Ook dit jaar staat de Belgische stad Boom weer in het teken van de fantasiewereld van Tomorrowland. Tickets voor Tomorrowland zijn felbegeerd en het festival is elk jaar ongelofelijk snel uitverkocht. Ben je er dit jaar niet bij? Ik schreef een artikel met alles wat je moet weten over het festival en hoe je volgend jaar de beste kans maakt om je Tomorrowland tickets te bemachtigen!

Omdat ik regelmatig vragen krijg over dit populaire festival, besloot ik een artikel te maken om al jullie vragen te beantwoorden. Op die manier ben je helemaal klaar om het gras weg te dansen voor de mainstage van Tomorrowland op de beats van grootmeesters zoals David Guetta, Armin Van Buuren, Netsky en Dimitri Vegas & Like Mike!

Tomorrowland

Wat is Tomorrowland eigenlijk?

Wanneer is Tomorrowland? | Welke line-up is er op Tomorrowland?

Waar ligt Tomorrowland? | Hoeveel mensen komen naar Tomorrowland?

Wat kost Tomorrowland? | Hoe bemachtig je Tomorrowland tickets?

Waar verblijf ik tijdens Tomorrowland? | Sfeer op Tomorrowland

Dorp Tomorrowland

Wat is Tomorrowland eigenlijk?

Wat begon als een eendaags festival in het Belgische Boom in 2005, is nu uitgegroeid tot een van de meest populaire festivals ter wereld. Tomorrowland ging in 12 jaar van 9.000 bezoekers naar 400.000! En dat komt niet alleen omdat het festival elk jaar de grote namen van de elektronische muziek op een affiche samenbrengt.

Tomorrowland Pano
©Tomorrowland

Tomorrowland is veel meer dan enkel muziek, het is een beleving geworden. Over alles wordt nagedacht: de inkleding van de podia, de camping Dreamville, de Tomorrowland Bracelets, de randanimatie, … Op welk ander festival ter wereld vind je een juwelier, beautysalon, cirque-de-soleil-dansers, gigantische led-geanimeerde overdekte podia, … ? Geen wonder dat Tomorrowland bij velen bovenaan de bucketlist prijkt! Hieronder kan je de aftermovie van de editie van 2018 bewonderen!

Wanneer is Tomorrowland?

Enkele jaren geleden besloten de organisatoren Tomorrowland te spreiden over twee weekends. Op die manier willen ze het grote aantal internationale en lokale fans die staan te springen om een keertje te gaan, een grotere kans geven om een ticket te bemachtigen en het technosprookje te beleven. In 2019 vond het festival plaats op deze twee weekends:

  • vrijdag 19 juli tot zondag 21 juli 2019
  • vrijdag 26 juli tot zondag 28 juli 2019
Tomorrowland Dj Tafel
©Tomorrowland

Welke line-up is er op Tomorrowland?

De line up voor de nieuwste editie van Tomorrowland is nog niet bekend. In 2019 schreven we er het volgende over:

De line-up dit jaar is zo enorm uitgebreid dat het misschien zelfs beter is dat ik gewoon vermeld wie er niet komt naar Tomorrowland… De grote namen zijn allemaal vertegenwoordigd: The Chainsmokers, Don Diablo, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Solomun, Steve Aoki, … Ook oudgedienden als Carl Cox, Paul van Dyk, Armin Van Buuren zijn uitgenodigd op het Belgische feestje. Zelfs liefhebbers van het hardere werk zullen zich volledig kunnen laten gaan op Mark with a K, Radical Redemption, Zatox en collega’s! Hieronder een kleine bloemlezing van de namen voor enkele van de vele Tomorrowland podia. Het thema van dit jaar is The Book of Wisdom – The Return. In 2012 was het thema The Book of Wisdom en vanwege het grote succes is er dit jaar gekozen voor een nieuwe editie van het boek, ofwel een nieuw hoofdstuk.

Main Stage
The Chainsmokers
DJ Snake
Charlotte De Witte
Netsky
Armin Van Buuren
Dimitri Vegas & Like Mike
Robin Schulz
Hardwell
Nico Morano
Solomun
David Guetta

Freedom Stage
Ferry Corsten
Armin Van Buuren
Ben Nicky
Eric Prydz
Paul van Dyk
Camelphat
Martin Solveig

Atmosphere Stage
Adam Beyer
Tale of Us
Richie Hawtin
Carl Cox
Amelie Lens
Stephan Bodzin
Pan-Pot

Garden Of Madness
Solomun
Netsky
A-trak
Young Thug
Timmy Trumpet
Tale Of Us
Joris Voorn

Organ Of Harmony
A$AP ROCKY
J Balvin
Steve Aoki
Dimitri Vegas & Like Mike
Martin Garrix
Oscar & The Wolf
Martin Solveig
Don Diablo
Armand Van Helden
Lost Frequencies

The Rose Garden Stage
Claptone
Purple Disco Machine
Yves Deruyter
Zeds Dead
NGHTMRE & SLANDER

Waar ligt Tomorrowland?

Tomorrowland lijkt zo weggelopen uit een wel heel fantasierijk sprookje maar het ligt wel degelijk in België. Elk jaar slaat de organisatie de tenten op in het recreatiedomein De Schorre in Boom. Die gemeente ligt tussen Antwerpen en Brussel. De Schorre is een oude kleiput, bezaaid met vijvers en prachtige natuur. Nu ik eraan denk, ook buiten het festival is dit een bezoekje waard! In totaal neemt Tomorrowland maar liefst meer dan 100 hectare in en rond de Schorre in!

 

 

Tomorrowland Details
©Tomorrowland

Hoeveel mensen komen elk jaar Tomorrowland?

In 2018 kwamen 400.000 feestvierders van over de hele wereld samen in De Schorre. Maar liefst 121 nationaliteiten kochten in 2018 een ticket voor Tomorrowland! Voor de mainstage wapperen de meest kleurrijke vlaggen van exotische landen. Dat draagt ook bij tot de charme van het festival. Je danst met mensen uit landen waar je nog nooit bent geweest en iedereen deelt dezelfde passie voor elektronische muziek en genieten van het leven! Niets leuker dan tijdens een optreden van Axwell & Ingrosso of Martin Garrix nieuwe vrienden te maken die uit alle uithoeken van de wereld komen.

Wat kost Tomorrowland?

 

Pre-sale Ticket Sale
Full Madness Pass € 249 € 293
Full Madness Comfort Pass € 440 € 510
Dagticket € 105,50 € 109
Comfort dagticket € 190 € 200
Dreamville Ticket € 72 € 83

 

Een Full Madness Pass voor Tomorrowland 2019, oftewel het Tomorrowland weekendticket, kost je €249 of €293 als je te laat was voor de pre-sale. Wil je ook toegang tot de VIP-zones? Dan betaal je al snel €440 of €510! De prijs van een dagticket komt neer op ongeveer een €105. Maar dan heb je nog geen ticket voor de camping, Dreamville. Een basisticket daarvoor kost je €72 of €83. Maar je kan lekker gek gaan en bijvoorbeeld een speciale woonwagen huren die ongeveer €2000 voor 2 personen kost. Maar de prijs van een standaard combiticket met camping bedraagt dus €321 in pre-sale en daarna €376.

Tomorrowland Led Stage
©Tomorrowland

Hoe bemachtig je Tomorrowland tickets?

Ik moet je jammer genoeg teleurstellen, de twee weekends Tomorrowland in 2019 zijn al een hele tijd hopeloos uitverkocht… De 400.000 tickets voor het Tomorrowland Festival 2019 werden volgens de organisatoren binnen het uur verkocht, wat de kans om een felbegeerd ticket te bemachtigen wel klein maakt.  Maar ik kan je wel uitleggen hoe je volgend jaar de beste kans maakt om erbij te zijn. Registreer je alvast op de website van Tomorrowland. Op de dag van de ticketverkoop krijg je via die account toegang tot de ticketverkoop. Daarna gaat het snel. Eens je de tickets hebt, rest je enkel nog te betalen. Leuk detail: Tomorrowland werkt al even niet meer met tickets of stoffen festivalbandjes, in plaats van een ticket krijg je een mooie, gepersonaliseerde Bracelet. Dat is niet alleen je toegang tot het festival maar meteen je betaalmiddel op het festival en de camping. Wat best wel handig is, zou hoef je geen cash mee te brengen!

©Tomorrowland

Waar verblijf ik tijdens Tomorrowland?

Kamperen op Tomorrowland is een hele belevenis. Je kan het wel raden, dit is geen gewone festivalcamping. Dreamville is een mix tussen een sprookjesdorp dat zo in Disneyfilm zou kunnen passen en een luxe camping. Wat kamperen betreft kan je kiezen uit 12 formules, stuk voor stuk unieke belevenissen. Maar je vindt er ook een supermarkt, juwelier, beautysalon, … Je hoeft eigenlijk zelf geen eten mee te nemen naar de camping. Je vindt er eetstandjes met verschillende gerechten van over heel de wereld, BBQ terreinen, een verse bakker en zelfs een slager! Toevallig het afgelopen jaar de Lotto gewonnen? Dan heb je geluk! Tomorrowland verhuurt ook een ruime, moderne Mansions met een eigen badkamer, terras en opties als room service en massages!

Tomorrowland Inkleding
©Tomorrowland

Sfeer op Tomorrowland?

Bezoekers uit meer dan 200 landen ter wereld komen aan de mainstage en andere podia samen als een familie op Tomorrowland. Saamhorigheid, plezier en je gewoon goed voelen zijn op Tomorrowland bijna even belangrijk als de muziek, al blijft die natuurlijk op de eerste plek komen! Laat je onderdompelen in deze te gekke droomwereld, al die problemen van het dagelijks leven zullen vervagen en al het slechte in de wereld lijkt een vage herinnering. Iedereen wil hier hetzelfde op dit festival: een leuke tijd beleven, nieuwe mensen ontmoeten en onbezorgd feesten!

Tomorrowland at night
©Tomorrowland

Naast België werd Tomorrowland in het verleden trouwens ook al georganiseerd in Brazilië en de Verenigde Staten! Plannen rond toekomstige verre bestemmingen zitten voorlopig nog in diepvriezer. De organisatie kondigde wel al aan dat het een wintereditie van Tomorrowland zal houden in Alpe d’Huez, ik hou jullie op de hoogte! En indien je dit jaar geen tickets hebt kunnen bemachtigen: Nederland is rijk aan geweldige festivals! Denk bijvoorbeeld een aan Amsterdam Open Air, Defqon 1, Lowlands, Loveland en nog veel meer!

Kijk hier welke festivals deze zomer plaatsvinden: