Op hoge snelheid van een berg naar beneden zigzaggen, zeilen en windsurfen of klimmen en klauteren tussen de boomtoppen; Saarland is dé regio voor een gezinsvakantie vol actie en avontuur!

Saarland ligt op slechts 4,5 uur rijden van Nederland en dat maakt deze Duitse deelstaat perfect voor een gezinsvakantie. Je hoeft de kleintjes niet al te lang te vermaken op de achterbank. Twee films en een paar snacks later rijd je het groene heuvellandschap van het Saarland al binnen. Hier wachten heel veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden op jullie! Wat dacht je van zeilen en windsurfen bij de Bostalsee, klimmen en klauteren tussen boomtoppen, rodelen of zelf zoeken naar fossielen van dinosaurussen? Dit zijn de zeven leukste dingen om te doen met kinderen in het Saarland!

Waterpret bij de Bostalsee | Overnacht in een sprookjeshuis
Fossielen zoekenRodelen | Indoor kartbaan | Klimmen tussen boomtoppen | Doolhof

1. Zwemmen, zeilen en windsurfen bij het Bostalsee

Heb jij allemaal waterratten in de familie? Ga dan op vakantie naar de Bostalsee, het grootste meer van het Saarland. Laat de adrenaline door je aderen gieren met een middagje windsurfen of maak een wat relaxtere zeiltocht over het meer. Aan de Bostalsee liggen ook twee zandstranden wat het vakantieplaatje helemaal compleet maakt. Met name in de zomer in de Bostalsee dé bestemming voor een gezinsvakantie in het Saarland.

2. Overnacht in een sprookjeshuis aan de Bostalsee

Na een dag waterfun aan de Bostalsee is het nog niet op met de pret! Overnacht in een van de sprookjeshuizen aan het meer. Elk sprookjeshuis heeft een speeltoestel en soms zelfs een klimnet, glijbaan of klimmuur. Hier houd je je kids wel zoet mee! Op het gemeenschappelijke plein van de sprookjeshuizen kun je lekker barbecuen.

Sprookjeshuis Saarland
© Freizeitzentrum Bostalsee

3. Fossielen zoeken in Gondwana

Perfect voor regenachtige vakantiedagen en jonge avonturiers: een bezoek aan museum GONDWANA. In dit museum over de prehistorie reis je 4,5 miljard jaar terug in de tijd en komen monsterschorpioenen en dinosaurussen via audiovisuele installaties, zoals een 4D film, weer tot leven. En jonge schatgravers mogen ook zelf in actie komen. GONDWANA heeft een ruimte van wel 700 vierkante meter waar je zelf naar fossielen kunt zoeken.

4 Rodelbaan bij Freizeitzentrum Peterberg

Een moderne lift brengt je in een paar minuten naar de 584 meter hoge top van de Peterberg en dan begint het avontuur pas! Vanaf hier vlieg je over de rodelbaan al zigzaggend naar beneden. De rodelbaan van Freizeitzentrum Peterberg is met een lengte van 1800 meter een van de langste rodelbanen van Duitsland. Voor de jongste vakantiegangers is er in dit park ook een speeltuin met spannende glijbanen én een bungeetrampoline!

Freizeitzentrum Peterberg
© Marcus Simaitis

5. Indoor kartbahn Bous

Scheur als Max Verstappen door scherpe bochten in de indoor kartbaan van Bous. De baan is elke dag vanaf drie uur ‘s middags geopend en iedereen van acht jaar en ouder die het aandurft, mag achter het stuur kruipen om te racen. Voor wie geen genoeg krijgt van het scheuren door de haarspeldbochten is er een all you can drive arrangement. Klaar voor de start? GO!

6. Klimmen en klauteren tussen de bomen

Hebben jij en je kinderen geen hoogtevrees? Ga dan een middag klimmen en klauteren in een van de bossen van het Saarland. Abenteurpark Saar ligt in de stad Saarbrücken en heeft een bomenparcours met zeven verschillende routes. Via touwbruggen, schommels en draadkabels klim je van boom naar boom. Ook in het Fun Forest Avonturenpark klauter je via spannende routes door het bos.

Fun Forest Avonturenpark
© Melanie Hubach Photographie

7. Maïslabyrinth

Een pad van maar liefst 3,5 kilometer lengte zigzagt door het gigantische maïslabyrinth in de stad Merzig. Lukt het jou om hier zo snel mogelijk uit te komen? Ga samen met je kinderen de uitdaging aan! Of laat de kids zelf hun weg uit het doolhof vinden en geniet ondertussen van een drankje in de Biergarten. ‘s Avonds kun je een barbecue huren om de dag zo lekker af te sluiten. Natuurlijk met een lekker ijsje na!

Ook op vakantie naar Saarland? Boek nu!

Meer uit het Travel Magazine: