Ook dit jaar staat de Belgische stad Boom weer in het teken van de fantasiewereld van Tomorrowland. Tickets voor Tomorrowland zijn felbegeerd en het festival is elk jaar ongelofelijk snel uitverkocht. Ontdek hier alles wat je moet weten over het festival en hoe je de beste kans maakt om Tomorrowland tickets te bemachtigen!

Omdat we regelmatig vragen krijgen over dit populaire festival, besloten we een artikel te maken om al jullie vragen te beantwoorden. Op die manier ben je helemaal klaar om het gras weg te dansen voor de mainstage van Tomorrowland op de beats van grootmeesters zoals Martin Garrix, Armin Van Buuren, Marshmello en Dimitri Vegas & Like Mike!

Tomorrowland

Wat is Tomorrowland eigenlijk?

Wanneer is Tomorrowland? | Welke line-up is er op Tomorrowland?

Waar ligt Tomorrowland? | Hoeveel mensen komen naar Tomorrowland?

Wat kost Tomorrowland? | Hoe bemachtig je Tomorrowland tickets?

Waar verblijf ik tijdens Tomorrowland? | Sfeer op Tomorrowland

Dorp Tomorrowland

Wat is Tomorrowland eigenlijk?

Wat begon als een eendaags festival in het Belgische Boom in 2005, is nu uitgegroeid tot een van de meest populaire festivals ter wereld. Tomorrowland ging in 12 jaar van 9.000 bezoekers naar 400.000! En dat komt niet alleen omdat het festival elk jaar de grote namen van de elektronische muziek op een affiche samenbrengt.

Tomorrowland Pano
©Tomorrowland

Tomorrowland is veel meer dan enkel muziek, het is een beleving geworden. Over alles wordt nagedacht: de inkleding van de podia, de camping Dreamville, de Tomorrowland Bracelets, de randanimatie… Op welk ander festival ter wereld vind je een juwelier, beautysalon, cirque-de-soleil-dansers, gigantische led-geanimeerde overdekte podia? Geen wonder dat Tomorrowland bij velen bovenaan de bucketlist prijkt! Bekijk hieronder de aftermovie van de editie van 2022!

Wanneer is Tomorrowland?

Enkele jaren geleden besloten de organisatoren Tomorrowland te spreiden over twee weekenden. Op die manier willen ze het grote aantal internationale en lokale fans die staan te springen om een keertje te gaan, een grotere kans geven om een ticket te bemachtigen en het technosprookje te beleven. In 2024 wordt Tomorrowland in de volgende weekenden georganiseerd:

  • vrijdag 19 juli t/m zondag 21 juli 2024
  • vrijdag 26 juli t/m zondag 28 juli 2024
Tomorrowland Dj Tafel
©Tomorrowland

Welke line-up is er op Tomorrowland?

De line up voor de nieuwste editie van Tomorrowland is op dit moment nog niet bekend.

Hieronder geven we je een klein kijkje in de lijst van artiesten die langs zullen komen op enkele van de vele Tomorrowland podia. 

Main Stage

Freedom Stage

Atmosphere Stage

Harbour House Stage

The Library Stage

The Rose Garden Stage

Waar ligt Tomorrowland?

Tomorrowland lijkt zo uit een fantasierijk sprookje te komen, maar toch ligt het vlakbij in België. Elk jaar weer wordt recreatiedomein De Schorre in Boom omgetoverd tot een andere wereld. Deze gemeente ligt tussen Antwerpen en Brussel. De Schorre is een oude kleiput, bezaaid met vijvers en prachtige natuur. Eigenlijk is deze locatie ook buiten het festival een bezoekje waard! In totaal neemt Tomorrowland maar liefst meer dan 100 hectare in en rond de Schorre in!

 

 

Tomorrowland Details
©Tomorrowland

Hoeveel mensen komen elk jaar Tomorrowland?

De verwachting is dat in 2024 ook weer duizenden feestvierders van over de hele wereld samen zullen komen in De Schorre. Een paar jaar geleden kochten maar liefst 121 nationaliteiten een ticket voor Tomorrowland! Voor de mainstage wapperen kleurrijke vlaggen van exotische landen, ook dat draagt bij aan de charme van het festival. Je danst met mensen uit landen waar je nog nooit bent geweest en iedereen deelt dezelfde passie voor elektronische muziek! Niets leuker dan tijdens een optreden van Purple Disco Machine of Martin Garrix nieuwe vrienden te maken die uit alle uithoeken van de wereld komen.

Wat kost Tomorrowland?

 

Pre-sale Ticket Sale
Full Madness Pass Onbekend Onbekend
Full Madness Comfort Pass Onbekend Onbekend
Dagticket Onbekend Onbekend
Comfort dagticket Onbekend Onbekend
Pleasure dagticket Onbekend Onbekend

 

Tomorrowland Led Stage
©Tomorrowland

Hoe bemachtig je Tomorrowland tickets?

De tickets voor het Tomorrowland Festival zijn vaak al binnen een uur uitverkocht! Het is dus belangrijk om er vroeg bij te zijn. Registreer je daarom altijd op de website van Tomorrowland om op de hoogte gebracht te worden wanneer de ticketverkoop van start gaat. Ook krijg je via dit account toegang tot de online ticketshop.

Leuk detail: Tomorrowland werkt al even niet meer met tickets of stoffen festivalbandjes. In plaats van een ticket krijg je een mooie, gepersonaliseerde Bracelet. Dat is niet alleen je toegang tot het festival, maar meteen je betaalmiddel op het festival en de camping. Erg handig, zo hoef je geen cash mee te brengen!

Guru-tip: Is het je dit jaar niet gelukt om kaartjes in handen te krijgen? Kijk toch vanuit thuis mee naar fantastische acts via de Tomorrowland livestream!

©Tomorrowland

Waar verblijf ik tijdens Tomorrowland?

Kamperen op Tomorrowland is een hele belevenis. Je kunt het vast al raden, dit is geen gewone festivalcamping. Dreamville is een mix tussen een sprookjesdorp dat zo in een Disneyfilm zou passen en een luxe camping. Wat kamperen betreft kun je kiezen uit 12 formules, stuk voor stuk unieke belevenissen. Daarnaast vind je er onder andere een supermarkt, juwelier en beautysalon. Je eigen eten hoef je eigenlijk ook niet mee te nemen. Op de camping vind je eetstandjes met verschillende gerechten van over heel de wereld, BBQ terreinen, een verse bakker en zelfs een slager! Toevallig afgelopen jaar de loterij gewonnen? Dan heb je geluk! Tomorrowland verhuurt ook ruime, moderne Mansions met een eigen badkamer, terras en opties als room service en massages!

Tomorrowland Inkleding
©Tomorrowland

Sfeer op Tomorrowland?

Aan de mainstage en andere podia komen bezoekers uit meer dan 200 landen ter wereld komen samen. Saamhorigheid, plezier en je goed voelen zijn op Tomorrowland bijna even belangrijk als de muziek, al blijft die natuurlijk op de eerste plek! Laat je onderdompelen in deze te gekke droomwereld en laat alle problemen van het dagelijks leven even achter je. Iedereen wil hetzelfde op dit festival: een leuke tijd beleven, nieuwe mensen ontmoeten en onbezorgd feesten!

Tomorrowland at night
©Tomorrowland

Tomorrowland werd in het verleden ook al eens georganiseerd in Brazilië en de Verenigde Staten! Plannen rond toekomstige verre bestemmingen zitten voorlopig nog in diepvriezer. Wel wordt er een wintereditie van Tomorrowland georganiseerd in Alpe d’Huez!

Dit jaar geen tickets kunnen bemachtigen voor Tomorrowland? Gelukkig is ook Nederland rijk aan geweldige festivals! Denk bijvoorbeeld een aan Amsterdam Open Air, Defqon 1, Lowlands, Loveland en nog veel meer!

Meer lezen over festivals?