Beste reistijd Miami

Wanner is de beste reistijd voor Miami?

In Miami vind je het hele jaar door warme temperaturen. De beste reistijd voor Miami is echter in de maanden november tot en met april. Tijdens deze maanden zijn er gematigde temperaturen en weinig regenval. De luchtvochtigheid is lager in vergelijking met de zomermaanden. Dat is wat veel vakantiegangers comfortabeler vinden. Hoewel het orkaanseizoen in de zomer valt, is het één van de hoogseizoenen voor vakanties in Miami. Als je het niet erg vindt een vakantie door te brengen in warme en vochtige temperaturen en met mogelijk wat regen, is de zomer de perfecte tijd voor je reis. Tussen eind februari en midden april vinden de voorjaarsvakantiefeesten (Spring Breaks) plaats in Amerika. Gedurende deze tijd maken duizenden studenten een trip naar Miami om uitgebreid tijdens hun voorjaarsvakantie te feesten. Als je moeite hebt met zoveel drukte en hectiek, dan moet je deze reistijd vermijden.

 

Alle informatie over het weer in Miami

Meer dan zes miljoen vakantiegangers trekken jaarlijks naar Miami, de beroemdste stad in Florida. De metropool aan de Atlantische Oceaan scoort hoge ogen met zijn prachtige stranden, een bruisend nachtleven en talloze attracties. Deze laatste omvatten het Cubaanse district Little Havana, het offshore-eiland Miami Beach en het Art Deco District. Slechts een paar kilometer van Miami kunnen reizigers op Key Biscayne Island een onvergetelijke tijd doorbrengen. Een reis naar het Everglades National Park wordt ook sterk aanbevolen. Om ervoor te zorgen dat je vakantie niet in het water valt, moet je voor het boeken van je vakantie het weer controleren. Dit is noodzakelijk omdat er een regenseizoen en een droog seizoen is. Bovendien vallen enkele reismaanden in het orkaanseizoen. Ik zal je tips geven over wanneer de beste tijd om naar Miami te reizen is. Met behulp van een klimaattabel laat ik je zien wanneer je de meest aangename temperaturen kan vinden, wanneer de regen op je wacht en in welke maand de zon het meest voor jou schijnt.

Miami Beach

Wanneer is de beste reistijd voor een strandvakantie in Miami?

Het warme klimaat aan de Atlantische kust trekt veel toeristen naar de Sunshine State Florida. Omdat je hier gegarandeerd een onvergetelijke strandvakantie gaat hebben. De populairste stranden van Miami zijn Miami Beach, Key Biscayne, South Beach en Bal Harbour. De turquoise zee van de Atlantische Oceaan is het hele jaar aangenaam warm. Wil je in de maanden met de meeste zonuren naar Miami vliegen? Dan is de beste tijd om naar Miami te gaan tussen april en juli. Tijdens deze maanden schijnt de zon het langst, met gemiddeld zo’n tien uur per dag. De watertemperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden Celsius. Maar pas op: het regenseizoen is van mei tot en met oktober. In deze maanden kan je regenval verwachten in de middag en vochtige, drukkende lucht.

De maanden november tot en met april zijn de beste reistijd voor een strandvakantie naar Miami bij gematigde temperaturen. Tijdens deze periode kan je ontspannen op het strand in de beste klimatologische omstandigheden. De gemiddelde temperaturen zijn vergelijkbaar met die in de zomer. De luchtvochtigheid is echter veel lager en de kans op regen is ook veel lager. Holidayguru-aanbeveling: In april is het ongeveer 28 graden Celsius en heb je slechts zes regenachtige dagen per maand. Met tien uur per dag schijnt de zon in april net zo lang als in de zomer. De gemiddelde watertemperatuur van 25 graden Celsius is een aangenamere verfrissing in vergelijking met de 31 graden in de zomermaanden rond augustus.

 

De beste reismaanden voor Miami in een overzicht

  • Januari: 24°C, 7 uur zon, 5 regendagen, 22°C watertemperatuur.
  • Februari: 25°C, 8 uur zon, 6 regendagen, 22°C watertemperatuur.
  • Maart: 26°C, 9 uur zon, 6 regendagen, 23°C watertemperatuur.
  • April: 28°C, 10 uur zon, 6 regendagen, 25°C watertemperatuur.
  • November: 27°C, 8 uur zon, 7 regendagen, 26°C watertemperatuur.
  • December: 25°C, 7 uur zon, 5 regendagen, 24°C watertemperatuur.

 

Klimaattabel voor Miami

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatur in °C 24 25 26 28 30 31 32 33 32 30 27 25
Min. temperatur in °C 15 15 18 19 22 23 25 25 24 22 19 16
Zonuren per dag 7 8 9 10 10 10 10 9 9 9 8 7
Watertemperatuur in °C 22 22 23 25 27 29 30 31 30 28 26 24
Regendagen per maand 5 6 6 6 9 10 13 16 14 11 7 5

Klimaat in Miami

Miami heeft een tropisch moessonklimaat. Vanwege het warme klimaat het hele jaar door, zijn er geen klassieke seizoenen. Het jaar is verdeeld in zomer en winter. De zomers worden vochtig en heet en de winters droog en warm. De warme temperaturen in de zomer zijn te wijten aan de lage ligging. De golfstroom heeft ook een impact op het klimaat. Dit voorkomt extreme hitteperioden en sterke koude golven. De temperatuurverschillen tussen de winter- en zomermaanden zijn relatief klein. In januari is de maximale temperatuur 24 graden Celsius. Gedurende het jaar neemt dit gestaag toe. Het bereikte zijn hoogtepunt in augustus met 33 graden Celsius. De koudste maanden zijn januari en februari met een minimale temperatuur van 15 graden Celsius. Er wordt in geen enkele maand van het jaar sneeuw verwacht. In vergelijking met de winter is er in de zomer een relatief hoge luchtvochtigheid.

Miami ligt in de Sunshine State Florida. Deze naam laat vakantiegangers verachten ten minste zeven uur zon per dag te hebben in Miami. Deze zeven uur per dag wordt bereikt in januari en december. Februari en november brengen gemiddeld acht uur zonneschijn en maart, augustus, september en oktober negen uur zonneschijn. Van april tot en met juli schijnt de zon tien uur per dag. Het aantal regendagen per maand ligt echter iets anders. De minste neerslag vindt plaats in januari en december met gemiddeld vijf regendagen per maand. Tussen februari en april worden er zes dagen regen verwacht. Vanaf mei neemt het aantal regenachtige dagen toe tot negen, met een piek van 16 dagen regen in augustus. Vanaf september daalt de regenval weer.

Het water van de Atlantische Oceaan is het hele jaar door warm met schommelingen tussen de temperaturen van gemiddeld zo’n negen graden Celsius. De minimale temperatuur van 22 graden Celsius wordt bereikt in januari en februari. In juli en september is de watertemperatuur zo rond de 30 graden Celsius. De warmste maand van de Atlantische Oceaan is de maand augustus met 31 graden. Aangenaam zwemmen is mogelijk vanaf een watertemperatuur van 21 graden Celsius. Deze temperatuur wordt het hele jaar door in Miami bereikt. Zo is het elke maand mogelijk om te zwemmen bij heerlijke temperaturen in de zee.

Goedkope vliegtickets naar Miami

Naar mijn aanbiedingen

 

Strand van Miami

Wanneer is het regenseizoen in Miami?

Het regenseizoen in Miami duurt van mei tot en met oktober. Dit overlapt met het orkaanseizoen. Tijdens het regenseizoen kunnen moesson-achtige regenbuien voorkomen. Mei begint met een gemiddelde van negen regendagen per maand. Het aantal regendagen stijgt gestaag in juni en juli. In augustus heeft de neerslag zijn hoogtepunt bereikt. Deze maand valt er gemiddeld 16 dagen regen. Vanaf september zal het aantal regenachtige dagen weer afnemen. Tijdens het grootste deel van de herfst met 14 dagen in september en elf dagen in oktober valt nog steeds in het regenseizoen. De regen valt vooral in de middag. Overstromingen zijn niet ongewoon in Miami tijdens het regenseizoen. Deze periode brengt ook de meeste zonneschijn van het jaar met zich mee. Door de hitte in combinatie met de hoge luchtvochtigheid in de zomer voelen veel toeristen zich ongemakkelijk bij het vochtige weer.

Wanneer valt het droge seizoen in Miami?

Van november tot en met april heerst het droge seizoen in Miami. Deze maanden brengen aanzienlijk minder regenval met zich mee dan de maanden van het regenseizoen. Het maximale aantal regendagen wordt in november bereikt met gemiddeld zeven dagen regen. Ter vergelijking: tijdens het regenseizoen valt er ongeveer 16 dagen per maand regen. Januari en december zijn de droogste maanden met een gemiddelde van vijf regenachtige dagen. Van februari tot en met april regent het nog maar één dag per maand. Tijdens het droge seizoen schijnt de zon tussen de zeven en de tien uur per dag.

 

Strandhuisje op het strand van Miami

Hoe lang duurt het orkaanseizoen in Miami?

Officieel begint het jaarlijkse orkaanseizoen in Miami begin juni en duurt tot eind november. Niet zelden vormen tropische cyclonen zelfs buiten deze maanden. De meeste cyclonen vinden echter plaats van half augustus tot eind september. Tijdens het orkaanseizoen moeten vakantiegangers rekening houden met sterke stormvlagen. Extreem hoge regenval en overstromingen veroorzaken grote schade in de stad. Samen met New York City en New Orleans is Miami een van de meest kwetsbare steden in de Verenigde Staten. Miami wordt echter niet elk jaar getroffen door een orkaan. Het gebeurt vaak dat orkanen afgezwakt worden door de zee. In de stad zelf gaat dit vaak gepaard met onweersbuien, hogere regenval en iets lagere temperaturen.

De laatste orkaan trof Florida in september 2017. De orkaan Irma veroorzaakte de ergste verwoesting sinds 2005, toen de orgaan Wilma aan land kwam. Als je gaar reizen in het orkaanseizoen, hoef je niet bang te zijn. Orkanen worden in Florida nauwlettend gevolgd en het systeem voor vroegtijdige waarschuwingen is erg betrouwbaar. Als zich een gevaarlijke situatie voordoet, worden burgers en toeristen tijdig geïnformeerd en indien nodig geëvacueerd. Gedetailleerde klimaatvoorspellingen zijn beschikbaar op de website van het National Hurricane Centre.

Verwoestingen na orkaan Irma

Mijn conclusie voor de beste reistijd Miami

Ondanks de hoge luchtvochtigheid en de verhoogde kans op regen is de zomer het hoogseizoen voor Miami. Hoewel de zomermaanden in het orkaanseizoen vallen, moet je in dit seizoen rekening houden met veel toeristen. De prijzen voor vluchten en accommodatie stijgen ook in de zomer. Vanuit een klimatologisch oogpunt is de beste tijd om naar Miami te reizen van november tot april. In deze maanden valt het droge seizoen over de stad en dus heb je dus optimaal weer voor een droomvakantie in het zuidoosten van Florida. De temperaturen zijn aangenaam warm en het regent minder dan in de andere maanden van het jaar. Mijn tip: de maand april heeft een vergelijkbaar klimaat als in de zomermaanden, maar de kans op regen is veel lager.

Ben je van plan een rondreis door Florida te maken? Dan raad ik je aan om een reis naar de Everglades te plannen. De zuidelijke Florida Keys en Fort Lauderdale zijn ook de moeite waard om een excursie naar te maken tijdens je bezoek aan de Sunshine State. Als je je kinderen blij wilt maken, dan moet je zeker de themawereld Disney World in Orlando bezoeken. In mijn reiskalender vind je alle informatie over de beste reistijd voor Florida. Kijk eens rond! Zo ga je dus goed voorbereid op roadtrip.

Zin om te reizen?

Hier vind je al mijn deals naar Miami

Meer informatie over Miami en Florida

De beste reistijden voor andere bestemmingen

Opmerkingen

jouw mening?