Beste reistijd New York

Vraagt je je af welke maanden de beste maanden zijn om naar New York te gaan? Ik zal je vertellen wat de beste reistijd voor New York is. Ik vertel je meer over het weer en het klimaat in deze wereldstad. Aan de hand van de klimaattabel met de gemiddelde temperaturen in New York City kun je bepalen wanneer je de stad wilt bezoeken. Daarnaast vertel ik je wat de beste reistijd is om naar Niagara Falls te reizen.

Overzicht

Empire State Building in New York

Wat is de beste reistijd voor New York City?

De temperatuur is in april, mei, september en oktober ideaal om een stedentrip naar New York te maken. Het weer is in deze maanden mild en aangenaam terwijl het in de zomer erg heet kan zijn. De beste reistijd voor New York bestaat dan ook uit de lente en de herfst.

De seizoenen zijn in New York City goed merkbaar. De winters zijn ijzig met koude wind terwijl de zomers erg heet zijn. Niet iedereen wil zijn vakantie doorbrengen met extreem hoge of lage temperaturen. Manhattan is in de lente erg leuk. Bij een aangename tien tot twintig graden kun je de stad te voet verkennen. De talrijke parken van de stad schitteren in prachtige kleuren. Een bezoek aan Central Park tussen april en juni is een absolute must. Wanneer de eerste knoppen ontkiemen en de bloemen bloeien, is het geweldig om door de Big Apple te slenteren. Een bezienswaardigheid is ook de traditionele “Easter Parade” in april. Elk jaar op Paaszondag verandert het stadscentrum van New York in een paas-spektakel. Nog een reden om in het voorjaar een reis te plannen naar deze metropool. Hoewel april de meeste regendagen per maand kent, lokken temperaturen tussen de 16 en 27 graden veel bezoekers naar Manhattan.

De beste reistijd voor New York City

 • Maart: 10°C, 7 zonuren, 9 regendagen
 • April: 16°C, 8 zonuren, 9 regendagen
 • Mei: 23°C, 8 zonuren, 9 regendagen
 • Juni: 27°C, 10 zonuren, 9 regendagen
 • September: 26°C, 9 zonuren, 6 regendagen
 • Oktober: 18°C, 7 zonuren, 6 regendagen

 

Zonsondergang in New York

Alle New York deals

Het weer in New York City is tot en met oktober zacht. Vanwege het milde klimaat zijn de herfstmaanden september en oktober ideaal voor een reis naar de Big Apple. In september kunnen vakantiegangers temperaturen tussen de 16 en 26 graden Celsius verwachten, terwijl de zon ongeveer negen uur per dag schijnt en er zo’n zes regenachtige dagen zijn. In oktober is het al veel frisser met 10 tot 18 graden Celsius. Tijdens de herfstmaanden en tot in november is het “Indian Summer” in New York. De natuur heeft een prachtige gloed en schitterende kleuren. De bomen van Central Park zijn gedompeld in gouden kleuren en nodigen uit tot een idyllische fietstocht of rit per koets. In het najaar kun je onvergetelijke dagen beleven in New York.

Klimaattabel voor New York City

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 3 5 10 16 23 27 30 29 26 18 13 5
Min. temperatuur in °C -3 -3 1 5 12 16 19 19 16 10 4 0
Zonuren per dag 5 6 7 8 8 10 10 11 9 7 6 6
Regendagen per maand 9 9 9 9 9 9 8 7 6 6 8 8

Het weer in New York City buiten de beste reistijd

Zoals gezegd is het onderscheid tussen de vier seizoenen goed te merken in New York City. Het voorjaar en het najaar brengen milde temperaturen en aangenaam weer voor sightseeing met zich mee. In de zomer moeten vakantiegangers zich instellen op zeer hete en in de winter op zeer koude dagen. Extreme klimatologische omstandigheden zoals orkanen of tornado’s, zoals die in Florida voorkomen, zijn een uitzondering in New York. Regen verspreidt zich gelijkmatig over het hele jaar. Hoewel de beste reistijd voor New York City bestaat uit de maanden maart, april, mei, juni, september en oktober, is een reis naar de Big Apple aantrekkelijk in elk seizoen. Als je goed voorbereid bent op het weer, staat niets een vakantie in New York in de weg. Hieronder volgt meer informatie over de temperaturen in de zomer en de winter en hoeveel regenachtige dagen en uren zonneschijn je in New York City staan te wachten. Zo ben je goed voorbereid op het klimaat van deze wereldstad.

