Lekker slenteren over de kerstmarkten, inkopen doen voor onder de boom en de lekkerste Tsjechische specialiteiten proeven. Ga in december op stedentrip naar Praag en beleef een romantisch kerst in dit winterwonderland!

De stad Praag is de uitstekende bestemming voor een romantische stedentrip. Of het nou hartje winter is of een zwoele zomer, de stad is prachtig tijdens alle seizoenen van het jaar! Tijdens de kerstperiode is de stad vol romantiek met duizenden lampjes die de stad versieren en uiteraard de magische kerstmarkt. Ik heb hier 5 insider tips die ervoor moeten zorgen dat je stedentrip onvergetelijk wordt, en ik geef je verder ook informatie over hoe je je romantische trip naar Praag nog dromeriger kan maken!

Wat te doen in Praag met kerst? | Waarom kerst in Praag doorbrengen? | Vijf insider Praag tips voor tijdens de kerst

prague-shutterstock_123437890-2

Romantische stedentrip Praag tijdens de kerstperiode

 

Openingstijden kerstmarkten Praag
1 december 2018 t/m 6 januari 2019
Oudestadsplein:
Dagelijks van 10.00 tot 22.00
Wencaslaplein:
maandag t/m vrijdag 09.00 tot 19.00
Dagelijks van 10.00 tot 22.00

Hand in hand lopen door dit winterse wonderparadijs! Met zijn tweetjes een riviercruise maken over de Vltava, door de stad slenteren of een avondje doorbrengen in de opera, het kan allemaal tijdens een romantisch verblijf in Praag. Hiernaast is Praag maar liefst 5 kerstmarkten rijk, waar de kraampjes gezellig verlicht worden en de romantische kerstsfeer in de lucht hangt. De mooiste kerstmarkt van Praag vind je op het Oudestadsplein in het centrum van de stad. Deze kerstmarkt is van 1 december 2018 tot en met 6 januari 2019 dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. De op een na grootste kerstmarkt van Praag staat op het Wenceslaplein en deze kerstmarkt heeft dezelfde openingstijden als de kerstmarkt op het Oudestadsplein. De kerstmarkten van Praag staan ook in mijn top 10 kerstmarkten van Europa!

 

Waarom je dit jaar kerst in Praag moet doorbrengen

Een romantische kerst moet je doorbrengen in Praag. Waarom? Naast dat de stad een sprookjesachtige sfeer heeft rond de kerst, is een stedentrip naar Praag erg voordelig en kent de stad veel bijzondere bezienswaardigheden. Wist je dat je een stedentrip Praag ook kan combineren met een skivakantie? De bergen van Tsjechië zijn uitstekend geschikt voor een skivakantie.

Vijf insider tips voor tijdens de kerst in Praag

Van het bijwonen van een operavoorstelling in een schitterend theater tot een romantische boottocht en een dagje in een bierspa, in Praag is tijdens de kerstperiode nog zoveel meer te beleven dan de kerstmarkten alleen. Ik geef je 5 insider tips voor je winterse citytrip!

Operavoorstelling bijwonen | Dineren in Praag
Bierspa in PraagBoottocht | Struinen over de kerstmarkten

Operavoorstelling in het theater

Wie van opera houdt zit in Praag helemaal goed. Praag heeft drie opera-theaters: Nationale Theater, Standen Theater en Staats Opera. Alle drie hebben een uitstekende reputatie. De operahuizen hebben fantastische voorstellingen op het programma. Een fijne bijkomstigheid is dat de prijzen voor een kaartje vergeleken met de prijzen van opera’s in veel andere landen niet duur zijn. Zelfs als je geen fan bent van opera, is het interieur van de operagebouwen de moeite waard om van dichtbij te bekijken.

national-museum-in-prag-istock_000042678402_large-editorial-only-titoslack-2-707x468

Diner met een geweldig uitzicht

In Praag zijn zoveel plekken waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd met panoramische uitzichten over Praag. Een uitzicht tijdens het ‘gouden uur’ over de ‘Gouden Stad’ is iets wat je lang bij zal blijven. Het Petrinske Terasy is één van mijn favoriete locaties waar je kunt genieten van een lekker diner en prachtige vergezichten.

prag-night-shutterstock_300856853-2

De Bierhoofdstad van Europa

De inwoners van Praag houden van bier. Bier drinken is een belangrijk deel van de Praagse cultuur. De liefde voor bier gaat zelfs zo ver dat er een heuse bier-spabehandeling bestaat. Het bekendste Tsjechische bier kuuroord is Karlovy Vary, waar je een bierbehandeling kan hebben in de Natural Beer Spa. Hier vind je meer informatie over de bierspa in Praag.

Couple relaxing during spa treatment and receiving back massage. Focus is on young woman enjoying with eyes closed.

Boottocht over de Vltava Rivier

Wat is er romantischer dan een boottocht? De stad Praag is indrukwekkend op het gebied van haar infrastructuur. Er worden verschillende soorten boottochten aangeboden. Bij een aantal kun je tegelijkertijd genieten van een heerlijke maaltijd een indrukwekkende uitzichten.

bridges of Prague at Twilight, Czech Republic

Struinen over de kerstmarkten

Voor een magische ervaring moet je de kerstmarkt bezoeken. De stad wordt sfeervol verlicht door de lichtjes en in de lucht hangt een heerlijke geur van alle lekkernijen die verkocht worden. Je hebt tal van kraampjes die van unieke handgemaakte producten tot aan speelgoed verkopen. De droom van iedere kerstmis liefhebber.

prague-shutterstock_122038996

Zoals je kunt zien heeft Praag tijdens de kerstperiode veel te bieden. Wil jij je laten betoveren door Praag? Boek dan snel een stedentrip naar deze geweldige stad!

Meer uit het Travel Magazine: