Een duik nemen in de Middellandse zee, een terrasje pakken op Ibiza of genieten van de zon in Griekenland; deze zomer kunnen we weer volop op avontuur in Europa!

Wie volledig gevaccineerd is, mag deze zomer vrij door de Europese Unie reizen, zonder testen en quarantaine. Dat heeft de Europese Commissie vandaag besloten. Je moet minstens twee weken voordat je op reis gaat je laatste covid-vaccinatie gehad hebben. Vanaf 1 juli kun je dan met EU Digital COVID Certificate vrij door Europa reizen. Het  digitale certificaat dient als bewijs dat je gevaccineerd bent, negatief getest bent of al antistoffen hebt tegen het coronavirus. Hierdoor is reizen binnen Europa dus ook mogelijk voor mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn.

Wanneer krijg je het EU Digital COVID Certificate?

  • -Wanneer je gevaccineerd bent
  • -Wanneer je antistoffen tegen het coronavirus hebt
  • -Wanneer je negatief getest bent

Hoe werkt het?

Het EU Digital COVID Certificate geldt vanaf 1 juli 2021. Het certificaat werkt via een QR code in een app, maar zal ook op papier beschikbaar zijn. Hiermee kun je op het vliegveld of bij de grens aantonen dat je aan de gezondheidsvoorwaarden voldoet om te reizen. Ook goed om te weten: wanneer je reist tussen twee landen die ‘groen’ zijn op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding is vrij reizen voor iedereen mogelijk, zonder te testen. Een land wordt groen wanneer er minder dan 50 coronabesmettingen op 100.000 inwoners worden vastgesteld.

Meer uit het Travel Magazine: