Tover een boshuisje, strandhuisje, een luxe hotelkamer of suite met bubbelbad tijdelijk om tot jouw home office en maak al je collega’s jaloers!

Kijk jij ook elke dag vanuit je thuiskantoor naar dezelfde saaie muren en heb je het wandelrondje rondom je huis inmiddels wel gezien? Ga even weg uit je eigen omgeving en ga thuiswerken in een vakantiehuis of hotel. In veel vakantieparken en hotels in Nederland kun je nu tegen een fijn prijsje een dag(deel) of een (mid)week een home office huren. Zo kun je veilig en cononaproof blijven werken, maar ben je er wel even uit en doe je nieuwe inspiratie op om de komende tijd weer fris aan de slag te gaan.

1. Thuiswerken in een vakantiehuis van Landal of Roompot

Huur voor een week een huisje bij Landal en Roompot en geniet van het thuiswerken in een mooie omgeving. De vakantiehuizen zijn voorzien van gratis Wi-Fi. Maak je werkweek extra leuk met de ontbijtservice of bestel op vrijdagmiddag een borrelbox. Op alle parken zijn de restaurants tevens open voor take-away dus je hoeft niet zelf te koken.

Thuiswerken op een vakantiepark:

Vakantie Texel

2. Inspiratie opdoen in een Airbnb op de Veluwe

Na een paar dagen thuiswerken vanuit een Airbnb op de Veluwe zit je weer vol frisse energie en nieuwe ideeën. Neem tussen het werken door zo nu en doen een lekker lange pauze voor een wandeling of fietstocht door de bossen van de Veluwe, een van de mooiste plekken van Nederland. Met zo’n prachtige omgeving als je achtertuin is het niet moeilijk om die 10.000 stappen per dag te halen!

Onze favoriete huisjes op de Veluwe:

Veluwe

3. Thuiswerken in een huisje aan zee

Of wat dacht je van een dagje werken op het strand? Boek een huisje aan zee en maak al jouw collega’s jaloers met het strand als Zoom-achtergrond. Tussen de calls en meetings door ga je lekker uitwaaien op het strand of waag je jezelf aan een frisse duik in de Noordzee. Neem allemaal lekkere snacks mee naar je vakantiehuisje of wandel naar een leuke strandtent voor een koffie to-go.

De leukste strandhuisjes om in te werken:

  • De Beach Houses van LARGO Noordzee Resort Vlissingen staan op het strand en hebben gratis wifi.
  • Vanuit de Sea Lodge Adventure in Bloemendaal aan Zee loop je zo naar het strand.
Strandhuisje

4. Dagje werken in een hotelkamer

Nu veel toeristen wegblijven, staan een groot aantal hotelkamers in Nederland leeg. Daar heeft het intiatief VoorDeThuiswerkers iets heel leuks op bedacht. Vanaf €30 boek je al een hotelkamer voor een dag. Honderden hotels in heel Nederland zijn bij dit initiatief aangesloten en hebben hotelkamers en suites omgetoverd tot een privé kantoor. Koffie en thee zijn bij de werksuites inbegrepen en vaak kun je ook een lekkere lunch bij het hotel bestellen.

Tips voor thuiswerken in een hotel:

Hotelkamer

5. Thuiswerken in een villa van Dutchen

De echte luxepaardjes trakteren zichzelf op een thuiswerkweek in een villa van Dutchen en duiken na de werkdag het bubbelbad of de sauna in. Dat is toch een stuk fijner dan werken in een saai kantoorgebouw! De lodges en villa’s op de Dutchen vakantieparken zijn allen voorzien van goede wifi en alle voorzieningen om lekker geconcentreerd te werken. En als je dan ook nog eens een huisje met bubbelbad boekt, heb je helemaal een topweek!

Mooie vakantieparken voor een workcation:

Hotel met jacuzzi

6. Werken in een Tiny Office van Europarcs

Bij Europarcs kun je natuurlijk vakantie vieren in een leuke tiny house, maar de kleine huisjes lenen zich ook heel goed voor een workation. Daarnaast vind je bij Europarcs de Zanding en Spaarnwoude speciale Tiny Offices. Combineer een verblijf in een tiny house met een werksessie in een van deze speciaal ingerichte kantoorruimtes en geef je productiviteit een boost. Gurutip: een Tiny Office is ook per halve of hele dag te huren.

Meer uit het Travel Magazine: