Beste reistijd Miami

Wanneer is de beste reistijd voor Miami?

In Miami vind je het hele jaar door warme temperaturen. De beste reistijd voor Miami valt in de maanden november tot en met april. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen gematigd en valt er weinig regen. De luchtvochtigheid is lager in vergelijking met de zomermaanden, wat voor veel vakantiegangers comfortabeler is. Hoewel het orkaanseizoen in de zomer valt, is dit het hoogseizoenen voor vakanties naar Miami. Als je het niet erg vindt een vakantie door te brengen met warme en vochtige temperaturen en met mogelijk wat regen, is de zomer een prima tijd voor je reis. Tussen eind februari en midden april vinden de voorjaarsfeesten (Spring Break) plaats in Amerika. Gedurende deze tijd maken duizenden studenten een trip naar Miami om uitgebreid hun voorjaarsvakantie te vieren. Als je moeite hebt met zoveel drukte en hectiek, dan kun je deze reistijd beter vermijden.

Het weer in Miami

Meer dan zes miljoen vakantiegangers trekken jaarlijks naar Miami, de beroemdste stad van Florida. De metropool aan de Atlantische Oceaan scoort hoge ogen met zijn prachtige stranden, een bruisend nachtleven en talloze attracties. Denk aan het Cubaanse district Little HavanaMiami Beach en het Art Deco District. Slechts een paar kilometer van Miami kunnen reizigers op Key Biscayne Island een onvergetelijke tijd doorbrengen. Een reis naar het Everglades National Park wordt ook sterk aanbevolen. Om ervoor te zorgen dat je vakantie niet in het water valt, moet je voor het boeken van je vakantie het weer controleren. Miami heeft een regenseizoen en een droog seizoen. Bovendien vallen enkele reismaanden in het orkaanseizoen. Ik zal je tips geven over wanneer de beste tijd om naar Miami te reizen is. Met behulp van een klimaattabel laat ik je zien wanneer de temperatuur het lekkerst is, wanneer je regen kunt verwachten en in welke maanden de zon het langst blijft schijnen.

 

Wanneer is de beste reistijd voor een strandvakantie in Miami?

Het warme klimaat aan de Atlantische kust trekt veel toeristen naar Sunshine State Florida. Hier kun je gegarandeerd een onvergetelijke strandvakantie beleven. De populairste stranden van Miami zijn Miami Beach, Key Biscayne, South Beach en Bal Harbour. De turquoise zee van de Atlantische Oceaan is het hele jaar aangenaam warm. Wil je in de maanden met de meeste zonuren naar Miami vliegen? Dan is de beste tijd om naar Miami te gaan tussen april en juli. Tijdens deze maanden schijnt de zon het langst, gemiddeld wel zo’n tien uur per dag. De watertemperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden Celsius. Maar pas op: ook het regenseizoen valt van mei tot en met oktober. ’s Middags zal het vaak regenen in deze maanden en ook hangt er een vochtige, drukkende lucht.

De maanden november tot en met april zijn de beste reistijd voor een strandvakantie naar Miami. De gemiddelde temperatuur is vergelijkbaar met die in de zomer, de luchtvochtigheid is echter veel lager en ook valt er minder vaak regen. Het is in deze maanden niet te heet en de weersomstandigheden zijn optimaal.

Gurutip: In april is het gemiddeld 28 graden Celsius en valt er gemiddeld op slechts 6 dagen regen. Met tien uur per dag schijnt de zon in april net zo lang als in de zomer. De gemiddelde watertemperatuur van 25 graden Celsius is een aangenamere verfrissing in vergelijking met de 31 graden in de zomermaanden rond augustus.

 

De beste reismaanden voor Miami in een overzicht

  • Januari: 24°C, 7 uur zon, 5 regendagen, 22°C watertemperatuur.
  • Februari: 25°C, 8 uur zon, 6 regendagen, 22°C watertemperatuur.
  • Maart: 26°C, 9 uur zon, 6 regendagen, 23°C watertemperatuur.
  • April: 28°C, 10 uur zon, 6 regendagen, 25°C watertemperatuur.
  • November: 27°C, 8 uur zon, 7 regendagen, 26°C watertemperatuur.
  • December: 25°C, 7 uur zon, 5 regendagen, 24°C watertemperatuur.

Goedkope reizen naar Miami

Alle Miami reizen

Klimaattabel voor Miami

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 24 25 26 28 30 31 32 33 32 30 27 25
Min. temperatuur in °C 15 15 18 19 22 23 25 25 24 22 19 16
Zonuren per dag 7 8 9 10 10 10 10 9 9 9 8 7
Watertemperatuur in °C 22 22 23 25 27 29 30 31 30 28 26 24
Regendagen per maand 5 6 6 6 9 10 13 16 14 11 7 5

Klimaat in Miami

Miami heeft een tropisch moessonklimaat. Doordat het het hele jaar door warm weer is, zijn er geen klassieke seizoenen. Het jaar is verdeeld in zomer en winter. De zomers zijn vochtig en heet en de winters droog en warm. De warme temperaturen in de zomer zijn te wijten aan de lage ligging. De golfstroom heeft ook een impact op het klimaat. Dit voorkomt extreme hitteperioden en sterke koude golven. De temperatuurverschillen tussen de winter- en zomermaanden zijn relatief klein. In januari is de maximale temperatuur 24 graden Celsius. Gedurende het jaar neemt dit gestaag toe. Het bereikte zijn hoogtepunt in augustus met 33 graden Celsius. De koudste maanden zijn januari en februari met een minimale temperatuur van 15 graden Celsius. Er wordt in geen enkele maand van het jaar sneeuw verwacht. In vergelijking met de winter is er in de zomer een relatief hoge luchtvochtigheid.

Miami ligt in de Sunshine State Florida. Deze naam laat vakantiegangers verachten ten minste zeven uur zon per dag te hebben in Miami. Deze zeven uur per dag wordt bereikt in januari en december. Februari en november brengen gemiddeld acht uur zonneschijn en maart, augustus, september en oktober negen uur zonneschijn. Van april tot en met juli schijnt de zon tien uur per dag. Het aantal regendagen per maand ligt echter iets anders. De minste neerslag vindt plaats in januari en december met gemiddeld vijf regendagen per maand. Tussen februari en april worden er zes dagen regen verwacht. Vanaf mei neemt het aantal regenachtige dagen toe tot negen, met een piek van 16 dagen regen in augustus. Vanaf september daalt de regenval weer.

Het water van de Atlantische Oceaan is het hele jaar door warm met schommelingen tussen de temperaturen van gemiddeld zo’n negen graden Celsius. De minimale temperatuur van 22 graden Celsius wordt bereikt in januari en februari. In juli en september is de watertemperatuur zo rond de 30 graden Celsius. De warmste maand van de Atlantische Oceaan is de maand augustus met 31 graden. Aangenaam zwemmen is mogelijk vanaf een watertemperatuur van 21 graden Celsius. Deze temperatuur wordt het hele jaar door in Miami bereikt. Zo is het elke maand mogelijk om te zwemmen bij heerlijke temperaturen in de zee.

 

 

Lifeguard Tower, Miami Beach, Florida

Wanneer valt het regenseizoen in Miami?

Het regenseizoen in Miami duurt van mei tot en met oktober. Dit overlapt met het orkaanseizoen. Tijdens het regenseizoen kunnen moesson-achtige regenbuien voorkomen. Mei begint met een gemiddelde van negen regendagen per maand. Het aantal regendagen stijgt gestaag in juni en juli. In augustus heeft de neerslag zijn hoogtepunt bereikt. Deze maand valt er gemiddeld op 16 dagen regen. Vanaf september zal het aantal regenachtige dagen weer afnemen. Het grootste deel van de herfst valt in het regenseizoen, met 14 dagen in september en elf dagen in oktober. Vooral ’s middags vallen er buien. Overstromingen zijn niet ongewoon in Miami tijdens het regenseizoen. Tijdens het regenseizoen valt niet alleen de meeste regen, ook schijnt de zon het langst aan de hemel. Door de hitte in combinatie met de hoge luchtvochtigheid vinden veel toeristen de zomer onaangenaam klam.

Wanneer is het droge seizoen in Miami?

Van november tot en met april heerst het droge seizoen in Miami. Deze maanden brengen aanzienlijk minder regenval met zich mee dan de maanden van het regenseizoen. Het maximale aantal regendagen wordt in november bereikt met gemiddeld zeven dagen regen. Ter vergelijking: tijdens het regenseizoen valt er ongeveer 16 dagen per maand regen. Januari en december zijn de droogste maanden met een gemiddelde van vijf regenachtige dagen. Van februari tot en met april regent het nog maar één dag per maand. Tijdens het droge seizoen schijnt de zon tussen de zeven en de tien uur per dag.

 

Strandhuisje op het strand van Miami

Hoe lang duurt het orkaanseizoen in Miami?

Officieel begint het jaarlijkse orkaanseizoen in Miami begin juni en duurt tot eind november. Niet zelden vormen zich ook tropische cyclonen buiten deze maanden. De meeste cyclonen trekken richting de Sunshine State van half augustus tot eind september. Tijdens het orkaanseizoen moeten vakantiegangers rekening houden met sterke windvlagen. Extreem hoge regenval en overstromingen kunnen grote schade aanrichten in de stad. Samen met New York City en New Orleans is Miami een van de meest kwetsbare steden in de Verenigde Staten. Miami wordt echter niet elk jaar getroffen door een orkaan. Het gebeurt vaak dat orkanen afzwakken boven zee. De uitlopers bereiken dan de stad in de vorm van onweersbuien, hogere regenval en iets lagere temperaturen.

De laatste orkaan trof Florida in september 2017. De orkaan Irma veroorzaakte de ergste verwoesting sinds 2005, toen de orgaan Wilma aan land kwam. Als je naar Miami reist tijdens het orkaanseizoen, hoef je niet bang te zijn. Orkanen worden in Florida nauwlettend gevolgd en het systeem voor vroegtijdige waarschuwingen is erg betrouwbaar. Als zich een gevaarlijke situatie voordoet, worden inwoners en toeristen tijdig geïnformeerd en indien nodig geëvacueerd. Gedetailleerde klimaatvoorspellingen zijn beschikbaar op de website van het National Hurricane Centre.

Miami vakantie

Conclusie: de beste reistijd voor Miami

Ondanks de hoge luchtvochtigheid en de verhoogde kans op regen is de zomer het hoogseizoen voor Miami. Hoewel de zomermaanden in het orkaanseizoen vallen, zijn er veel toeristen in de stad. De prijzen voor vluchten en hotels zijn hoog in de zomer. Vanuit klimatologisch oogpunt is de beste tijd om naar Miami te reizen van november tot april. In deze maanden valt de minste regen en kun je profiteren van optimaal weer voor een droomvakantie in het zuidoosten van Florida. Gurutip: in de maand april is het weer vergelijkbaar met dat in de zomermaanden, maar de kans op regen is veel lager!

Ben je van plan een rondreis door Florida te maken? Dan raad ik je aan om een reis naar de Everglades te plannen. De zuidelijke Florida Keys en Fort Lauderdale zijn ook zeker een excursie waard tijdens je bezoek aan de Sunshine State. Ben je met de hele familie op pad, dan kun je je kinderen verrassen met een bezoek aan Disney World in Orlando. In mijn reiskalender vind je alle informatie over de beste reistijd voor Florida. Zo kun je optimaal voorbereid op roadtrip vertrekken.

Miami is the city where the heat is on

Alle Miami aanbiedingen

De beste reistijd voor andere bestemmingen

Opmerkingen

jouw mening?