Ieder jaar stelt Lonely Planet een lijstje samen met de beste bestemmingen voor het nieuwe jaar. Leuk nieuws: Nederland heeft in 2020 de top 10 gehaald!

Weet jij al welke landen je in 2021 wilt bezoeken? Normaal gesproken helpt Lonely Planet je op weg met haar lijst ‘Best in Travel’. In 2021 is alles anders en focust Lonely Planet op duurzaamheid, diversiteit en de community. Daarom zie je hier nog steeds de top 10 van 2020. Van Bhutan en Aruba tot Nederland; dit zijn de bestemmingen die volgens de reisgids écht op je bucket-list thuis horen. Ook al kunnen we nog niet op reis, dromen kan altijd!

10. Uruguay | 9. Marokko
8. Liberia7. Nederland | 6. Costa Rica | 5. eSwatini |4. Aruba | 3. Noord-Macedonië | 2. Engeland | 1. Bhutan

10. Uruguay

Het kleine Zuid-Amerikaanse land Uruguay staat op nummer 10 in de lijst. Lonely Planet tipt de 660 kilometer lange kustlijn langs de Río de la Plata en de Atlantische Oceaan, de wijnregio’s en de hot springs. Maar vooral de vriendelijke en gastvrije bevolking zal je bijblijven van je vakantie in Uruguay. Lijkt een reis door Uruguay jou wel wat? In de reiskalender met de beste reistijd voor Zuid-Amerika lees je wanneer je het mooiste weer treft.

9. Marokko

Marrakech was in 2020 de eerste culturele hoofdstad van Afrika, maar dat is lang niet de enige reden om Marokko te bezoeken. Wist je bijvoorbeeld dat je met een nieuwe hogesnelheidstrein in slechts twee uur van Casablanca naar Tangier reist? En ook een bezoek aan het fotogenieke, blauwe dorpje Chefchaouen is zeker de moeite waard.

8. Liberia

Liberia – gelegen aan de westkust van Afrika – is een van de meest verrassende vermeldingen in het top-10 lijstje. Toerisme staat in dit Afrikaanse land nog in de kinderschoenen en daarom is dit juist het moment om deze nog niet zo bekende reisbestemming te ontdekken. Trek door het regenwoud van het Sapo National Park of spring op een surfplank en bedwing de golven bij de prachtige stranden.

7. Nederland

Op nummer zeven van Lonely Planet’s Best in Travel schittert Nederland. De reisgids raadt reizigers aan om in april en mei ons land te bezoeken om zo Koningsdag, Bevrijdingsdag en het Eurovisie songfestival mee te maken. Daarnaast raadt Lonely Planet aan om het toeristische Amsterdam links te laten liggen en de rest van Nederland op de fiets te ontdekken.

6. Costa Rica

Van hiken door vulkanische landschappen tot ziplines door de jungle; Costa Rica is dé bestemming voor avonturiers. Dit groene land in Midden-Amerika telt meer dan 2000 (!) nationale parken. En dan vind je hier ook nog eens fantastische stranden waar je heel goed kunt surfen. Niet zo gek dus dat Costa Rica een van de beste vakantiebestemmingen voor 2020 is.

5. eSwatini

Het voor veel mensen nog onbekende eSwatini – dat ingesloten ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique – is niet groot, maar wel enorm divers. Spot olifanten, leeuwen, cheeta’s en luipaarden tijdens een safari, ga ziplinen of wildwaterraften, het kan allemaal in het voormalige Swaziland.

4. Aruba

Flamingo Beach is natuurlijk een must-see tijdens je vakantie op Aruba, maar vergeet ook de andere highlights van ‘One Happy Island’ niet. Duik het helderblauwe water in en snorkel door de exotische onderwaterwereld, struin door de straatjes van het kleurrijke Oranjestad en proef de lekkerste lokale specialiteiten van Aruba.

3. Noord-Macedonië

Laat je in 2020 verrassen door de culturele schatten en de prachtige natuurgebieden van Noord-Macedonië. Bewonder de architectuur en bezienswaardigheden van hoofdstad Skopje of ga op vakantie naar het Meer van Ohrid, een van de oudste en diepste meren van Europa, dat op de wereldergoedlijst van Unesco staat.

2. Engeland

Engeland is al jarenlang een van de populairste vakantiebestemmingen. Een weekendje naar Londen is natuurlijk altijd leuk en al helemaal tijdens de kerstperiode. Maar ook buiten de gebaande paden heeft Engeland veel moois te bieden. Volg bijvoorbeeld de England Coast Path en ontdek de Engelse kustlijn.

1.Bhutan

Dé bestemming voor 2020 is volgens Lonely Planet Bhutan. Deze bijzondere reisbestemming in de Himalaya is een voorbeeld op het gebied van duurzaam reizen. Goedkoop is een reis naar Bhutan niet, want je betaalt als toerist een hoge toegangsprijs om het land binnen te mogen. Past dit wel in je reisbudget voor 2020, dan is het echt een onvergetelijke ervaring.

Dit was de top 10 van Lonely Planet! Staan bovenstaande bestemmingen ook op jouw wensenlijstje of heb je heel andere reisplannen?

 

Nog meer reisinspiratie uit mijn Travel Magazine