Klaar om te dagdromen? Stel je dan een sneeuwwit strand voor met een kristalheldere zee, waar je de bonte vissen ziet zwemmen. Klinkt hemels nietwaar? In dit kleine overzicht laat ik je de meest magische plaatsen met het meest heldere zeewater ter wereld zien. Reis met mij mee over de wereld: van Bora Bora naar de Malediven, van Japan terug naar Europa.

Bora Bora – Frans-Polynesië

Bora Bora in Frans-Polynesië hoort zeker in de lijst thuis als het gaat om kristalhelder zeewater. Waar anders vind je zulke prachtige lagunes, oogverblindende stranden en mooie koraalriffen? Als je kleurrijke zeedieren wilt zien zwemmen, moet je hier zeker heen. Je kunt samen met schildpadden zwemmen en kijken hoe de kleine Nemo’s om je heen dwarrelen!

Schone-oben-und-Unterwasser-Landschaft-von-einem-tropischen-resort-iStock_43875676_XLARGE-2

Panari, Okinawa, Japan

Wie had gedacht dat Japan in deze top 5 zou staan? Maar het is duidelijk van deze foto’s van het Panari eiland, dat je hier een goed verborgen paradijsje vindt. Dit duikgebied is een van de beste ter wereld en niet voor niets. Duikers moeten zeker een vlucht naar Panari boeken, want hier kom je zeker 400 types koraal tegen en 5 verschillende soorten schildpadden, haaien, walvissen en manta’s.

BluePond_Japan_iStock-1084069086

Cala Macarellata – Menorca, Spanje

Nee, je hoeft niet de halve wereld over te steken om het paradijs te vinden. Als je Menorca als eens hebt bezocht, weet je wat je hier kunt verwachten. Dit eiland weet je zeker te betoveren met dromerige stranden. De Cala Macarellata baai staat op mijn derde plek. Het is alsof je hier in een massief zwembad zwemt, middenin de natuur. Gewoon perfect!

Baai met bootjes op Menorca

De Malediven

Natuurlijk horen de Malediven in deze lijst. De 23 atolls in Indische Oceaan zijn allemaal omringd door glashelder water. Op geen andere plek ter wereld zie je zulke fantastische stranden. Je kunt over deze onderwaterwereld leren door te gaan snorkelen en de kleurrijke vissen te observeren.

malediven_steg_huette_shutterstock_131839196_2

Mauritius

Dit Afrikaanse eilandparadijs ten oosten van Madagaskar is een van de fijnste eilanden in de wereld en staat daarom ook op deze lijst. Zachte, witte stranden en helder zeewater met verschillende tinten blauw zorgen ervoor dat je een vakantie op Mauritius niet snel zal vergeten.

Mauritius-shutterstock_733094410

 

Meer uit het Travel Magazine: