Reiskalender

Feestdagen, brugdagen en de beste vakantiebestemmingen voor elke maand

Ben jij op zoek naar de beste vakantiebestemmingen per maand? In deze reiskalender vind je voor elk type vakantie een passende vakantiebestemming. Daarnaast geef ik handige tips over de beste reistijd voor je vakantie. Wanneer is het mooi weer en wanneer is het regenseizoen in Thailand, op Bali en op andere tropische bestemmingen? Lees over de voordelen van elk jaargetijde en maak de mooiste reizen!

De feestdagen van 2021 kun je combineren met brugdagen, waardoor je zoveel mogelijk vrije dagen hebt zonder veel vakantiedagen te moeten opnemen. In de reiskalender ontdek je ten slotte de beste bestemmingen voor je vakantie.

 

De beste vakantiebestemmingen 2022

 

Wanneer waarheen? Bekijk het in Holidayguru reiskalender

Zoek je naar een geschikte bestemming voor een strandvakantie of wil je weten welke stedentrips het meest geschikt zijn voor een bepaalde maand van het jaar? Laat je dan door het aanbod in de reiskalender inspireren! Ik toon je welke vakanties het meest geschikt zijn voor welke maand. Zo weet je precies waar en wanneer je op strandvakantie kunt om een lekker kleurtje op te doen en welke stedentrip het meest geschikt is voor welk seizoen. Ontdek wanneer de populairste festivals en evenementen plaatsvinden en welke bestemmingen het meest geschikt zijn voor een actieve vakantie. Of je nu wilt wandelen, mountainbiken of skiën – in de reiskalender vind je de meest geschikte bestemmingen.

 

De beste reistijd voor je vakantiebestemming

Voor iedereen die al weet waar hij op vakantie wil maar zich afvraagt wanneer de beste maand is om er op vakantie te gaan, is er de rubriek “beste reistijd“. Hier toon ik voor bestemmingen over de hele wereld wat de beste reistijd is. Zo weet je direct wanneer je tijdens een vakantie naar Bali, Cuba en vele andere bestemmingen de beste weersomstandigheden kunt verwachten. Aan de hand van klimaattabellen, informatie over het weer, klimaat en de temperaturen in de verschillende maanden zie je wat je in elk seizoen te wachten staat op je vakantiebestemming. Zo weet je wanneer het regenseizoen is en wat de droge tijd is. Daarnaast vind je er informatie over regionale weersverschijnselen zoals orkanen en typhoons. Neem een kijkje en vlieg tijdens de beste reistijd naar de vakantiebestemming van je dromen.

 

Schoolvakanties in Nederland – de populairste tijd voor vakanties

Naast de meest voor de hand liggende vakantiebestemmingen per maand en de optimale reistijd in de reiskalender, kun je ook direct welke deals het voordeligst zijn tijdens de schoolvakanties in Nederland. Van voorjaarsvakantie tot kerstvakantie en als belangrijkste natuurlijk de zomervakantie: hier zie je waar je goedkoop op vakantie kunt. Laat je inspireren door aantrekkelijke deals en vertrek voor een heerlijke vakantie.

 

Aanbiedingen tijdens de vakanties in 2022

 

 

Feestdagen 2022 in Nederland

Niet alle feestdagen in Nederland vallen in vakanties. Het hele jaar door vinden er verschillende feestdagen plaats die je extra vrije dagen opleveren. De feestdagen zijn ideaal voor leuke uitstapjes en overnachtingen dichtbij huis. Een overzicht van alle vakanties en feestdagen in 2021 vind je in in mijn artikel over feest- en brugdagen. Daarnaast geef ik reistips en vind je goede aanbiedingen voor weekendjes weg tijdens de feestdagen.

 

Met brugdagen 2022 vaker op vakantie

In deze reiskalender vind je alles over brugdagen in 2022. Zo weet je precies welke dagen je vrij kunt nemen om zo te profiteren van een extra lang weekend door feestdagen en weekends aan elkaar te koppelen. De extra “vrije tijd” kun je prachtig gebruiken voor een vakantie. Zo kun je door strategisch 23 dagen vrij te vragen tot wel 48 vrije dagen opbouwen!