In bussiness class naar verre bestemmingen vliegen, uitnodigingen voor hippe feestjes, slapen in luxe hotels, maar ook heel hard en vrijwel non-stop werken. Reisblogger Chloë vertelt hoe ze van reizen haar werk heeft gemaakt en hoe glamoureus veel reizen écht is.

Van je passie je beroep maken en voor je werk de hele wereld rondreizen. Het is de droom van velen. De Nederlandse Chloë Sterk maakte deze droom waar en reist voor haar website Daily Nonsense de hele wereld rond. Van India tot Kaapstad tot Noordwijk aan Zee. Hoe kreeg ze dat voor elkaar en hoe glamoureus is het leven van een reisblogger echt? Ik vroeg het Chloë!

Foto: Chloë Sterk
Foto: Chloë Sterk

Je reist voor je blog naar veel mooie plekken en hebt van reizen deels je beroep gemaakt. Hoe heb je dat gedaan?

Voordat ik het wist, zat ik in iedere week in het vliegtuig naar een nieuwe bestemming

“Alweer 7 jaar geleden ben ik begonnen met een modeblog. Ik reisde toen al veel, maar vooral naar de mode bestemmingen. Na een modereis naar Kaapstad en een reis naar India was ik om. Ik wilde meer van de wereld zien dan alleen maar kleding. Precies een jaar geleden begon ik mijn nieuwe website. Op DailyNonsense.nl worden verhalen gedeeld die draaien om het echte leven (een kijkje achter de schermen) in een combinatie met reistips door een team aan schrijvers. Doordat DailyNonsense meer gericht is op reizen, ging het reisballetje harder rollen en voordat ik het wist zat ik iedere week in het vliegtuig naar een nieuwe bestemming.”

Foto: Chloë Sterk
Foto: Chloë Sterk

Op Instagram ziet het leven van een reisblogger er vaak heel glamoureus uit, hoe is dat in het echt?

Constant op reis zijn is leuk, maar je moet die informatie ook kunnen verwerken. Als je van het ene naar het andere hopt, lukt dat bijna niet.

“Natuurlijk heb ik door mijn werk regelmatig hippe feestjes, slaap ik in luxe hotels en heb ik ook weleens businessclass gevlogen, maar het is ook heel hard werken. Ik probeer steeds meer een ritme te krijgen, maar voorheen stond ik altijd ‘aan’. Je bent toch non-stop bezig en voordat ik in het vliegtuig zit, gaan daar veel stappen aan vooraf. Op dit moment ben ik even in Nederland. Constant op reis zijn is leuk, maar je moet die informatie ook kunnen verwerken. Als je van het ene naar het andere hopt, lukt dat bijna niet. Hierdoor probeer ik af en toe ook rust in te lassen. Dan zit ik op kantoor in Nijmegen, schrijf ik alle artikelen en spreek ik af met klanten. Eerlijk? Dat kan soms echt heerlijk zijn. Als lonkt het nu alweer om op reis te gaan.”

Foto: Chloë Sterk
Foto: Chloë Sterk

Wat was je favoriete reis tot nu toe?

“Ik denk naar India en dan naar de staat Arunachal Pradesh. Deze reis duurde 25 dagen en we gingen echt terug naar de basis. Iedere dag aten we rijst, er waren weinig voorzieningen en we zaten uren in de auto om bepaalde plekken te bereiken. Daarnaast gingen we ook op bezoek bij de oudste stammen van India, sliepen we in tenten midden in de natuur en heb ik een deel van India gezien dat maar weinig mensen kennen. In het begin vond ik het redelijk zwaar, maar ik wilde het afmaken. Uiteindelijk heeft het mij zoveel gebracht. Naast dat het een enorme ervaring was, kan ik qua reizen nu alles aan. Ik eet alles en ik slaap overal.”

Foto: Chloë Sterk
Foto: Chloë Sterk

Welke landen en bestemmingen staan nog op jouw bucketlist?

“Nog enorm veel. Maar om eerlijk te zijn gaat het mij meer om ervaringen dan landen en iedere reis die je maakt levert weer een nieuwe ervaring op. Dit kan zowel in Nederland zijn of in Myanmar of in Oostenrijk.”

Zie jij een verre reis ook wel zitten?

Alle verre reizen

Meer uit het Travel Magazine: