De stad Praag is de uitstekende bestemming voor een romantische stedentrip. Of het nou hartje winter is of een zwoele zomer, de stad is prachtig tijdens alle seizoenen van het jaar! Tijdens de kerstperiode is de stad vol romantiek met duizenden lampjes die de stad versieren en uiteraard de magische kerstmarkt. Ik heb hier 5 insider tips die ervoor moeten zorgen dat je stedentrip onvergetelijk wordt.

prague-shutterstock_123437890-2

Operavoorstelling in het theater

Voor wie van opera houdt zit in Praag helemaal goed. Praag heeft drie opera-theaters: Nationale Theater, Standen Theater en Staats Opera. Alle drie hebben een uitstekende reputatie. De operahuizen hebben fantastische voorstellingen op het programma. Een fijne bijkomstigheid is dat de prijzen voor een kaartje vergeleken met de prijzen van opera’s in veel andere landen niet duur is. Zelfs als je geen fan bent van opera, is het interieur van de operagebouwen de moeite waard om van dichtbij te bekijken.

national-museum-in-prag-istock_000042678402_large-editorial-only-titoslack-2-707x468

Diner met een geweldig uitzicht

In Praag zijn er zoveel plekken waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd met panoramische uitzichten over Praag. Een uitzicht tijdens het ‘gouden uur’ over de ‘Gouden Stad’ is iets wat je lang bij zal blijven. Het Petrinske Terasy is één van mijn favoriete locaties waar je kunt genieten van een lekker diner en prachtige vergezichten. Voor inspiratie bekijk anders deze lijst van 13 gave rooftop restaurants.

prag-night-shutterstock_300856853-2

De Bierhoofdstad van Europa

De inwoners van Praag houden van bier. Bier drinken is een belangrijk deel van de Praagse cultuur. De liefde voor bier gaat zelfs zo ver dat er een heuse bier-spabehandeling bestaat. Hier vind je meer informatie over het bierbad.

Young couple enjoying at spa during back massage.

Boottocht over de Vltava Rivier

Wat is er romantischer dan een boottocht? De stad Praag is indrukwekkend op het gebied van haar infrastructuur. Er worden verschillende soorten boottochten aangeboden. Bij een aantal kun je tegelijkertijd genieten van een heerlijke maaltijd een indrukwekkende uitzichten. Hier vind je een lijst met de verschillende opties afhankelijk van eten, tijdstip etc.

bridges of Prague at Twilight, Czech Republic

Struinen over de kerstmarkten

Voor een magische ervaring moet je de kerstmarkt bezoeken. De stad wordt sfeervol verlicht door de lichtjes en in de lucht hangt een heerlijke geur van alle lekkernijen die verkocht worden. Je hebt tal van kraampjes die van unieke handgemaakte producten tot aan speelgoed verkopen. De droom van iedere kerstmis liefhebber.

prague-shutterstock_122038996

Zoals je kunt zien heeft Praag tijdens de kerstperiode veel te bieden. Wil jij je laten betoveren door Praag? Houd dan mijn blog in de gaten voor leuke deals of doe mee aan mijn winactie waarbij ik een stedentrip naar Praag tijdens de kerstperiode weggeef! Je kunt meedoen t/m 7 november!