Waneer je aan  Mauritius denkt komen vast en zeker alle prachtige foto’s met uitgestrekte stranden en helderblauwe wateren in je hoofd naarboven.  Maar heb je ook al eens van de onderwater waterval gehoord?

De foto’s van dit unieke fenomeen zijn adembenemend en zelden spreekt men over dit soort surrealistische beelden, die toch helemaal niet echt kunnen zijn!? Maar bekijk eens deze satellietbeelden die een unieke kijk geven om dit fenomeen. Maar let op: want zelfs de ogen van de beste adelaar kunnen soms bedriegen…

Onderwater waterval: realiteit of surrealistisch?

waterval mauritius

Een ongeëvenaard natuurverschijnsel

Op het zuidwestelijke puntje van Mauritius, direct tegenover de beroemde berg van Le Morne Brabant, krijg je een uniek kijkje vanuit de lucht om deze mysterieuze waterval te bewonderen. Als de heldere turquoise zee samnkomt met de diepe blauwe wateren, wat al indrukwekkend genoeg is, lijkt het alsof er zich een waterval ontstaat in het midden van de Indische Oceean. Bestaat er zoiets? Het antwoord is ja en nee. Ja, de adembenemde waterval is er en de beelden zijn niet nep, maar wat eruit ziet als een waterval is in werkelijkheid een optische illusie.

 


Hoe zoiets werkt? Heel eenvoudig: de stromingen van de Indische Oceaan hebben een enorme kracht en trekken het zand van de zuidwest kust met zich mee. Dit zand laat zich dus wegtrekken en zo spoelt het naar de onderste regio’s van het water. Dus, deze fascinerende foto van de onderwater waterval wordt eigenlijk gemaakt met onze eigen ogen. waanzin of toch niet?

 

Main view on Mauritius from the helicopter shutterstock_237843301-2

Wie de foto’s niet vertrouwd kan dit fenomeen ook via satellietbeelden op Google Maps zien. En anders kun je er ook gewoon zelf naartoe vliegen! Ik zal mijn ogen openhouden voor goedkope vluchten voor je! 🙂

Alle Mauritius aanbiedingen

Meer over Mauritius: