Een weekend, een week, een maand.. blijf zolang je wilt, want in de hoofdstad van Tsjechië zal je je nooit vervelen. Lopend over de Karelsbrug geniet je van misschien wel het mooiste uitzicht op de Praagse burcht! Verdwaal in de historische steegjes van het oude stadscentrum en geniet van een heerlijk goedkoop biertje. Wedden dat Praag ook jouw hart verovert?!

Praag in het kort:

  • Hoofdstad van Tsjechië
  • Opgesplitst door de Moldau
  • Taal: Tsjechisch
  • Munteenheid: Tsjechische Kroon
  • Vaak is bier goedkoper dan frisdrank!

Praag (in het Tsjechisch Praha) is de hoofdstad van Tsjechië en ook meteen de grootste stad van het land met 1 265 000 inwoners. Waar ligt Tsjechië? Nou, tussen de landen Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk. Door de centrale ligging wordt het land ook wel het hart van Europa genoemd. De officiële munteenheid is de Tsjechische Kroon en is erg gunstig tegenover de Euro waardoor de prijzen een stuk lager liggen dan in Nederland. De rivier de Moldau splitst Praag doormidden waarbij aan beide kanten van de oevers veel leuks te beleven is. Lees snel verder voor de leukste Praag tips!

Wat te doen in Praag

Bezienswaardigheden Praag | Goedkoop naar Praag
Openbaar vervoer PraagWeer in Praag | Restaurants |Winkelen | Uitgaan | Boek jouw stedentrip Zonsopkomst Praag

Bezienswaardigheden Praag: een top 10 van wat je gezien móet hebben!

In Praag is zoveel te zien en te doen zoals natuurlijk de Praagse burcht, de Karelsbrug en de astronomische klok Lees hieronder de top 10 bezienswaardigheden die je gezien en gedaan móet hebben tijdens jouw stedentrip in Praag.

Oude Stadsplein | Astronomische Klok
KarelsbrugPraagse burcht + Gouden Straatje | John Lennon Wall | Národni Tnada |Dansende Huis | St. Wencelas Plein / Nationaal Museum | Joodse wijk | Bierspa

 

Staroměstské náměstí – Oude Stadsplein

Het belangrijkste plein in Praag mag je natuurlijk niet overslaan. Het Staroměstské náměstí, oftewel Old Town Square of Oude Stadsplein, is hét plein van het oude historische stadsgedeelte. Op het plein kijk je je ogen uit. In elke richting zie je mooie kerken en kleurrijke gevels. De Týnkerk en de Sint-Nicolaaskerk zijn hierin de uitblinkers, maar ook vind je er het grote monument ter ere van Jan Hus en natuurlijk niet te vergeten de toren van het oude stadhuis met de beroemde klok. In de zomer is het een bruisend plein met straatmuzikanten en andere artiesten die alles uit de kast halen om de toeschouwers te vermaken. Een reuze kerstboom en een gezellige kerstmarkt toveren het plein in de winter om tot een winter wonderland.

Old town square

Astronomische Klok

De bekende Astronomische klok heb je vast wel eens op een foto gezien. Dit is namelijk één van de bekendste bezienswaardigheden van Praag! De klok is onderdeel van de toren van het oude stadhuis en vind je dus in het oude stadscentrum. Het uurwerk bestaat uit twee delen. Het eerste interactieve deel bestaat uit twee ringen met Arabische en Romeinse cijferreeksen. Het is natuurlijk een astronomisch uurwerk en daarom zie je hier onder andere de stand van de zon en de maan op terug. Ook vind je het sterrenbeeld van de maand waarin je je bevindt terug in het uurwerk. Op het onderste gedeelte zie je in het midden het wapenschild van Praag en daaromheen de symbolen van de sterrenbeelden. Daaromheen zijn de maanden uitgebeeld. De buitenste ring bestaat uit alle naamdagen van het jaar. Gurutip: Probeer op het hele uur voor de klok te staan, dan wacht je namelijk een leuke verrassing! Goed kijken!

Karelsbrug

Dwalend door de historische steegjes van het oude stadsgedeelte, kom je (als het goed is!) uit bij misschien wel dé bezienswaardigheid van Praag; de Karelsbrug. Deze beroemde brug verbindt de Oude Stad met het nieuwe Mala Strana. Karel IV legde in 1357 de eerste steen en daarmee startte de bouw van de iconische brug. Onder de brug stroomt de hoofdrivier, de Moldau. Op de brug vind je 30 standbeelden van heiligen waaronder de priester St. Johannes van Nepomuk waarvan het lichaam van de Karelsbrug is gegooid. Het schijnt dat het aanraken van de sokkel van het beeld geluk brengt! Struinend over de Karelsbrug heb je een fantastisch uitzicht op het Kasteel van Praag. Een uitzicht dat ons hart iedere keer sneller doet kloppen! Gedurende de dag is het erg druk met toeristen, maar ga je ’s avonds of ’s ochtendsvroeg dan kan het zo maar zijn dat je het rijk (bijna) alleen voor jezelf hebt! Wanneer je vroeg genoeg je bed uit kunt komen, zorg dan dat je tijdens zonsopkomst op de brug staat. Gegarandeerd dat je dan koppeltjes in bruidskleding ziet met een fotograaf voor dat ene perfecte plaatje!

Praag tip: in de zomer kun je waterfietsen op de rivier met unieke uitzichten op het oude centrum, de Praagse burcht en de Karelsbrug!

Meisje op Karelsbrug Praag

Praagse burcht + Gouden Straatje

Je kunt Praag niet verlaten zonder een bezoekje te brengen aan het kasteel van Praag. Nou moeten we zeggen, iedereen noemt het voor het gemak het kasteel, maar eigenlijk is het een burcht met een verzameling van kerken, paleizen, musea en tuinen. Je kunt vrij rondlopen over het terrein, maar zodra je ergens binnen wilt, dien je een toegangskaartje te kopen. Het wisselen van de wacht op het eerste binnenhof is daarentegen gratis en vindt iedere dag plaats om 12:00. De reden waarom iedereen denkt aan een kasteel in plaats van een burcht komt door de Sint Vithuskathedraal. Deze indrukwekkende kathedraal zie je vanuit bijna de hele stad. Ook hier moet je voor betalen, maar loop gerust naar binnen want het voorste gedeelte is namelijk gratis waardoor je toch een glimp kan opvangen van het prachtige interieur. Het Gouden Straatje kun je overdag alleen betreden met een toegangskaartje (dit zit inbegrepen als je een Praagse burchttour boekt), maar ga je na 17:00 dan mag je vrij doorlopen. Wil je graag alles kunnen bekijken met uitleg van een gids, boek dan een rondleiding. Doe dit online zodat je niet in de rij hoeft te staan. Het betreden van de kasteelgebouwen kan vanaf €10.

John Lennon wall

Een andere kenmerkende bezienswaardigheid van Praag is toch echt wel de John Lennon muur. Deze muur is ter nagedachtenis aan, je raadt het nooit; John Lennon! Wanneer je van de Karelsbrug richting het kasteel loopt en aan het einde van de brug de linker trappen afgaat, kom je bij de (oorspronkelijk genoemde Klaagmuur) muur uit. De muur staat vol met boodschappen in de meest kleurrijke vormen en bij ieder bezoek zul je zien dat er weer iets veranderd is. John Lennon en The Beatles zijn nooit in Tsjechië geweest, maar de Tsjechen voelen zich heel verbonden met de zanger en vredesactivist en de band. Deze verbondenheid ontstond tijdens het Communistische tijdperk toen vrijheid een lange tijd niet vanzelfsprekend was.

John Lennon Wall

Národni Třída en Nationaal Theater

Aan deze belangrijke Avenue van de Natie (Národni Třída) in de ‘Nieuwe stad’, vind je prachtige gebouwen met winkels, restaurants en barretjes. Volg je de straat, dan kom je of bij het water uit, of in het oude stadscentrum. Lopend vanaf de waterkant, zie je het mooiste gebouw; het Nationaal Theater (Národní divadlo), een kolossaal gebouw met het ene na het andere beeldschone detail en gouden afwerkingen. Binnenin is het even mooi of misschien wel nog mooier. Dit nationaal cultureel erfgoed is geopend in 1881 en combineert ballet, theater en drama op het belangrijkste podium van het land. Het is zeker een aanrader om een voorstelling bij te wonen.

Dansende Huis

Loop je voorbij het Nationaal Theater langs het water verder, zul je zien dat je ineens een ietwat vreemd gebouw tegenkomt. Het Dansende Huis heette oorspronkelijk Ginger en Fred, vernoemd naar het beroemde dansduo Ginger Rogers en Fred Astaire. De vorm van het gebouw lijkt namelijk op een paar dansers. Het gebouw is eigendom van de ING bank, maar tegenwoordig kun je er ook overnachten. Hiervoor moet je wel wat dieper in je portemonnee graven, maar dan heb je ook wel echt een unieke slaapplek. Is er wat minder ruimte in je budget, pak dan de lift naar boven. Hier is een coole rooftop bar waar je kunt genieten van een heerlijk drankje met prachtig uitzicht over het water en de stad.

St. Wenceslas plein/ Nationaal Museum

Naast Old Town Square is het St. Wenceslas plein (Vaclavské Namesti) het bekendste plein van Praag waar je zeker even een kijkje moet nemen tijdens je citytrip naar Praag. Dit plein is vernoemd naar de heilige St. Wenceslas en staat vooral bekend als het grote decor van verschillende historische gebeurtenissen zoals herdenkingen, feesten en demonstraties. Vooral deze laatste zijn erg belangrijk, het plein is namelijk hét symbool van het Tsjechisch verzet tegen het communisme. Zo stak Jan Palach zichzelf midden op het plein in brand uit protest in 1969 en was er een massademonstratie tijdens de Fluwelen Revolutie in 1989. De laatste grote demonstratie was in 2003 vanwege het binnenvallen van Verenigde Staten in Irak. Aan het eind van het plein is het Nationaal Museum van Praag. In het Narodni Muzeum vind je onder andere een natuurhistorisch gedeelte, archeologische vondsten en belangrijke kunstwerken uit de Tsjechische/Boheemse geschiedenis.

Joodse wijk

Vanuit het Oude Stadsplein loop je direct de Joodse wijk en de duurste winkelstraat van Praag in; Pařížská. Voor citytrippers op een budget blijft het helaas bij windowshopping, maar is jouw portemonnee wat rijkelijker gevuld, leef je dan uit in de luxe winkels met hun prachtige waar! Lees hieronder meer over de beste shopping plekken in Praag. De buurt is rijk aan historie en heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Sla hierbij zeker het Joods Museum en de Oude Joodse Begraafplaats niet over. Dit is de oudste Joodse begraafplaats in Europa die nog te bezoeken is. Op de begraafplaats liggen naar verluidt zo’n 100.000 Joodse mensen begraven. Daarnaast kun je verschillende synagogen bezoeken met de prachtigste interieuren. Voor bijna alle bezienswaardigheden in de Joodse buurt moet je een toegangskaartje hebben. Gelukkig kun je wel een combiticket kopen, zodat je voordeliger uit bent. Gurutip: Voor een gratis glimp van het kerkhof, kun je ook even een stukje verder lopen rondom de begraafplaats (richting het water) en door een van de ‘raampjes’ gluren!

Praag Klok

Bierspa

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op Instagram, de bierspa van Praag. In de stad waar bier vaak goedkoper is dan frisdrank, komt dit dan ook niet echt als een verrassing. Liters bier vliegen je om de oren (nouja, als je kopje onder gaat natuurlijk!). Dompel jezelf onder in bier(wellness) terwijl je geniet van een versgetapt biertje of ga lekker een hopsauna in. Hop hop, hier lees je meer over de Spa Beerland Praag!

Wil je graag de bezienswaardigheden van Praag zien maar liever niet zo veel lopen of heb je niet zo veel tijd? Neem dan de tram 23; deze wordt ook wel de Nostalgic line genoemd, want de route van de tram gaat door de hele stad langs belangrijke highlights van Praag. Ben je geïnteresseerd in wat meer achtergrondinformatie? Ga mee met een free walking tours (op basis van fooi) of boek een privétour te voet of bijvoorbeeld met de fiets!

Goedkoop naar Praag

Er zijn verschillende manieren om in Praag te komen. Hieronder lees je de mogelijkheden voor goedkoop vervoer naar Praag.

Vliegtuig

De snelste en vaak goedkoopste manier om in Praag te komen, is met het vliegtuig. Vliegen naar Praag kan vanuit Eindhoven al vanaf €36 voor een retourtje! Zodra je in het vliegtuig stapt, ben je in ongeveer een uurtje in Praag en kan jouw avontuur beginnen! De internationale luchthaven van Praag, ook wel Prague Airport, heet officieel Letiště Václava Havla. Vanaf vliegveld Praag zijn er goede connecties met het openbaar vervoer die je naar het centrum brengen! Dit duurt ongeveer een half uurtje.

Bus

Een andere optie is de bus. Er zijn verschillende lange afstandsbussen zoals Flixbus , Eurolines en Regiojet. Voor een retourtje betaal je ongeveer €60. Je doet er wel even over, ongeveer 14 uur, maar dan sta je wel gelijk in hartje centrum en heb je onderweg geslapen, muziek geluisterd of films gekeken. Minder slecht voor het milieu en ook nog eens met mooie uitzichten over het Duitse en Tsjechische landschap!

Trein

De laatste manier om gemakkelijk naar Praag te reizen is de trein. Vanaf ongeveer €50 voor een enkele reis, reis je met NS Internationaal van Amsterdam naar Praag, vaak met een overstap in Berlijn (Hallo dubbele stedentrip!). De reis duurt ongeveer even lang als met de bus, zo’n 14 a 15 uur. Voordeel is wel dat als je maag niet zo goed tegen busreizen of vliegen kan, dit een perfecte oplossing is!

Openbaar Vervoer Praag

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Praag, begint het echte werk! Praag heeft een uitstekend bus- tram- metro- en treinnetwerk dat ook nog eens super goedkoop is! Gurutip: neem een meerdaags transportkaartje waarmee je onbeperkt in de bus, tram en metro kunt stappen.

Tijdsduur Tsjechische Kroon Euro
90 min  32 CZK € 1,25
24 uur 110 CZK € 4,25
72 uur 310 CZK € 12
De goedkoopste manier om naar het centrum van Praag te komen, is met het openbaar vervoer. Zodra je je vervoersbewijs hebt, neem je bus 119 naar Nádraží Veleslavín en stap je uit bij de eindhalte. Dit is de ingang van de groene metro (lijn A) waar je reis verder gaat. Neem de metro richting Depo Hostivař naar het centrum!

 

Handig om te weten: Kleingeld is schaars in Praag waardoor je in bussen en kleine winkeltjes/kraampjes vaak niet met groot geld kunt betalen!

Praag tip: ov-kaartjes kun je halen bij de balie van Prague Public Transport of bij één van de automaten bij de bushalte! Stempel je kaartje 1x af en houd goed bij je.

Mocht je laat aankomen (na 23:00), kan het zijn dat het OV niet meer rijdt. In dit geval kun je uiteraard nog wel in het centrum komen, alleen ben je dan duurder uit. Zo zijn er bijvoorbeeld de Prague Airport Shuttle (een minibusje voor max. 8 passagiers die je naar je hotel brengt) of de Airport Express Bus die je naar verschillende afzetpunten in het centrum kan brengen. Wil je zo snel mogelijk je bed in, kun je uiteraard altijd een privé transfer regelen door middel van een officiele taxi (gele AAA) of Uber.

Gurutip: Neem tram 23 wanneer je geen zin hebt om te lopen of wanneer het weer niet zo goed is! Deze lijn wordt ook wel de Nostalgische lijn genoemd en brengt je door vrijwel de hele stad langs belangrijke bezienswaardigheden van Praag!

Bus

Praag heeft een uitstekend busnetwerk. In de meeste bussen hangen schermpjes waar je de route van de bus kunt volgen zodat je weet waar je uit moet stappen! Let vooral ook op de manier waarop de namen van de haltes uitgesproken worden. Spoiler alert: heel anders dan je verwacht!

Tram

Naast het bussysteem, raden we je ook zeker aan om gebruik te maken van de tram in Praag! Met een beetje geluk stap je in een oudere tram voor net dat extra beetje Oost-Europese flair. Ook zorgt dit traditionele uiterlijk voor pittoreske plaatjes in combinatie met de oude gebouwen (#instafamous)! Wanneer je in een nieuwe tram stapt, heb je ook mazzel want zo kun je makkelijk op de moderne schermpjes zien waar je uit moet stappen! Wel zo handig!

Metro

De metro van Praag is een laatste super handig vervoermiddel om de stad te ontdekken. Er zijn 3 metrolijnen die de stad en omstreken met elkaar verbinden en elkaar doorkruisen in het centrum. Metro A  (groene lijn) gaat van West naar Oost (de bus van het vliegveld brengt je naar deze lijn!), Metro B (gele lijn) gaat van Noord-Oost naar Zuid-West en Metro C (rode lijn) gaat van Noord naar Zuid. Samen vormen ze een driehoek tussen Florenc, Můstek en Muzeum dat kan worden gezien als het centrum. De bekendste stops in het centrum zijn Malostranská, Staroměstská (oude stadsplein), Můstek en Muzeum (Wencesclas plein) en Florenc (hoofd busstation).

Trein

Wanneer je nog tijd over hebt voor een uitstapje buiten Praag, zul je hoogstwaarschijnlijk de trein gebruiken. De meest gebruikte treinstations in Praag zijn natuurlijk het hoofdstation, Praha Hlavní Nádraží, en de kleinere stations Masarykovo Nádraží, Holešovice en Smíchov. Treinkaartjes haal je eenvoudig in een automaat of aan de informatiebalie. Mooi meegenomen is dat net zoals het openbaar vervoer, ook de trein erg voordelig is en vaak rijdt. Dit maakt een dagtripje buiten Praag makkelijk én betaalbaar! Ga bijvoorbeeld naar het tikkeltje (heel) vreemde Ossuarium van Sedlec ookwel Bottenkerk bij Praag genoemd. Dit is een kerkje in Kútna Hora dat helemaal ‘gedecoreerd’ is met botten! Ja, menselijke botten!

Praag trams

Weer in Praag

Het weer in Praag kan erg wisselvallig zijn. Je kunt het prima vergelijken met het weer in Nederland, maar dan wat droger in de zomer en winter. Dit komt doordat Tsjechië een landklimaat heeft waarbij de zomers droog en warm zijn en de winters droog en koud. Hoe dan ook, een stedentrip naar Praag is áltijd een goed idee, wat voor weer het ook is!

Lente

Wanneer de vogeltjes beginnen te fluiten en het zonnetje voorzichtig begint door te breken na de winterkou, weet je dat het goede weer in aantocht is. Het is dan ook perfect om Praag in de lente te bezoeken voordat de zomerdrukte begint! In de parken beginnen de bloesems te bloeien en het gras wordt weer groener. In de lente openen ook de meeste biergartens in de grotere parken met fantastische uitzichten over de stad! De temperaturen zijn vergelijkbaar met de Nederlandse lente; soms wat wisselvallig, maar rond april/mei zeer aangenaam met temperaturen rond de 20 graden!

Zomer

De zomer is veruit de populairste tijd om de Gouden stad te bezoeken, waardoor je in het hoogseizoen soms echt wel een weg moet banen door hordes toeristen. Door het Tsjechische landklimaat zijn de zomers in Praag droog en heet. In de avond zijn de temperaturen echter zeer aangenaam waardoor je extra lang kunt tafelen en drankjes kunt doen langs het water of in één van de parken. De leukste parken waar je heerlijk kunt relaxen met een pivo of vino zijn Letná (aan de kant van het kasteel) en Riegrovy Sady (tussen de wijken Žižkov en Vhinorady). Beiden parken hebben ook hun eigen biergarten waar je verfrissende lokale en internationale biertjes (en andere drankjes!) kunt halen. Wees een echte local en geniet langs de rivier met een drankje in je hand en droom weg bij het prachtige uitzicht op het kasteel. Gurutip: Het zogeheten Náplavka bestaat uit een reeks aangemeerde boten die zijn omgetoverd tot barretjes en restaurantjes en eigenlijk wel dé plek om de warme zomeravonden te spenderen. Handjes en voetjes binnenboord houden natuurlijk!

Biertuin

Herfst

Ook in de herfst zul je je niet vervelen in de hoofdstad van Tsjechië. In september/oktober kun je nog heerlijk nazomeren. Net zoals thuis, is ook in Praag de herfst erg wisselvallig met regelmatig regenbuien. Wanneer je liever binnen dan buiten zit, ga dan naar één van de vele shopping centra of nip aan een heerlijke Chai latte in een hipsterbarretje (die schieten namelijk als paddenstoelen uit de grond!). Is het droog, ga dan naar een herfstmarkt zoals die op Wenceslas Suare of maak een mooie herfstwandeling in één van de parken (bijvoorbeeld Petřín; ga met de kabelbaan naar boven en loop richting het kasteel). Super romantisch! ♥

Winter

Praag in de winter is alsof je rondloopt in een sprookje, ookal is het vaak behoorlijk koud (weer dat landklimaat!). De kans op sneeuw is aanzienlijk groter dan in Nederland en de temperaturen komen regelmatig diep onder het vriespunt. In december beginnen alle kerstmarkten en de meeste zijn tot Oud en Nieuw geopend. De stad is rijkelijk versierd met lichtjes en op bijna ieder plein vind je wel een kerstmarkt. Meer over de Praagse kerstmarkten lees je hier. Blijf na het  Kerstshoppen nog even hangen, want het nieuwe jaar inluiden in Praag is hartstikke leuk! De Tsjechen zijn dol op vuurwerk en er zijn ontelbaar veel plekken waarvan je het luchtspektakel kunt meemaken. Lees hier meer over Oud en Nieuw in Praag. Wanneer de magie van december afgelopen is, haal dan je skistokken en snowboard maar uit de kast, want wist je dat Tsjechië uitermate geschikt is om op wintersportvakantie te gaan? Combineer je stedentrip naar Praag met winterse sneeuwpret en ontdek de gaafste skigebieden in het Tsjechische platteland!

Winter in Praag

Restaurants; beste restaurants in Praag

De Tsjechische keuken bestaat, om heel eerlijk te zijn, niet echt uit culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn groot en zwaar en vooral gebaseerd op heel veel vlees (rund en varken) en aardappelen. Denk bijvoorbeeld aan goulash met worst en knoedels. Wil je iets typisch Tsjechisch eten, ga dan naar Lokál of Potrefená Husa, beiden hebben meerdere vestigingen! Wil je geen vlees, maar toch iets lokaals, bestel dan Smažený sýr (smazak) oftewel; gebakken kaas. Het lijkt een beetje op een grote kaassoufle. Meestal krijg je het met friet, augurk en niet te vergeten tartaarsaus (dat is echt een ding in Tsjechië en zo lekker!)! Andere leuke adresjes zijn Conductor (op Krymská tegenover hostel Czech Inn) waar ze de lekkerste pulled pork burgers en de állerlekkerste versgemaakte kaneelbroodjes hebben, Raclettka (Vhinorady, metro I.P. Pavlova) voor overheerlijke (kaas)fondue en raclette dat gegarandeerd staat voor gezellig tafelen, Bad Jeff’s Barbeque (Náměstí Míru) voor verrukkelijke vlees- en grillgerechten en Grosseto waar je de beste pizza’s, pasta’s en andere Italiaanse toppers voorgeschoteld krijgt. Als laatst delen we nog ons favoriete ontbijtplekje met je; Den Noc (Oude Stad). Voor hun pannekoekjes kun je ons echt dag en nacht wakker maken! Zoet, hartig of allebei.. het kan allemaal! Persoonlijke favoriet zijn die met bacon en banaan. Hmm, is het al etenstijd?! Dobrou Chut! (Eet smakelijk!)

Winkelen in Praag

In Praag kun je winkelen naar hartelust! Naast de bekende winkelketens als Zara en H&M, zijn er ook ontzettend veel lokale designers met eigen boetiekjes. Wanneer het weer wat tegenzit, zijn er genoeg winkelcentra waar je naar alle hartenlust los kunt gaan in de kledingrekken naar dat ene koopje. De leukste zijn; Palladium (in het oude stadscentrum), Chodov (neem hiervoor bus 135 of de rode metro) en de Fashion Outlet (groene metro + gratis shuttle bus). In dit laatste winkelcentrum vind je topmerken voor een prikkie! De meest begeerde plek om te winkelen is toch wel de Joodse wijk.  Voor de meesten onder ons zal het bij window shopping blijven, maar heb jij een groter budget, dan is dit dé plek voor jou! In Pařížská vind je de meest luxe winkels zoals Prada, Gucci, Hermès en Rolex. In de etalages krijg je een sneak peak van al het moois dat ze hebben en wat je écht moet dragen dit modeseizoen.

Uitgaan in Praag

Heb je nog wat energie over na al het lopen tijdens de dag? Duik dan het bruisende Praagse nachtleven in! Doordat alcohol goedkoop is, worden de late uurtjes ruimschoots gevierd door vriendengroepen, vrijgezellenfeesten en uiteraard locals die hun heupen losgooien op de dansvloer. De lekkerste cocktails drink je bij Tiki Taki (Žižkov) en voor de leukste happy hours ga je naar Deja Vu (Oude Stad) en Club Nebe (Wenceslas plein). Zodra het tijd is om de voetjes aan het werk te zetten ga je naar verschillende clubs zoals de grootste club van Centraal Europa Karlovy Lázně (met 7 verdiepingen!), de ‘beste’ club van Praag Club Roxy of de hippe rooftop club Duplex (allen in de Oude Stad). Houd je van wat alternatievere uitgaansgelegenheden, ga dan naar Retro Club (Náměstí Míru), Vagon (Nieuwe Stad) of het verborgen pareltje Vzorkovna(Nieuwe Stad)! Deze laatste bar is een plek waar je jezelf helemaal kunt verliezen in alle verborgen hoekjes en plekjes om te chillen! Ben je op een vrijdag of zaterdag in Praag en wil je losgaan op de beste 80’s en 90’s hits? Ga dan naar de Lucerna Music Bar (Nieuwe Stad) waar het iedere keer dikke pret is met onder andere de Spice Girls en Backstreet Boys. Ook zijn hier vaak live optredens van lokale én internationale artiesten!

Boek jouw stedentrip Praag via Holidayguru

Kun jij, na het lezen van alle Praag tips, ook niet wachten om jouw citytrip naar Praag te boeken? Check dan onze scherp geprijsde aanbiedingen en vakanties naar deze leuke stad. Veel plezier!

Meer uit het Travel Magazine: