Klaar om te dagdromen? Stel je dan een sneeuwwit strand voor met een kristalheldere zee, waar je de bonte vissen ziet zwemmen. Klinkt hemels nietwaar? In dit kleine overzicht laat ik je betoverende plaatsen met het meest heldere zeewater ter wereld zien. Reis met mij mee over de wereld: van Bora Bora naar de Malediven, van Japan terug naar Europa.

Bora Bora – Frans-Polynesië

Bora Bora in Frans-Polynesië hoort zeker in de lijst thuis als het gaat om kristalhelder zeewater. Waar anders vind je zulke prachtige lagunes, oogverblindende stranden en mooie koraalriffen? Als je kleurrijke zeedieren wilt zien zwemmen, moet je hier zeker heen. Je kunt samen met schildpadden zwemmen en kijken hoe de kleine Nemo’s om je heen dwarrelen!

Schone-oben-und-Unterwasser-Landschaft-von-einem-tropischen-resort-iStock_43875676_XLARGE-2

Panari, Okinawa, Japan

Wie had gedacht dat Japan in deze top 5 zou staan? Als je de foto’s bekijkt, is het direct duidelijk dat Panari eiland een goed verborgen paradijsje is. Dit duikgebied is een van de beste ter wereld en niet voor niets. Rond Panari kom je 400 types koraal tegen en 5 verschillende soorten schildpadden, haaien, walvissen en manta’s.

BluePond_Japan_iStock-1084069086

Cala Macarellata – Menorca, Spanje

Nee, je hoeft niet de halve wereld over te steken om het paradijs te vinden. Als je al eens op vakantie op Menorca bent geweest, weet je wat je hier kunt verwachten. Dit eiland betovert met dromerige stranden en zo’n beetje het helderste water van heel Europa. De Cala Macarellata baai staat op mijn derde plek. Het is alsof je hier in een enorm zwembad zwemt, middenin de natuur. Gewoon perfect!

Baai met bootjes op Menorca

De Malediven

Natuurlijk horen de Malediven in deze lijst. De 23 atolls in de Indische Oceaan zijn allemaal omringd door glashelder water. Op geen andere plek ter wereld zie je zulke fantastische stranden. Je kunt deze onderwaterwereld leren kennen tijdens je vakantie op de Malediven door te gaan snorkelen en de kleurrijke vissen te observeren.

malediven_steg_huette_shutterstock_131839196_2

Mauritius

Dit Afrikaanse eilandparadijs ten oosten van Madagaskar is een van de fijnste eilanden in de wereld. Zachte, witte stranden en helder zeewater met verschillende tinten blauw zorgen ervoor dat je een vakantie op Mauritius niet snel zal vergeten.

Mauritius-shutterstock_733094410

Zie jij jezelf al liggen op een van deze prachtige stranden? Of zoek je het liever wat dichterbij? Hier heb ik de mooiste stranden van Europa op een rijtje gezet.

 

Meer uit het Travel Magazine: