Wuivende palmbomen, spierwitte zandkorrels die tussen je tenen kriebelen en kraakhelder water; welkom op Île aux Cerfs!

Île aux Cerfs is ongeveer 87 hectare groot en is echt een paradijselijke vakantiebestemming! Denk aan poederwitte zandstranden zo ver als het oog reikt, kraakhelder water en wuivende palmbomen. Dit is een van de mooiste plekken van Mauritius!

Hoe kom je op Île aux Cerfs?

Vlieg vanaf Amsterdam naar Mauritius en maak vanaf de oostkust met een speedboot, catamaran, banenboot of boot met glazen bodem de oversteek naar Île aux Cerfs. Alleen de oversteek naar het eiland is al een klein avontuur en duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Vanaf andere toeristische plaatsen kun je ook  boottochten of georganiseerde tours boeken. Mijn tip: boek je tour vroeg in de ochtend, omdat de laatste boten al rond vier uur s’middags hun laatste rondvaart maken.

En eindelijk kom je dan aan in het paradijs. Zodra je aankomt in de kleine haven van Île aux Cerfs merk je direct dat dit onbewoonde eiland geen insider tip meer is. Overal vind je kleine toeristische bootjes en een stukje verderop hebben toeristen hun handdoek al uitgeslagen op het strand. Maar dat maakt dit eiland zeker niet minder mooi!

Ile aux Cerfs
Ile aux Cerfs | Karl Ahnee, Shutterstock

Watersporten en luieren op het strand

Van luieren op de spierwitte stranden en dobberen in de helderblauwe zee krijg je nooit genoeg, maar dit onbewoonde eiland heeft nog meer te bieden.  Ga snorkelen, duiken, parasailen of paragliden of test je golfskills op de 18-holes golfbaan. Blijf je toch liever droog op het strand? Reis dan naar het noorden of het oosten van het eiland, waar je rustigere en minder toeristische stranden vindt. Loop langzaam door het kristalheldere water en kijk hoe het in verschillende kleuren turquoise kleurt terwijl je het zachte zand door je tenen voelt glijden.

 

Mijn Mauritius deals

 

 

Meer over Mauritius