Iedere dag smullen van verse pizza en pasta, roadtrippen tussen de wijngaarden en dagelijks de zon op je bol voelen schijnen; zie jij het leven in Italië ook wel zitten? Goed nieuws! In Puglia kun je een instapklare woning kopen voor een spotprijs!

We hebben het allemaal wel eens voorbij zien komen, een huis kopen in Italië voor maar €1 om zelf van top tot teen te renoveren. Droom jij ook van een huisje onder de zon, maar heb je twee linkerhanden als het op klussen aankomt? Dan is dit je kans! Het dorpje Bicccari in Puglia verkoopt binnenkort namelijk compleet instapklare huizen al voor 7500 euro.

In een interview met CNN vertelt burgemeester Gianfilippo Mignogna dat hij de verkoop is gestart om de leegloop van Biccari tegen te gaan. “We hebben nu amper 2000 inwoners”, vertelt Mignogna over zijn dorpje, waar bewoners al jaren uitwijken naar steden of het buitenland in de zoektocht naar werk. Hierdoor staan veel bewoonbare huizen leeg en raken de panden verwaarloosd. Om Biccari nieuw leven in te blazen, staan er nu een tiental goedkope huizen in de verkoop.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tetiana Bovkun (@bovkun_tetiana)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by puglia_mania__ (@puglia_mania__)

Zie jij jezelf wel wonen op het Italiaanse platteland? Of zoek je een mooi vakantie adresje tussen de bergen, olijfgaarden en weelderige bossen en heuvels? Je tikt al een compleet bewoonbaar huis op de kop voor 7500 euro. De duurste woning staat te koop voor 13.000 euro. Ook staan er een aantal huizen te koop voor één euro, maar die dienen wel compleet gerenoveerd te worden. Foto’s en plattegronden van de huizen komen binnenkort online op de website van de gemeente. Geïnteresseerde kopers kunnen contact opnemen met burgemeester Mignogna via sindaco@comune.biccari.fg.it.

“We zijn een paradijs, ideaal voor mensen die rust zoeken,” vertelt Mignogna over zijn dorp. “De frisse berglucht en natuurlijke omgeving is een ware detox, ver weg van de chaos, vervuiling en lawaai van de stad”. Als dat niet klinkt als la dolce vita!

Vakantie in Italië

Misschien vind je een vakantiehuisje of hotel met zwembad toch praktischer dan een eigen woning? In dat geval kun je onze Italië aanbiedingen bekijken, wie weet zit je volgende droomvakantie ertussen!

 

Meer uit het Travel Magazine: