Bezoek een hopsauna, neem een bierbad en geniet tegelijkertijd van een versgetapt biertje. Dat klinkt voor sommigen van jullie vast als een droom! Ik heb goed nieuws voor je: deze wens kan uitkomen. In de prachtige stad Praag in Tsjechië vind je namelijk Spa Beerland Praag. Lees verder om erachter te komen wat je staat te wachten in deze unieke spa.

Bierspa – wellness op een andere manier

Wanneer je een paar dagen in de gouden stad Praag doorbrengt, word je bedolven onder de vele indrukwekkende bezienswaardigheden. Van de beroemde Karelsbrug tot de imposante burcht, er valt van alles te zien. Toch is het ook wel fijn om een beetje te ontspannen tijdens een stedentrip. Waar kan dat nou beter dan in de bierspa in het hart van de stad? In dit unieke etablissement, op paar honderd meter afstand van het Karelspein, krijg je de kans om kennis te maken met spabehandelingen op basis van natuurlijke ingrediënten!

Bierbad, hopsauna en meer

Hoe ziet een dag in deze spa er eigenlijk uit? Als je denkt dat het met veel bier drinken te maken heeft, heb je het niet helemaal verkeerd. Natuurlijk speelt de wellnessfactor de belangrijkste rol, maar de consumptie van bier telt ook mee. Je kunt bijvoorbeeld ontspannen in een handgemaakt vat, wat nu als jacuzzi dient, terwijl natuurlijke stoffen zoals hopextracten, gist en malt voor het welzijn van de gasten zorgen. Met name de hop opent de poriën. De gist zorgt dat de huid zich vernieuwd dankzij het hoge gehalte aan vitamine B en actieve enzymen.

Dat is nog niet alles! Na een bierbad van 20 minuten is het tijd om plaats te nemen in de originele hopsauna in de vorm van een biervat. Daarna volgt een verkoelende overgieting met traditionele emmers. Wil je nog meer ontspannen? Ga dan liggen in een bed gemaakt van tarwe. Dit stimuleert de opname van vitamines en extracten nog meer. De open haard maakt de hele avond perfect. Is dit geen goed cadeau voor je familie of vrienden?

Het beste komt nog: je kan zoveel (donker of licht) Krušovice bier drinken als je wilt. Ondertussen kun je ook het verse, zelfgemaakte bierbrood proeven. Ik wed dat velen van jullie op zoek zijn naar de ‘boek-nu ‘ knop!

Goedkope hotels in Praag!

De bijnaam ‘Gouden Stad’ heeft zojuist een nieuwe betekenis gekregen. Als het je iets lijkt om een bezoek te brengen aan deze bijzondere spa, kijk dan hieronder voor enkele hotels.