Reiskalender

Schoolvakanties, feestdagen en de beste vakantiebestemmingen voor elke maand

In mijn reiskalender kun je je over de beste vakantiebestemmingen per maand informeren. Voor elk type vakantie heb ik een passende vakantiebestemming in petto. Daarnaast geef ik handige tips over de beste reistijd voor je vakantie. Wanneer is het mooi weer en wanneer is het regenseizoen in Thailand, op Bali en op andere tropische bestemmingen? Lees over de voordelen van elk jaargetijde en maak de mooiste reizen!

De feestdagen van 2019 kun je combineren met brugdagen, waardoor je zoveel mogelijk vrije dagen hebt zonder veel vakantiedagen te moeten opnemen. Bekijk wanneer de schoolvakanties vallen en plan je vakantie direct in! Voor de regio’s noord, midden en zuid laat ik zien wanneer het vakantie is en verwijs ik je naar gunstige deals. In de reiskalender ontdek je ten slotte de beste bestemmingen voor je vakantie.

De beste vakantiebestemmingen 2019

Wanneer waarheen? Bekijk het in Holidayguru reiskalender

Zoek je naar een geschikte bestemming voor een strandvakantie of wil je weten welke stedentrips het meest geschikt zijn voor een bepaalde maand van het jaar? Laat je dan door het aanbod in de reiskalender inspireren! Ik toon je welke vakanties het meest geschikt zijn voor welke maand. Zo weet je precies waar en wanneer je op strandvakantie kunt om een lekker kleurtje op te doen en welke stedentrip het meest geschikt is voor welk seizoen. Ontdek wanneer de populairste festivals en evenementen plaatsvinden en welke bestemmingen het meest geschikt zijn voor een actieve vakantie. Of je nu wilt wandelen, mountainbiken of skiën – in de reiskalender vind je de meest geschikte bestemmingen.

De beste reistijd voor je vakantiebestemming

Voor iedereen die al weet waar hij op vakantie wil maar zich afvraagt wanneer de beste maand is om er op vakantie te gaan, is er de rubriek “beste reistijd“. Hier toon ik voor bestemmingen over de hele wereld wat de beste reistijd is. Zo weet je direct wanneer je tijdens een vakantie naar Bali, Cuba en vele andere bestemmingen de beste weersomstandigheden kunt verwachten. Aan de hand van klimaattabellen, informatie over het weer, klimaat en de temperaturen in de verschillende maanden zie je wat je in elk seizoen te wachten staat op je vakantiebestemming. Zo weet je wanneer het regenseizoen is en wat de droge tijd is. Daarnaast vind je er informatie over regionale weersverschijnselen zoals orkanen en typhoons. Neem een kijkje en vlieg tijdens de beste reistijd naar de vakantiebestemming van je dromen.

Schoolvakanties in Nederland – de populairste tijd voor vakanties

Naast de meest voor de hand liggende vakantiebestemmingen per maand en de optimale reistijd in de reiskalender, kun je ook direct zien wanneer het schoolvakantie is in Nederland. Iedere regio heeft andere vakantieperiodes. Wanneer deze zijn en waar je het beste op vakantie kunt, vertel ik je op de schoolvakanties in Nederland pagina. Van voorjaarsvakantie tot kerstvakantie en als belangrijkste natuurlijk de zomervakantie: hier zie je wanneer de kinderen vrij zijn van school. Laat je inspireren door aantrekkelijke deals en vertrek voor een heerlijke vakantie.

Aanbiedingen tijdens de vakanties in 2019

 

Feestdagen 2019 in Nederland

Niet alle feestdagen in Nederland vallen in vakanties. Het hele jaar door vinden er verschillende feestdagen plaats die je extra vrije dagen opleveren. De feestdagen zijn ideaal voor leuke uitstapjes en overnachtingen dichtbij huis. Een overzicht van alle vakanties en feestdagen in 2019 vind je in in mijn artikel over feest- en brugdagen. Daarnaast geef ik reistips en vind je goede aanbiedingen voor weekendjes weg tijdens de feestdagen.

Met brugdagen 2019 vaker op vakantie

In deze reiskalender vind je alles over brugdagen in 2019. Zo weet je precies welke dagen je vrij kunt nemen om zo te profiteren van een extra lang weekend door feestdagen en weekends aan elkaar te koppelen. De extra “vrije tijd” kun je prachtig gebruiken voor een vakantie. Zo kun je door strategisch 17 dagen vrij te vragen tot wel 35 vrije dagen opbouwen!