Ondanks dat de ongelofelijke hoeveelheden water niet bepaald rustgevend ogen, terwijl ze met een weergaloze kracht neer razen in de diepte, kunnen deze spectaculaire watervallen vaak toch een verrassend kalmerend effect hebben. Het zijn nou eenmaal verbazingwekkende natuurlijke spektakels die werkelijk een lust voor het oog zijn – en tegelijkertijd kom je helemaal tot rust door diep in het neerdalende water te staren! Je kunt de machtige brul van het kolkende water horen en je zult waarschijnlijk een beetje nat gespetterd worden als je iets te dichtbij staat. Er zijn zo veel en zulke verschillende watervallen in de wereld te vinden. Omdat ik zo van deze waterwonderen houdt heb ik de beste voor je opgezocht en een lijst gemaakt met de 10 meest spectaculaire watervallen ter wereld!

Top 10 – de meest spectaculaire watervallen ter wereld

  • Huka Falls in Nieuw Zeeland | Krka Watervallen in Kroatië | Kuang Si Watervallen in Laos
  • Ban-Gloc Watervallen in China/Vietnam | Seljalandfoss Watervallen in IJsland | Rheinfall in Zwitserland
  • Niagara Falls in VS/Canada | Dettifoss Watervallen in IJsland | Victoria Falls tussen Zambia en Zimbabwe
  • Iguaçu Watervallen in Argentinië/Brazilië

Huka Falls in Nieuw Zeeland

De Huka Falls in Nieuw Zeeland zijn prachtig – per seconde valt er meer dan 220,000 liter water de 11 meter diepe diepte in. Er is een brug over de watervallen waar je een adembenemend uitzicht over de gutsende watermassa in de buurt kunt krijgen. Pas maar op dat je er niet in valt! 🙂

 • Accommodatie in de buurt: Het vijfsterren Huka Lodge, slechts 1.4 kilometer van de Huka Falls vandaan.

spectaculaire watervallen

Krka Watervallen in Kroatië

De 17 watervallen van het Krka Nationaal Park in Kroatië zijn bij elkaar een totaal van 46 meter. Het glinsterende groene water vloeit door verschillende brede rivieren in het park, sommigen tot wel 100 meter breed, tot het water uiteindelijk de laatste klif af dendert en in een meer terecht komt waar je kunt zwemmen.

 • Accommodatie in de buurt: Het driesterren Vrata Krke Hotel, slechts 0.8 km van het Krka Nationaal Park vandaan.

spectaculaire watervallen

Kuang Si Watervallen in Laos

De Kuang Si Watervallen kunnen in een jungle-park in Laos gevonden worden. In dit tropische gebied, waar je een grote diversiteit aan planten vindt, voel je al snel een avontuurlijk enthousiasme opkomen. De watervallen vloeien geleidelijk in kleine stukjes naar beneden, waardoor het veel kleine plasjes en watervalletjes creëert waar je daadwerkelijk ook in kunt zwemmen!

 • Accommodatie in de buurt: Het viersterren Le Palais Juliana Hotel, 17.7 km verwijdert van Kuang Si.

spectaculaire watervallen

Ban-Gioc Watervallen in China/Vietnam

De Ban-Gioc Watervallen bevinden zich precies op de grens tussen China en Vietnam en ze dalen of via verschillende niveaus met in totaal een hoogteverschil van meer dan 53 meter. De Ban-Gioc Watervallen groep is een van de grootste in de wereld die twee landsgrenzen passeert.

 • Accommodatie in de buurt: er bevinden zich gasthuizen in het dorpje Ban-Gioc.

spectaculaire watervallen

Seljalandsfloss Watervallen in IJsland

De watermassa van de Seljalandsfoss in IJsland raast via een duizelingwekkende daling van 66 meter de diepte in. Het hoogtepunt: je kunt achter de waterval langs lopen en er recht doorheen kijken. Echt spectaculair!

 • Accommodatie in de buurt: De Hellisholar Cottages, 12.4 km van Seljalandsfoss vandaan.

spectaculaire watervallen

Rheinfall in Zwitserland

De Rheinfall in Zwitserland is de grootste waterval in Europa. Het water maakt een vrije val van 23 meter. In de avond is de waterval verlicht met heldere lampen, wat het een coole combinatie geeft van natuurlijke en technologische effecten.

 • Accommodatie in de buurt: Het driesterren Hotel Rheinfall, slechts 0.7 km van de Rheinfall vandaan.

spectaculaire watervallen

Niagara Falls in VS/Canada

De Niagra Falls, op de grens tussen de VS en Canada, zijn de bekendste en misschien ook wel meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Aan de zijde van de Verenigde Staten worden ze ook wel de “American Falls”genoemd en bereiken ze een hoogte van zo’n 21 tot 34 meter. Aan de Canadese zijde valt het water zo’n 52 meter naar beneden van de daar “Horseshoe Falls” geheten.

 • Accommodatie in de buurt: De Country Inn & Suites Niagra Falls, slechts 0.8 km van het Niagra Falls Centre vandaan.

spectaculaire watervallen

Dettifoss Waterval in IJsland

Het gletsjerwater van Dettifoss valt in een kloof van 44 meter diep en 100 meter wijdt. Er stroomt zoveel water door de Dettifoss  dat het de krachtigste waterval in Europa is.

 • Accommodatie in de buurt: Het Hotel Skulagardur, 21.8 km van de Dettifoss waterval vandaan.

spectaculaire watervallen

Victoria Falls tussen Zambia en Zimbabwe

Victoria Falls bevinden zich ook op een grens – die tussen Zambia en Zimbabwe om precies te zijn. De watervallen zijn een UNESCO World Heritage Site en er worden hier zeer veel avontuurlijke activiteiten aangeboden. Meer dan 3,000 ton water vloeit hier per seconden door en valt vervolgens 100 meter naar beneden met een oorverdovend lawaai.

 • Accommodation nearby: The Ilala Lodge, only 0.4 km away from Victoria Falls.

spectaculaire watervallen

Iguaçu Watervallen in Argentinië/Brazilië

De Iguaçu Watervallen liggen ook op een grens, ditmaal die tussen Brazilië en Argentinië. Een totaal van 275 individuele watervallen, over een afstand van 2.7 km verspreidt, vormen samen de Iguaçu watervallen. Op sommige plekken vallen de indrukwekkende hoeveelheden water tot wel 80 meter naar beneden.

 • Accommodatie in de buurt: Het 5 star Belmond Hotel das Cataratas, slechts 0.6 km van de Iguaçu Watervallen vandaan.

spectaculaire watervallen

Er bestaan vanzelfsprekend nog veel meer prachtige spectaculaire watervallen in de wereld – maar deze zijn duidelijk de 10 meest spectaculaire watervallen die ik ben tegengekomen in de wereld! Welke watervallen hebben jou het meest versteld doen staan? Waar in de wereld heb jij al wel eens zulk natuurlijk spektakel gezien? Ik ben benieuwd of ik nog mooie watervallen gemist heb, dus als je nog een waterval kent die je mist in mijn lijstje dan kan je me altijd wat foto’s sturen en wie weet gebruik ik ze dan in een van mijn toekomstige artikelen of deals!