Reiskalender

Feestdagen, brugdagen en de beste vakantiebestemmingen per maand

Ben jij op zoek naar de beste vakantiebestemmingen per maand? In deze reiskalender vind je voor elk type vakantie een passende vakantiebestemming. Daarnaast geven we handige tips over de beste reistijd voor je vakantie. Wanneer is het mooi weer en wanneer is het regenseizoen in Thailand, op Bali en op andere tropische bestemmingen? Lees over de voordelen van elk seizoen en maak de mooiste reizen!

De beste vakantiebestemmingen 2024

Wanneer waarheen? Bekijk het in Holidayguru reiskalender

Zoek je naar een geschikte bestemming voor een strandvakantie? Of wil je weten welke stedentrips het meest geschikt zijn voor een bepaalde maand van het jaar? Laat je dan inspireren door het aanbod in de reiskalender! We tonen je welke vakanties het meest geschikt zijn voor welke maand. Zo weet je precies waar en wanneer je op strandvakantie kunt gaan voor een lekker kleurtje. Ook de beste stedentrip locaties worden per seizoen uitgelicht. Ontdek verder waar en wanneer de populairste festivals en evenementen plaatsvinden. En welke bestemmingen zijn het meest geschikt voor een actieve vakantie? Of je nu wilt wandelen, mountainbiken of skiën – in de reiskalender vind je de meest geschikte bestemmingen.

De beste reistijd voor je vakantiebestemming

Weet je wel al naar welke bestemming je wilt, maar nog niet wat hier de beste maand voor zou zijn? Bekijk dan de rubriek “beste reistijd“. Hier tonen we de beste reistijd voor bestemmingen over de hele wereld. Zo weet je direct wanneer de weersomstandigheden optimaal zijn voor een vakantie naar Bali, Cuba en vele andere bestemmingen. Aan de hand van klimaattabellen, informatie over het weer en de temperaturen per maand weet je precies wat je kunt verwachten. Zo weet je bijvoorbeeld precies wanneer het regenseizoen of droge tijd is. Daarnaast vind je er informatie over regionale weersverschijnselen zoals orkanen en typhoons. Neem een kijkje en vlieg tijdens de beste reistijd naar de vakantiebestemming van je dromen.

Schoolvakanties in Nederland – de populairste tijd voor vakanties

Soms ben je door je werk of school helaas gebonden aan vaste vakantieperiodes. Daarom zoeken we ook speciaal naar goedkope deals die vallen in de schoolvakanties in Nederland. Van de voorjaarsvakantie tot aan de kerstvakantie, met als hoogtepunt natuurlijk de zomervakantie. Hier zie je waar je goedkoop op vakantie kunt! Laat je inspireren door aantrekkelijke deals en vertrek voor een heerlijke vakantie.

Aanbiedingen tijdens de vakanties in 2023

Feestdagen 2023 in Nederland

Niet alle feestdagen in Nederland vallen in vakanties. Het hele jaar door zijn er verschillende feestdagen die je extra vrije dagen opleveren. De feestdagen zijn ideaal voor leuke uitstapjes en overnachtingen dicht bij huis. Een overzicht van alle vakanties en feestdagen in 2023 vind je in ons artikel over feest- en brugdagen. Daarnaast geven we je reistips en de beste aanbiedingen voor weekendjes weg tijdens de feestdagen.

Met brugdagen 2023 vaker op vakantie

De feestdagen van 2023 kun je slim combineren met brugdagen. Zo krijg je zoveel mogelijk vrije dagen zonder veel vakantiedagen op te nemen. In de reiskalender over brugdagen in 2023 leggen we je precies uit hoe je je vakantiedagen dit jaar het beste in kunt zetten. Zo weet je precies hoe je kunt profiteren van een extra lang weekend door hier feestdagen aan te koppelen. De extra “vrije tijd” kun je mooi gebruiken voor een vakantie. Zo kun je door strategisch 24 dagen vrij te vragen tot wel 49 vrije dagen opbouwen!