Rode, groene, blauwe en paarse lichten dansen over de Harbour Bridge in de haven van Sydney en verlichten het Opera House. Dit is Vivid Sydney, een van de grootste licht- en muziekfestivals ter wereld!

Het wereldberoemde Opera House in Sydney kleurt alle kleuren van de regenboog tijdens Vivid Sydney. Dit spectaculaire muziek- en lichtfestival – een van de grootste ter wereld – viert dit jaar haar 10e jubileum. Dit is hét moment om Sydney te bezoeken: bewonder de waanzinnige lichtshows die het Operahuis van Sydney en de Harbour Bridge in een felgekleurd spotlicht zetten.

Vivid Sydney 2018

Vivid Sydney 2018 | Live muziek @ Opera House
Top 5 evenementen | Opera House Sydney

De tiende editie van Vivid Sydney is in volle gang en duurt nog tot 16 juni 2018. Het Opera House is de grote ster van de show. Elke avond tussen 25 mei en 16 juni toveren de lichtinstallaties van de Australische kunstenaar Jonathan Zawade, die bekendstaat om zijn gebruik van neonkleuren, het bekendste gebouw van Sydney om tot een groot kleurenfestijn.

Opera House tijdens Vivid Sydney
Foto: Taras Vyshnya / Shutterstock.com

Niet alleen het Opera House staat in de spotlight tijdens Vivid Sydney. Bezoekers en locals kunnen lichtshows bewonderen in alle uithoeken van de stad: van het oude stadscentrum The Rocks en de Darling Harbour tot de Sydney Botancial Gardens. In totaal telt het festival maar liefst 94 verschillende lichtshows verspreid over Sydney.

Vivid Music: live muziek in het Opera House

Aan de muziekliefhebbers is ook gedacht met tientallen optredens van Australische en internationale artiesten. De grootste sterren zoals Solange Knowles betreden het podium van het Opera House, terwijl andere artiesten live concerten verzorgen in intieme bars en concertzalen in Sydney.

Top 5 leukste evenementen tijdens Vivid Sydney

Tientallen lichtshows, concerten en presentaties vullen het festivalprogramma. Maar welke evenementen zijn het allerleukste en mag je echt niet missen?

  • Lighting Of The Sails: Metamathemagical: Dit is een inkoppertje, de magische lichtshow bij het Opera House is hét hoogtepunt van het hele festival en echt niet te missen! De lichtinstallatie vindt elke avond plaats van 18.00 tot 23.00 uur en de entree is gratis.
  • Harbour Lights: Felgekleurde lichten schijnen over de haven van Sydney. Deze show bewonder je vanuit de haven bij het Opera House of Circular Quay of vanaf een boot!
  • Bezoek een concert in het operahuis: Oké, het is niet goedkoop en je moet op tijd zijn om een kaartje te bemachtigen, maar hoe vet is het om in dit iconische gebouw een show van een wereldartiest bij te wonen?
  • The Spirit of Fun @ Luna Park: Neem een kijkje bij de kleurrijke shows die elke avond plaatsvinden bij Luna Park, het meer dan 80 jaar oude pretpark in het noorden van Sydney.
  • Sydney Film Festival: Worden de felgekleurde lichten je even te veel, zoek dan een donkere bioscoopzaal op tijdens het Sydney Film Festival dat tegelijkertijd plaatsvindt.

Ben je benieuwd hoe Vivid Sydney eruitziet? Bekijk onderstaande timelapse video van de 2016 editie! 

Opera House Sydney

Ben je niet tijdens Vivid Sydney in Australië, niet getreurd. Wist je dat er iedere week maar liefst 40 shows zijn in het Sydney Opera House? In welke tijd van het jaar je ook op rondreis bent door Australië, je kunt dus altijd wel een voorstelling meepakken in het legendarische operahuis. De nummer één attractie van Sydney – en heel Australië – opende in 1973 haar deuren en verwelkomt jaarlijks meer dan 8,3 miljoen bezoekers. Is een concert jou te duur of gewoon niet je ding, dan kun je ook een tour volgen door het Opera House en een kijkje nemen achter de schermen. Of bewonder het gebouw gewoon van buitenaf, helemaal gratis! Tip: Neem voor een paar dollar de ferry naar Manly Beach en geniet onderweg van het allerbeste uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge!

Headerfoto: Sathit / Shutterstock.com