Het weer in New York in de winter

Tussen half januari en eind maart kun je voor een zacht prijsje op stedentrip naar New York. De reden hiervoor is het winterse weer, het kan goed koud worden in de winter. IJzige wind en sneeuwstormen zijn niet ongewoon in deze tijd van het jaar. Om van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te komen, moet je tijdens de wintermaanden teruggrijpen op taxi, Uber of metro. Wees echter gewaarschuwd: sneeuw en gladheid kunnen in de winter leiden tot verkeerschaos. De koudste maanden zijn januari en februari, met lage temperaturen tot -3 graden. Temperaturen tussen de 0 en 5 graden Celsius hebben de overhand in december. In januari moet je het doen met gemiddeld vijf uur zonneschijn per dag, in februari is dit gemiddeld zes uur per dag. In december zijn er gemiddeld acht dagen regendagen per maand en schijnt de zon ongeveer zes uur per dag. In januari en februari regent het gemiddeld op negen dagen. In uitzonderlijke gevallen kan de temperatuur dalen tot -20 graden Celsius. Ondanks dit koude weer is New York City ook in de winter een bezoekje waard. Of het nu in de kersttijd is, op oudejaarsavond of op Valentijnsdag – de Big Apple heeft iets magisch. In de periode rond deze feestdagen stijgen de prijzen voor een vakantie in New York aanzienlijk. Als je kerst of oud en nieuw in New York wil doorbrengen, moet je je reis vroeg plannen omdat vluchten en hotels snel volgeboekt zijn. Een highlight in het winterseizoen is schaatsen in Central Park of bij het Rockefeller Center. Ook New Year’s Eve op Times Square is ongeacht de ijzige temperaturen een unieke ervaring. Als je in de winter naar New York gaat, neem dan voldoende warme kleding mee om de sneeuw en kou te trotseren. Zo breng je ook buiten de beste reistijd voor New York onvergetelijke dagen door in de kosmopolitische stad.

 

 

Het weer in New York in de wintermaanden:

 • November 4°C, 6 zonuren, 8 regendagen
 • December: 0°C, 6 zonuren, 8 regendagen
 • Januari: -3°C, 5 zonuren, 9 regendagen
 • Februari: -3°C, 6 zonuren, 9 regendagen

 

Sneeuw in New York

Het weer in New York in de zomer

De zomer in New York City brengt vaak broeierige temperaturen van meer dan 30 graden Celsius met zich mee. Zelfs ’s nachts koelt het niet af in de metropool. De warmste maand van het jaar is juli met een gemiddelde van 30 graden. Ook in augustus klimt de thermometer tot 29 graden. Voor mensen met hartproblemen is een reis naar New York in deze tijd van het jaar niet aan te raden. Als je het warme, klamme weer in de zomer niet erg vindt, dan is de stad in deze periode zeker een reis waard. Maar wees gewaarschuwd: op sommige dagen kunnen de temperaturen boven de 40 graden stijgen. In de maanden juni en juli schijnt de zon gemiddeld tien uur per dag. In augustus kun je de meeste uren zonneschijn verwachten, namelijk elf in aantal. Naast september en oktober is augustus de maand met de minste regendagen per maand. Gemiddeld valt op zeven dagen regen in augustus. Als het in de zomer in Manhattan te warm wordt, kun je het strand van Coney Island bezoeken om te ontspannen. Koel overdag af in de Atlantische Oceaan voordat je ’s avonds terugkeert in de warme stad. Als alternatief kun je aan de hitte ontsnappen in een museum of een van de winkelcentra met airconditioning. Voor muziekliefhebbers is er in juli en augustus van alles te doen in New York City, zoals in Central Park en Bryant Park. Een bezoek aan een openluchtconcert op een warme zomeravond is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

 

Het weer in New York in de zomermaanden:

 • Juni: 27°C, 10 zonuren, 9 regendagen
 • Juli: 30°C, 10 zonuren, 8 regendagen
 • Augustus: 29°C, 11 zonuren, 7 regendagen

 

Foto van Manhattan

Wanneer is de beste reistijd voor de Niagara watervallen?

Beste reistijd Niagara watervallen: april, mei, juni, september en oktober

De beste tijd om naar Niagara Falls te reizen is van april tot en met oktober. In deze maanden kunnen vakantiegangers milde tot vrij warme temperaturen verwachten. In juli en augustus tref je het mooiste weer. In deze periode kan het erg druk zijn bij de Niagara watervallen.

Buiten NYC heeft de staat New York nog een grote trekpleister: de Niagara watervallen op de grens met Canada. Het natuurlijke schouwspel van de watervallen is prachtig. Om ervoor te zorgen dat je reis naar de Niagara watervallen niet in het water valt, is het aan te raden de klimaattabel hieronder te bekijken. De temperatuur ligt in april nog rond de 11 graden Celsius maar klimt gestaag naar gemiddeld 27 graden Celsius in juli. Dit is niet alleen de warmste maand van het jaar, maar ook de maand met de minste neerslag. De zon schijnt zo’n tien uur per dag. In augustus is het met 26 graden maar 1 graad kouder dan in juli. Doordat veel toeristen in de zomerperiode de watervallen komen bekijken, is een rustige wandeling langs het water er niet echt bij. Als beste reistijd voor de Niagara watervallen raad ik daarom april, mei, juni, september en oktober aan.

De winter is niet aan te raden voor een bezoek aan de watervallen. Vanwege de noordelijke ligging is het in deze periode zeer koud, met een temperatuur tot -8 graden Celsius. De koudste maanden zijn januari en februari met -7 en -8 graden Celsius. Met slechts vier uur zonneschijn in februari, drie in november en januari en twee uur zonneschijn in december, zijn deze maanden niet ideaal voor een reis naar de Niagara watervallen. De Canadese noordenwind brengt ijskoude lucht naar New York in de wintermaanden. Als je tijdens een bezoek niet ingesneeuwd wilt raken, kun je beter een andere reistijd kiezen voor Niagara Falls. Hoewel de ijzige watervallen een unieke charme uitstralen, is een bezoek tijdens het winterseizoen zeker niet voor iedereen.

Klimaattabel voor de Niagara watervallen

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 0 0 5 11 18 23 27 26 22 16 7 2
Min. temperatuur in °C -7 -8 -4 2 7 12 15 14 10 6 1 -5
Zonuren per dag 3 4 6 7 8 9 10 9 7 5 3 2
Regendagen per maand 13 12 10 10 9 8 7 8 9 10 12 14

Niagara Falls

Geografie van New York

De staat New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten. Gelegen aan de Atlantische kust grenst de Empire State aan Pennsylvania en New Jersey in het zuiden, Massachusetts, Vermont en Connecticut in het oosten en Canada in het noorden. De staat is verdeeld in Upstate New York en Downstate New York. Alles boven New York City heet Upstate New York. Downstate New York bestaat uit Long Island en de Big Apple. Een groot deel van de staat New York bestaat uit de Appalachen. Dit 2.400 kilometer lange, beboste laaggebergte vormt de staat zowel geologisch als klimatologisch. Een echt natuurspektakel zijn de Niagara watervallen. De watervallen vormen de grens tussen Ontario (Canada) en New York. Elk jaar komen meer dan 18 miljoen toeristen naar de Niagara Falls. Met bijna 60 miljoen bezoekers is New York City de populairste bestemming in de staat New York. The Big Apple is verreweg de grootste stad van de staat New York.

Klimaat New York

De staat New York heeft volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger een gematigd landklimaat in het noorden (Buffalo) en een warm landklimaat in het zuiden (New York City). Aan de kust is de gemiddelde temperatuur 12 graden. De staat ligt relatief zuidelijk. New York City bevindt zich bijvoorbeeld op dezelfde breedtegraad als Napels. Dankzij de ligging zijn de temperaturen ’s zomers hoog. In de maanden juni, juli, augustus en september is het gemiddeld 25-30 graden Celsius in New York. Een bijzondere ervaring is een vakantie in New York in de herfst. Tijdens deze Indian Summer” wachten vakantiegangers milde temperaturen en een prachtig kleurende natuur. Na de nachtvorst klimt de temperatuur gedurende dag weer naar een aangename 21 graden. De beste reistijd voor een vakantie tijdens de “Indian Summer” is de periode van half september tot half november. Oktober biedt een gouden herfst. In de winter hebben de Appalachen invloed op het weer in New York. Tussen december en maart is de gemiddelde temperatuur 0 graden. De regen wordt gelijkmatig over het jaar verdeeld. In de Appalachen is het door de hoogte wat koeler, terwijl er minder regen valt dan in de rest van de staat. Het kan in de winter -10 worden in de Appalachen, waardoor men op sommige plekken kan skiën, snowboarden en langlaufen. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 20 graden Celsius. In het noordwesten van de staat is het klimaat gelijk aan dat in de Appalachen, al zijn de temperaturen er wat milder.

Conclusie: de beste reistijd voor New York

Afhankelijk van je smaak, varieert de beste reistijd voor New York. De herfst is perfect voor een reis naar Upstate New York. De “Indian Summer” geeft de natuur prachtige kleuren. Plan lange wandeltochten en laat je betoveren door het prachtige bladerdek. In de winter kun je skiën en snowboarden in de Appalachen. De beste reistijd voor de Niagara watervallen is van april tot en met oktober. Vanwege het prettige klimaat is juli de meest populaire maand voor een reis naar de beroemde watervallen. Ik raad je aan deze maand te vermijden om niet door de mensenmenigte overspoeld te worden. Ook in de winter zijn de Niagara watervallen een prachtige bestemming. Vanwege de vrieskou en ijzige wind is deze periode echter niet voor iedereen geschikt.

Het klimaat in New York maakt van de staat het hele jaar door een aantrekkelijke reisbestemming. Lente, zomer, herfst of winter, New York City is altijd een bezoek waard. Het klimaat is echter het meest aangenaam voor een stedentrip in de lente en de herfst. De beste reistijd voor New York City zijn de maanden maartaprilmeijuniseptember en oktober. Tijdens deze maanden is het weer aangenaam mild met temperaturen tussen de 10 en maximaal 26 graden Celsius. Kun je goed tegen heet weer, dan is ook de zomer een optie voor een stedentrip naar New York. Met elf uur zon per dag en een gemiddelde van 29 graden is juli de warmste maand van het jaar. Rond kerst en oud en nieuw is New York City ook een enorm populaire bestemming. De prijzen voor vluchten en hotels zullen in deze periode echter erg hoog liggen. In de winter dien je bovendien warme kleding in te pakken om de koude temperaturen tot -3 graden en de ijzige noordenwind te trotseren.

Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Alle New York deals

De beste reistijd voor andere bestemmingen

Opmerkingen

jouw mening?