acht zonuren per dag. Langgerekte stranden en kleine baaitjes wisselen zich af langs de kust van dit kleine Balkanland. Helder, groenblauw glinsterend water nodigt uit tot een duik in de Adriatische Zee. Montenegro is een klein paradijs voor vakantiegangers. En wat hoort er bij een waar vakantieparadijs? Inderdaad, een bijpassend hotel!

Budvak Montenegro

Sveti Stefan oefent al jaren uittrekkingskracht uit op filmsterren, tv-prominenten en politici. Zelfs Silvio Berlusconi, Claudia Schiffer en Sylvester Stallone hebben vakantie gevierd op het schilderachtig mooie eiland dat slechts met een smalle brug aan het vasteland verbonden is. Sinds 2007 wordt het gehele eiland gehuurd door hotelketen Aman Resorts, dat de oude stenen huisjes met de typische oranje daken renoveerde en het eiland omtoverde in een luxe resort van de buitencategorie. De welgestelde gasten kunnen naar gelang logeren in alles van individuele kamers tot villa’s met privézwembaden en terrassen met ongeëvenaard uitzicht op zee. De rustieke maar tegelijkertijd elegante ambiance en de upscale faciliteiten zorgen ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aman Sveti Stefan (@amansvetistefan) op


 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aman Sveti Stefan (@amansvetistefan) op


Alsof de kamers nog niet hemels genoeg waren, beschikt het resort over twee buitenzwembaden direct boven de Adriatische Zee. In dit zwembad liggen, een cocktail drinken en langzaam de ondergaande zon in zee zien zakken – onbetaalbaar!

Op Sveti Stefan komen dromen uit

Wil je niet alleen je ziel maar ook je lichaam verwennen tijdens je vakantie? Dan ben je op Sveti Stefan op de goede plek. Het resort beschikt over een spa met infinitypool, sportruimte en wellness. Dankzij de verschillende restaurants zijn ook je smaakpapillen verzekerd van een VIP-behandeling, alleen de beste ingrediënten komen op je bord terecht. Geniet van het ontbijt onder de schaduw van de bomen in de prachtige tuinen, of strijk neer op een met kaarsen verlicht terras voor je avondmaal en geniet van het uitzicht over de Adriatische Zee. Je kunt wel stellen dat de meeste dromen hier geen bedrog zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aman Sveti Stefan (@amansvetistefan) op 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aman Sveti Stefan (@amansvetistefan) op


 

Je vakantie in Montenegro

Oké, ik geef toe dat de prijzen voor een verblijf op Sveti Stefan vrij hoog liggen. Een overnachting in Aman Sveti Stefan kost tussen de €700 en €3,000 en dat zijn niet de prijzen die je van je Guru gewend bent. Dromen is uiteraard toegestaan! Heb je zin in een vakantie Montenegro? Dan zal ik je wat alternatieven geven waar, net als op Sveti Stefan, een prachtige en ontspannende vakantie in het verschiet ligt (tegen een aantrekkelijker budget).

Bekijk ook eens:

Eenmaal in Montenegro houdt niets je tegen een bezoek te brengen aan Sveti Stefan en uit te rusten op een van de nabijgelegen stranden. Montenegro is een nieuwe bestemming die barst van de Mediterrane flair. Een nachtje op Sveti Stefan zou natuurlijk de bekroning zijn van je vakantie, maar je hoeft niet berooid terug te keren uit Montenegro om er een geluksgevoel aan over te houden.

Montenegro aanbiedingen

Meer uit het Travel Magazine: