Beste reistijd San Francisco

Beste reistijd voor San Francisco

San Francisco – qua grootte de vierde stad van de staat Californië – is voor veel reizigers een ware droombestemming. Samen met Los Angeles is San Francisco een van de populairste bestemmingen van de ‘Golden State’. De metropool is wereldberoemd om zijn bezienswaardigheden en dan met name de Golden Gate Bridge. Wil je deze rode brug zien, lees dan hieronder wat de beste reistijd voor San Francisco is. Je wilt natuurlijk niet voor een brug staan die verborgen is onder dichte mist. Hoe deze mist ontstaat en wat het beste reisweer is voor San Francisco vertellen we je in dit artikel. Met behulp van een klimaattabel laten we je zien wat de gemiddelde temperatuur is van januari tot december en in welke maanden de meeste neerslag valt en de zon het felste schijnt.

Overzicht

Klimaattabel voor San Francisco

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 13 15 16 18 19 21 22 22 23 21 17 13
Min. temperatuur in °C 5 7 8 8 10 11 12 13 13 11 8 6
Zonuren per dag 6 7 9 10 10 11 10 9 9 8 6 5
Regendagen per maand 8 7 8 6 2 1 0 0 0 2 7 8
Watertemperatuur in °C 10 11 12 12 13 14 15 15 16 15 13 11

Klimaat in San Francisco

In San Francisco heerst een mediterraan klimaat. De koude lucht van de Stille Oceaan heeft grote invloed op het weer in San Francisco. Vooral de koude Californische stroom vanuit het noorden beïnvloedt het klimaat van de Noord-Amerikaanse stad. De temperaturen in San Francisco zijn het hele jaar door mild. Zowel in de zomer als in de winter zijn de temperaturen niet extreem. Tussen december en februari blijft het boven nul. Sneeuw is erg zeldzaam. De koudste maanden van het jaar in San Francisco zijn januari en december met minimumtemperaturen van vijf tot zes graden Celsius. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde van rond de 22 en 23 graden Celsius. Het jaargemiddelde ligt rond de 14 graden Celsius.

Het regent het minste tussen mei en oktober. In de maanden juli, augustus en september regent het bijna helemaal niet. De watertemperatuur van de Stille Oceaan stijgt in juli, augustus september en oktober tot zo’n 15 of 16 graden Celsius. Pas vanaf 21 graden Celsius voelt zeewater warm aan en die temperatuur haalt de Stille Oceaan aan de kust van San Francisco nooit. De zon schijnt het meeste in de maanden april, mei en juli met 10 – en in juli zelfs 11! – zonuren per dag. Ook de rest van het jaar is het zonnig. In maart, augustus en september schijnt de zon gemiddeld nog zo’n 9 uur per dag.

Wat is de beste reistijd voor San Francisco?

Over het algemeen vormen de maanden mei tot oktober de beste reistijd voor San Francisco. Gedurende deze maanden is het weer ideaal. De temperaturen liggen hoog, de zon schijnt volop en de kans op regen is laag. Tijdens de zomervakantie in de Verenigde Staten is het erg druk in de stad en liggen de prijzen van vluchten en hotels aanzienlijk hoger. Daarom raden we je de maanden mei, juni en oktober aan. Het is dan een stuk rustiger in de stad en je vakantie in San Francisco is goedkoper. In de zomermaanden is het zelden warmer dan 25 graden. Ook wanneer het hoogzomer is, zijn de temperaturen nog aangenaam. Bovendien regent het in juli, augustus en september vrijwel niet in San Francisco.

Zelfs in de winter is het weer in San Francisco relatief mild met in januari een minimumtemperatuur van 5 graden Celsius. Doordat de temperatuur van de Stille Oceaan het hele jaar door schommelt tussen de 10 en 16 graden Celsius – en dat is best koud! – is de Amerikaanse stad niet zo geschikt voor een strandvakantie. Voor een stedentrip is San Francisco juist wel geschikt! Het weer is het hele jaar door goed om de bezienswaardigheden te ontdekken. De lente en herfst zijn prachtig in San Francisco. In de herfst raden we je aan om een wandeling te maken door het omringende berggebied. Gegarandeerd een unieke ervaring! De bekende kronkelende weg Lombard Street is in de lente extra mooi. Hortensia’s in allerlei kleuren bloeien tussen mei en juli langs de zigzaggende weg. Let wel op: het weer is in San Francisco het hele jaar door wisselvallig. In de winter regent het vaak en de zomer is het regelmatig fris vanwege de koele zeewind. Of je nu in maart, juli of september op stedentrip gaat in San Francisco, we raden je altijd aan om genoeg laagjes mee te nemen en aan te trekken.

Een overzicht van de beste reistijd voor San Francisco per maand

  • Mei: 19°C, 10 zonuren, 2 regendagen, 5 mm neerslag
  • Juni: 21°C, 11 zonuren, 1 regendagen, 3 mm neerslag
  • Juli: 22°C, 10 zonuren, 0 regendagen, 1 mm neerslag
  • Augustus: 22°C, 9 zonuren, 0 regendagen, 1 mm neerslag
  • September: 23°C, 9 zonuren, 0 regendagen, 5 mm neerslag
  • Oktober: 21°C, 8 zonuren, 2 regendagen, 31 mm neerslag

 

 

Meer Amerika deals

 

Mist in San Francisco

In de zomer en de herfst gaat San Francisco vaak schuil onder een dikke laag mist. Het geeft de stad haar mystieke sfeer. Hoe ontstaat deze mist? Hete, droge luchtstromen uit de Sierra Nevada raken de koele, vochtige lucht van de Stille Oceaan. Met dichte mist tot gevolg. ’s Ochtends en ’s avonds voelt de lucht koel en vochtig aan. De zon doet de mist gedurende de dag meestal verdwijnen. Ben je op vakantie in San Francisco dan is het juist de moeite waard om vroeg op te staan en met een cable car een ritje te maken door de mistige stad. Met als hoogtepunt van je rit natuurlijk de met mist bedekte Golden Gate Bridge. Wil je de bezienswaardigheden van San Francisco ook zonder mist zien, kom dan in de middag terug.

Vooral in de wijken die aan de kust liggen is het vaak mistig. De oostelijke delen van de metropool zijn veel zonniger. Slechts 10 kilometer van de stad vandaan kan de temperatuur 10 graden hoger liggen. De koele zeewind heeft ook een voordeel. De sterke wind blaast de vuile licht zo de stad uit. Daardoor telt San Francisco slechts 18 smogdagen per jaar. In New York en Los Angeles is het smogprobleem veel groter met respectievelijk 174 en 231 smogdagen.

Conclusie voor de beste reistijd voor San Francisco

De beste reistijd voor San Francisco is tussen mei en oktober. Het weer is in die maanden optimaal voor een vakantie in deze stad in Californië. In de zomer regent het bijzonder weinig. De zon schijnt tijdens deze maanden ook het meeste. En maak je geen zorgen, extreem warm wordt het in San Francisco in de zomer nooit. Aangezien de zomervakantie in de Verenigde Staten ook in juli, augustus en september valt, is het in deze tijd druk in de stad. De prijzen voor vakanties naar Californië stijgen flink. Onze tip: kies voor een vakantie in mei, juni of oktober. Deze maanden vallen buiten het Amerikaanse vakantieseizoen. Weet wel dat San Francisco in de zomer en vroege herfst met name in de ochtend gehuld gaat in een dichte mist. Gelukkig klaart het in de middag op en heb je alle tijd om alle bezienswaardigheden van de stad te verkennen.

Met een goede voorbereiding en de juiste kleding is San Francisco het het jaar door een aantrekkelijke vakantiebestemming. Het weer in de stad is mild, zelfs in de winter. De kans op regen neemt in de wintermaanden wel toe, maar vind je dat niet erg dan is ook dit een mooie tijd voor een stedentrip. De maximumtemperatuur ligt gemiddeld tussen de 13 en 15 graden. ’s Avonds en ’s nachts is het nat en koud, dus neem warme en droge kleding mee. Veel reizigers kiezen ervoor om een bezoek aan San Francisco te combineren met een roadtrip langs de Amerikaanse westkust. Ben je van plan om een rondreis door de Verenigde Staten te maken, lees in onze reiskalender dan ook de informatie voor andere bestemmingen zoals Las Vegas. Of je nu kiest voor een citytrip in San Francisco of een roadtrip door het westen van de Verenigde Staten – we wensen je een onvergetelijke tijd in Amerika!

Zin in vakantie?

Hier vind je alle Verenigde Staten deals

De beste reistijd voor andere bestemmingen

Opmerkingen

jouw mening?