Beste reistijd Los Angeles

De beste reistijd voor Los Angeles

Los Angeles is na New York de op één na grootste stad van de Verenigde Staten. Talloze attracties en bezienswaardigheden en haar ligging aan de kust zorgen ervoor dat meer dan 40 miljoen toeristen elk jaar de metropool bezoeken. In februari of maart trekt de jaarlijkse uitreiking van de Oscars reizigers vanuit de hele wereld naar Los Angeles. Wil jij deze stad in Californië ook bezoeken? Lees dan hieronder alles over de beste reistijd voor Los Angeles.

Overzicht

 

Klimaattabel Los Angeles

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 18 19 21 22 23 25 28 29 28 25 24 19
Min. temperatuur in °C 7 8 10 11 13 15 16 17 16 14 11 9
Zonuren per dag 7 8 9 8 9 9 11 11 9 7 8 8
Regendagen per maand 4 3 4 3 1 0 0 0 0 1 3 4
Watertemperatuur in °C 14 14 15 16 17 18 19 20 19 18 17 15

Klimaat in Los Angeles

Los Angeles bevindt zich in een subtropische klimaatzone. De gemiddelde jaartemperatuur is 18 graden Celsius. In de zomer is het gemiddelde 25 graden Celcius en in de winter is het mild met een gemiddelde temperatuur van 15 graden Celsius. Januari is met 7 graden de koudste maand van het jaar en augustus de warmste. De gemiddelde temperatuur stijgt dan naar 28 graden Celsius. Dankzij de koele wind die landinwaarts waait vanaf de kust, zijn deze temperaturen goed te doen. In het najaar daalt de temperatuur naar zo’n 11 tot 16 graden Celsius. Uitzonderingen zijn mogelijk. Zo is het niet ongebruikelijk dat je in november geniet van een aangename 24 graden Celsius. Vanaf september zijn de nachten koeler. Daarom raad ik je aan om een jasje mee te nemen als je ’s avonds op pad gaat. In januari, februari en december daalt de temperatuur tot onder de 10 graden Celsius. De maximumtemperatuur is in januari 18 graden en 19 graden in februari en december. Het klimaat van Los Angeles is te vergelijken met dat van Spanje.

Palm-Trees-Hollywood-Los-Angeles-iStock_000032047156_Large-2

In juli en augustus schijnt de zon het meeste in Los Angeles. Maar eigenlijk schijnt de zon in LA het hele jaar door. Oktober en januari zijn de maanden met de minste zonuren en de meeste neerslag valt in de winter en de lente. Toch is de regen met een maximum van 4 regendagen per maand in december, januari en maart beperkt. Februari, april en november tellen gemiddeld 3 regendagen per maand. Mei is de enige lentemaand met slechts één regenachtige dag. Tussen juni en september regent het vrijwel niet. De watertemperatuur is in juni 18 graden in in juli en september 19 graden Celsius. In augustus is de Stille Oceaan met 20 graden het warmste. Vanaf oktober koelt de zee af tot zo’n 14 graden in januari en februari. Vanaf mei stijgt de watertemperatuur weer.

Wat is de beste reistijd voor Los Angeles?

Het weer in Los Angeles is gedurende het hele jaar vrij constant. Daarom is elke maand geschikt voor een reis naar de City of Angels. De beste reistijd voor Los Angeles is van mei tot oktober. In deze maanden is het weer optimaal. Je geniet van zomerse temperaturen die dankzij een frisse zeebries niet té warm aanvoelen. Voor mensen die geen hoge temperaturen kunnen verdragen, zijn de lente en winter ook geschikt voor een vakantie in Los Angeles.

 

De beste maanden voor Los Angeles in één oogopslag

  • Mei: 23°C, 9 zonuren, 1 regendag, 17°C watertemperatuur.
  • Juni: 25°C, 9 zonuren, 0 regendagen, 18°C watertemperatuur.
  • Juli: 28°C, 11 zonuren, 0 regendagen, 19°C watertemperatuur.
  • Augustus: 29°C, 11 zonuren, 0 regendagen, 20 °C watertemperatuur.
  • September: 28°C, 9 zonuren, 0 regendagen, 19°C watertemperatuur.
  • Oktober: 25°C, 7 zonuren, 1 regendagen, 18°C watertemperatuur.

 

Beste reistijd voor een strandvakantie

Ben je een zonliefhebber? Dan is de beste reistijd voor Los Angeles in juli of augustus. In de zomermaanden geniet je van wel 11 uur zon per dag en vrijwel geen regen. De zomer is perfect voor een strandvakantie in Los Angeles. In juli en september ligt de watertemperatuur rond de 19 graden Celsius en in augustus op het hoogtepunt wel 20 graden. Ontspan op een van de prachtige stranden van Los Angeles zoals Santa Monica en geniet van de aangename temperaturen en het koele zeebriesje. Of wandel over de pier van Santa Monica en kijk hoe de surfers de golven bedwingen. Venice Beach moet je ook gezien hebben tijdens je vakantie in Los Angeles. Dit bekende strand ligt op slechts enkele kilometers van Santa Monica. De watertemperatuur in Los Angeles ligt tussen de 14 en 20 graden Celsius. Over het algemeen wordt de zee vanaf 21 graden Celsius als warm ervaren en zo warm wordt het aan de kust van Los Angeles nooit.

Hollywood Los Angeles

Beste reistijd om de bezienswaardigheden te verkennen

De lente is de beste tijd om de bezienswaardigheden van Los Angeles te ontdekken. De milde temperaturen in maart, april en mei zijn ideaal voor een stedentrip. Een wandeling naar het Hollywood sign is veel aangenamer in het voorjaar dan in de zomer. In de winter zijn de temperaturen ook mild. In december, januari en februari is het overdag zo’n 18 tot 19 graden Celsius wat ideaal is als je veel kilometers door de stad loopt. Bezoek de beroemde Walk of Fame op de Hollywood Boulevard of loop door Griffith Park. In de winter regent het wel het meeste dus vergeet je regenjas niet! Met temperaturen van 14 tot 17 graden is een strandvakantie in de winter en het voorjaar in Los Angeles alleen iets voor die-hards. Hoewel het weer het hele jaar mooi is in Los Angeles, met milde temperaturen en weinig regenachtige dagen, is een reis naar Los Angeles in de winter het goedkoopste. Alleen de dagen rondom de jaarlijkse Oscaruitreiking zijn een stuk duurder, dus houd dat in de gaten.

 

Wanneer komen bosbranden voor in Los Angeles?

 

Elke twee tot drie jaar ervaart de stad een echte hittegolf. Tussen juni en november is er altijd een risico op bosbranden. Zeker wanneer de temperaturen in de zomer oplopen tot boven de 40 graden Celsius. Doordat er weinig regen valt in Californië zijn de bossen en weilanden van Los Angeles soms erg droog. De Santa Ana-winden uit het oosten hebben bovendien een negatief effect op de droogte. De droge lucht van de warme woestijnwinden verhoogt het gevaar op bosbranden in Los Angeles. Heel recent, in de zomer van 2017, vond de grootste bosbrand uit de geschiedenis van de stad plaats. In de zomer is het daarom slim om voorafgaand aan je vlucht de meldingen over bosbranden te checken. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de actuele informatie.

Bosbrand Los Angeles

Mijn conclusie voor de beste reistijd voor Los Angeles

Los Angeles kun je het gehele jaar door bezoeken. Het weer is constant met het hele jaar door veel zon en weinig regen. Perfect, toch? De allerbeste reistijd voor Los Angeles is tussen mei en oktober. In deze maanden is het klimaat het meest geschikt voor een vakantie in deze stad in Californië. Het aantal zonuren en de temperaturen zijn in deze maanden het hoogste. Gemiddeld regent het gedurende deze periode maar één dag per maand. Daarnaast is de temperatuur van het zeewater tussen mei en oktober ook het hoogste.

De beste reistijd voor Los Angeles is afhankelijk van de activiteiten die je in de stad wilt ondernemen. De lente is met haar milde temperaturen het meest geschikt voor een stedentrip. Verken de mooiste bezienswaardigheden van Los Angeles en sla zwemmen in zee over. De watertemperatuur is in het voorjaar, het najaar en de winter te koud voor een duik. Wil je wel genieten van een strandvakantie in bijvoorbeeld Santa Monica of Venice Beach, kies dan voor juni, juli of augustus. In de zomermaanden geniet je in Los Angeles van veel zon en vrijwel geen neerslag. Houd er wel rekening mee dat de stranden vol zijn en de prijzen in het hoogseizoen omhoog schieten. Bovendien treffen zware bosbranden Los Angeles twee tot drie keer per jaar in de zomer. Deze branden vormen een groot gevaar voor inwoners en toeristen in Los Angeles. Ik raad je aan de berichtgeving in de media goed in de gaten te houden voordat je op vakantie gaat.

Zin om op reis te gaan?

Hier vind je alle Verenigde Staten deals

De beste reistijd voor andere bestemmingen

Opmerkingen

jouw mening?