Ook dit jaar staat de Belgische stad Boom weer in het teken van de fantasiewereld van Tomorrowland. Tickets voor Tomorrowland zijn felbegeerd en het festival is elk jaar ongelofelijk snel uitverkocht. Ben je er dit jaar niet bij? Ik schreef een artikel met alles wat je moet weten over het festival en hoe je volgend jaar de beste kans maakt om je Tomorrowland tickets te bemachtigen!

Omdat ik regelmatig vragen krijg over dit populaire festival, besloot ik een artikel te maken om al jullie vragen te beantwoorden. Op die manier ben je helemaal klaar om het gras weg te dansen voor de mainstage van Tomorrowland op de beats van grootmeesters zoals Martin Garrix, Armin Van Buuren, Marshmello en Dimitri Vegas & Like Mike!

Tomorrowland

Wat is Tomorrowland eigenlijk?

Wanneer is Tomorrowland? | Welke line-up is er op Tomorrowland?

Waar ligt Tomorrowland? | Hoeveel mensen komen naar Tomorrowland?

Wat kost Tomorrowland? | Hoe bemachtig je Tomorrowland tickets?

Waar verblijf ik tijdens Tomorrowland? | Sfeer op Tomorrowland

Dorp Tomorrowland

Wat is Tomorrowland eigenlijk?

Wat begon als een eendaags festival in het Belgische Boom in 2005, is nu uitgegroeid tot een van de meest populaire festivals ter wereld. Tomorrowland ging in 12 jaar van 9.000 bezoekers naar 400.000! En dat komt niet alleen omdat het festival elk jaar de grote namen van de elektronische muziek op een affiche samenbrengt.

Tomorrowland Pano
©Tomorrowland

Tomorrowland is veel meer dan enkel muziek, het is een beleving geworden. Over alles wordt nagedacht: de inkleding van de podia, de camping Dreamville, de Tomorrowland Bracelets, de randanimatie, … Op welk ander festival ter wereld vind je een juwelier, beautysalon, cirque-de-soleil-dansers, gigantische led-geanimeerde overdekte podia, … ? Geen wonder dat Tomorrowland bij velen bovenaan de bucketlist prijkt! Hieronder kan je de aftermovie van de editie van 2020 bewonderen!

Wanneer is Tomorrowland?

Enkele jaren geleden besloten de organisatoren Tomorrowland te spreiden over twee weekends. Op die manier willen ze het grote aantal internationale en lokale fans die staan te springen om een keertje te gaan, een grotere kans geven om een ticket te bemachtigen en het technosprookje te beleven. In 2022 worden er zelfs drie weekenden georganiseerd:

  • vrijdag 15 juli t/m zondag 17 juli 2022
  • vrijdag 22 juli t/m zondag 24 juli 2022
  • vrijdag 29 juli t/m zondag 31 juli 2022
Tomorrowland Dj Tafel
©Tomorrowland

Welke line-up is er op Tomorrowland?

De line up voor de nieuwste editie van Tomorrowland is ook dit keer weer ontzettend uitgebreid, in 2022 komen er zoals gebruikelijk veel grote namen.

Hieronder geven we je een klein kijkje in de lijst van artiesten die langs zullen komen op enkele van de vele Tomorrowland podia. Het thema van dit jaar is The reflection of love

Main Stage
Armin Van Buuren
Robin Schulz
Hardwell
Alan Walker
Tiësto
Purple Disco Machine
Yellow Claw
Lucas & Steve
Afrojack

Freedom Stage
Meduza
Yotto
Ida Engberg
Eric Prydz
Christoph
Outsiders
Goldfox

Atmosphere Stage
Chris Liebing
Charlotte de Witte
Olivier Weiter
Juliet Fox
Amelie Lens
Stephan Bodzin
Pan-Pot

Crystal Garden Stage
Fedde le Grand
Sunnery James & Ryan Marciano
Netsky
Oliver Smith
Elderbrook
DIPLO

The Library Stage
De Jeugd van Tegenwoordig
Nicky Romero
Dimitri Vegas & Like Mike
Goldband
Robin Schulz
Lost Frequencies
Timmy Trumpet
Martin Garrix

The Rose Garden Stage
Jones & Stephenson
DJ Ghost
Yves Deruyter
Wolfpack
Murdock

Waar ligt Tomorrowland?

Tomorrowland lijkt zo weggelopen uit een wel heel fantasierijk sprookje maar het ligt wel degelijk in België. Elk jaar slaat de organisatie de tenten op in het recreatiedomein De Schorre in Boom. Die gemeente ligt tussen Antwerpen en Brussel. De Schorre is een oude kleiput, bezaaid met vijvers en prachtige natuur. Nu ik eraan denk, ook buiten het festival is dit een bezoekje waard! In totaal neemt Tomorrowland maar liefst meer dan 100 hectare in en rond de Schorre in!

 

 

Tomorrowland Details
©Tomorrowland

Hoeveel mensen komen elk jaar Tomorrowland?

De verwachting is dat er in 2022 maar liefst 600.000 feestvierders van over de hele wereld samen zullen komen in De Schorre. Een paar jaar geleden kochten maar liefst 121 nationaliteiten kochten een ticket voor Tomorrowland! Voor de mainstage wapperen de meest kleurrijke vlaggen van exotische landen. Dat draagt ook bij tot de charme van het festival. Je danst met mensen uit landen waar je nog nooit bent geweest en iedereen deelt dezelfde passie voor elektronische muziek en genieten van het leven! Niets leuker dan tijdens een optreden van Purple Disco Machine of Martin Garrix nieuwe vrienden te maken die uit alle uithoeken van de wereld komen.

Wat kost Tomorrowland?

 

Pre-sale Ticket Sale
Full Madness Pass € 261,50 € 310
Full Madness Comfort Pass € 462 € 535,50
Dagticket € 111 € 114,50
Comfort dagticket € 199,50 € 210
Pleasure dagticket € 156 € 178,50

 

Een Full Madness Pass voor Tomorrowland 2022, oftewel het Tomorrowland weekendticket, kost je €261,50 of €310 als je te laat was voor de pre-sale. Wil je ook toegang tot de VIP-zones? Dan betaal je al snel €462 of €535,50! De prijs van een dagticket komt neer op ongeveer een €111. Maar dan heb je nog geen ticket voor de camping, Dreamville. Een basisticket daarvoor kost je €74 of €80.

Tomorrowland Led Stage
©Tomorrowland

Hoe bemachtig je Tomorrowland tickets?

Ik moet je jammer genoeg teleurstellen, de drie weekenden Tomorrowland van 2022 zijn al een hele tijd hopeloos uitverkocht… De tickets voor het Tomorrowland Festival zijn vaak zelfs al binnen een uur uitverkocht! Maar ik kan je wel uitleggen hoe je volgend jaar de beste kans maakt om erbij te zijn.

Registreer je alvast op de website van Tomorrowland. Op de dag van de ticketverkoop krijg je via dit account toegang tot de ticketverkoop. Daarna gaat het snel: zodra je de tickets hebt, rest je enkel nog het betalen. Leuk detail: Tomorrowland werkt al even niet meer met tickets of stoffen festivalbandjes, in plaats van een ticket krijg je een mooie, gepersonaliseerde Bracelet. Dat is niet alleen je toegang tot het festival maar meteen je betaalmiddel op het festival en de camping. Wat best wel handig is, zo hoef je geen cash mee te brengen!

©Tomorrowland

Guru-tip: Is het je dit jaar niet gelukt om kaartjes in handen te krijgen? Kijk toch vanuit thuis mee naar fantastische acts via de Tomorrowland livestream!

 

Waar verblijf ik tijdens Tomorrowland?

Kamperen op Tomorrowland is een hele belevenis. Je kan het wel raden, dit is geen gewone festivalcamping. Dreamville is een mix tussen een sprookjesdorp dat zo in Disneyfilm zou kunnen passen en een luxe camping. Wat kamperen betreft kan je kiezen uit 12 formules, stuk voor stuk unieke belevenissen. Maar je vindt er ook een supermarkt, juwelier, beautysalon, … Je hoeft eigenlijk zelf geen eten mee te nemen naar de camping. Je vindt er eetstandjes met verschillende gerechten van over heel de wereld, BBQ terreinen, een verse bakker en zelfs een slager! Toevallig het afgelopen jaar de Lotto gewonnen? Dan heb je geluk! Tomorrowland verhuurt ook een ruime, moderne Mansions met een eigen badkamer, terras en opties als room service en massages!

Tomorrowland Inkleding
©Tomorrowland

Sfeer op Tomorrowland?

Bezoekers uit meer dan 200 landen ter wereld komen aan de mainstage en andere podia samen als een familie op Tomorrowland. Saamhorigheid, plezier en je gewoon goed voelen zijn op Tomorrowland bijna even belangrijk als de muziek, al blijft die natuurlijk op de eerste plek komen! Laat je onderdompelen in deze te gekke droomwereld, al die problemen van het dagelijks leven zullen vervagen en al het slechte in de wereld lijkt een vage herinnering. Iedereen wil hier hetzelfde op dit festival: een leuke tijd beleven, nieuwe mensen ontmoeten en onbezorgd feesten!

Tomorrowland at night
©Tomorrowland

Naast België werd Tomorrowland in het verleden trouwens ook al georganiseerd in Brazilië en de Verenigde Staten! Plannen rond toekomstige verre bestemmingen zitten voorlopig nog in diepvriezer. De organisatie kondigde wel al aan dat het een wintereditie van Tomorrowland zal houden in Alpe d’Huez, ik hou jullie op de hoogte! En indien je dit jaar geen tickets hebt kunnen bemachtigen: Nederland is rijk aan geweldige festivals! Denk bijvoorbeeld een aan Amsterdam Open Air, Defqon 1, Lowlands, Loveland en nog veel meer!

Kijk hier welke festivals deze zomer plaatsvinden: